Week 4

Week 4

Dag 22, maandag 10 april, Tucson

Twee tijdzones in twee dagen voelt als een soort jetlag, we zijn allebei redelijk versleten en liggen om 10:00pm al in bed.
Goed geslapen hoewel het tegen de morgen wel flink was afgekoeld.
Op het gemak ontbijten en daarna nog een poosje buiten gezeten lekker in het zonnetje wat dan nog goed te doen is.
Rond 09:00am beginnen we aan de lange rit naar ons doel van vandaag.
Sabino Canyon Recreation Area, we hebben dit park al meerdere keren bezocht maar er zijn zoveel trails, dat er altijd nog genoeg overblijven.
Het park valt onder de National Forest, het ligt in het Coronado NF, daarmee is de national parken pas ook hier geldig.
Na het tonen van de pas krijg ik een map van het park en geeft de jongedame aan dat er als ik de camper niet kwijt kan een overflow parking dichtbij is.
Ondanks de drukte vinden we gemakkelijk een plek waar we ons huisje kwijt kunnen.
Naast toeristen komen ook veel bewoners van Tucson naar dit park, vele zelfs dagelijks denk ik om te joggen en te wandelen.
Er werden nogal wat kinderwagens uitgeladen, pa naar het werk en mama met de kleine aan de wandel in het park.
We kijken welke trail we willen doen en besluiten om de Sabino Lake trail in combinatie met de Sabino Dam trail te doen.
Als cactusliefhebber slingeren we van links naar rechts aan de zijkanten van de trail want er staan nog al wat verschillende soorten, sommige in bloei andere in knop, ook andere wildflower staat nog voor een deel in bloei. Bij de picknick area bij de onderste dam steken we de Sabino Creek over en pakken aan de oostkant de Sabino Dam trail op.
Even later komen we bij de echte dam, hier komt behoorlijk wat water overheen en er zijn aan de voet van de dam dan ook verschillende gezinnen in het water aan het spelen. Het meer kan je nauwelijks een meer noemen misschien 75 meter lang en 20 breed en overal doorwaadbaar, dieper dan een meter is het nergens.
We dachten aan het eind van het meer de oversteek naar de Sabono Lake trail weer te kunnen maken maar of we hebben het gemist of het bordje was zoek.
In ieder geval bleven we aan de oostkant van de kreek lopen daarmee volgden we de Creek trail deze voegt een halve mijl aan onze wandeling toe.
Helemaal geen straf want doordat je de kreek volgt loop te grotendeels in de schaduw van de langs de kraak groeiende bomen en de omgeving is prachtig. We komen bij de Phoneline Link en gaan linksaf naar de weg.
Rechtsaf gaat naar boven naar de Phoneline trail die hebben we in 2005 al gedaan en we hebben er nu ook niet voldoende water en eten voor bij ons.
Jammer genoeg moeten we nu 0,6 mijl langs de weg lopen omdat er geen trail loopt, de laatste halve mijl kunnen we de Sabino Walkway volgen, weliswaar half verhard maar mooie wat omgeving en planten aangaat.
Zo komen we onder andere nog een hele mooie Crested (cristaatvormig) Barrelcactus. Na een kleien drie uur zijn we terug bij de camper waar we eerst de lunch gebruiken.
We gaan terug richting Catalina SP maar rijden daar eerst voorbij naar het plaatsje Catalina daar zit volgens de rangerdame die ons gisteren hielp een Laudry en we moeten nodig wassen.
Het was even spoorzoeken, want de Laundry zat aan de achterkant van een kleine groep winkels, hier gaf Garmin uitkomst want die kende de laundry en gaf aan waar we moesten zijn.
Even zoeken en toen zagen we een bordje Laundry met een pijl.
Alles weer fris en redelijk schoon, niet alles helemaal droog maar dat zal vlug genoeg gaan zodra we het in de zon hangen.
Naar de campground, bij de ingang een nieuwe tag voor de komende nacht gekregen en naar onze (nieuwe) plek, camper op zijn plek en aansluiten, stoeltjes naar buiten, de nog vochtige was ophangen en ontspannen en beestjes kijken.
Vlak voor de campground liep al een Miep-Miep over de weg en op de campground liep er ook nog een, deze was wel heel op zijn gemak, want hij scharrelde gewoon tussen de campers in plaats van er met een rot gang vandoor te gaan.Ook de grond eekhoorns zijn hier weer volop aanwezig en lijken actiever dan gistermiddag.De campground kost van mei tot oktober trouwens maar $ 25,00, duidelijk laag seizoen dan, nu worden er ieder weekend dingen georganiseerd dat stopt ook eind van de maand.
Gereden: 48,5 mijl.
Getankt: niet
Campground: Catalina SP, kosten $ 30,00 waarvan $ 7,00 entrée, water en stroom hookup, restroom en shower, dumpstation aanwezig.

Dag 23, dinsdag 11 april, Tucson

Het was weer flink afgekoeld vannacht bij 07:00am was het 6C in de camper, de zon was al ruim boven de bergen en warmde alles vlug op.
Voor het ontbijt eerst een poosje in de zon gezeten om warm te worden.
Na het ontbijt nog een poosje in de zon en rond 09:00am gaan we op weg, eerst naar de Walmart voor wat boodschappen vooral water  dat gaat hard met deze dagtemperaturen.
Dan over Oracle Road naar Speedway Blvd, onderweg ook ons huisje nog wat nieuwe brandstof gegeven.
Via Speedway en Gates Pass Road naar Mc Kinney Road en zo naar het visitorcenter van Saguaro NP West gereden.
Na het tonen van onze parkenpas het krantje en de parkmap ontvangen.
Saguaro West kost tegenwoordig $ 15,00 weet niet of je dan ook in Saguaro Oost mag met hetzelfde ticket.
Weet nog dat Oost $ 8,00 kostte en West gratis was.
We bekijken eerst de (cactus)tuin rond het visitorcenter en gaan dan aan deScenic Bajade Loop Drive beginnen.
Deze weg is een Dirt Road en bij ons bezoek behoorlijk wasbordachtig.
Er zijn maar drie korte trails in het park, Desert Discovery Nature Trail een rolstoel toegankelijk 0,5 mijl lang pad, Valley View Overlook Trail van 1,4 mijl en Signal Hill Trail 0,5 mijl en voert naar een aantal petroglyphs.
De eerste twee moeten we wegens parkeer problemen overslaan, Signal Hill Trail kunnen we wel doen.
Omdat er hier ook een picknick area is zijn er meer parkeerplekken bij de andere twee kunnen maar een paar auto’s parkeren en campers kan men er helemaal niet kwijt. Het is rond 12:30pm als we het rondje gereden hebben we rijden naar het Arizona-Sonora Desert Museum en gebruiken daar op het parkeerterrein eerst de lunch voor we het Museum bezoeken.
We betalen de intree $20,50 p/p en beginnen aan ons gekozen rondje, we zijn hier al vaker geweest en weten wat we willen zien.De temperatuur is ondertussen al flink opgelopen en zit rond de 30C we maken onderweg dan ook dankbaar gebruik van de verschillende ramada’s die overal staan.
Via Mountain Woodland gaan we naar de eerst dieren afdeling hier zien we Mountain Lion, Mexican Wolf, White-tailed Deer en Blue Jay, de Black Bear en Screech Owl waren niet thuis of zaten zo goed verstopt dat we ze gemist hebben. We gaan de Desert Loop Trail op, dit deel is dirtpad de rest van het park is allemaal betonpad, naast de van nature hier groeiende planten kan men op dit deel ook Coyote (twee stuks) en Javelina zien, de Javelina hebben we niet gevonden die zaten ergens in de schaduw. Aan het eind van de Desert Loop is Cat Canyon waar we Bobcat en Red Fox. Weer terug op het betonpad slaan we de Agave Garden over die was men opnieuw aan het inplanten wat een rommeltje gaf aan potten en aarde.
De Cactus Garden hebben natuurlijk wel uitgebreid bekeken, niet helemaal Sonora getrouw, want er stonden ook flink wat planten die eigenlijk in Zuid Amerika thuis horen maar dat is iets wat alleen de kenner op zal vallen, het waren wel allemaal mooie planten die deels ook nog in bloei stonden. De volgende dieren groep bestaat uit Otter, Beaver en Bighorn Sheep, hierna komen we langs de Tortoise die niet te vinden was. Daarnaast is een tijdelijke opstelling waar men Stingray mag aaien (á $ 3,00 extra) wat deze dieren in een desert museum doen geen idee.
In de Walk-in Aviary kunnen we nog een aantal vogels fotograferen om als laatste de Hummingbird Aviary te doen.
Valt niet mee om die te fotograferen met wat geluk gaat er nu en dan een zitten maar meestal zijn ze veel te vlug. Nog een paar kaarten voor het thuisfront en dan vinden we het mooi geweest.
We zijn redelijk verhit ondanks de vele schaduw momenten en zoeken de camper op.
Volgende stop de woning van Bart en Evy waar we mee afgesproken hebben om een hapje te gaan eten.
Het is een klein half uurtje rijden, want ze wonen aan de westkant van Tucson.
Als we de inrit opdraaien is het rond 04:30pm en zie ik Bart zijn raket al staan die is al thuis, ik parkeer zoveel mogelijk naar achter en dan lopen we naar binnen.
Een bel is er niet maar na het roepen van “Volk”komt Bart tevoorschijn.
Na de begroeting krijgen we iets kouds te drinken en is het tijd om bij te kletsen.
Een half uurtje later draait er een auto het erf op en stappen Harry en Jaap uit ook twee Allesamerika forumleden, zij zijn net een week in Amerika en vanuit LA gestart.
Er wordt gezellig over vooral Amerika gepraat tot om 06:15pm Evy thuis komt van haar werk.
Na de begroeting van ons en kennismaking met Harrie en Jaap wordt er even overlegt waar we gaan eten.
Het wordt de Zinburger een zeer goed aangeschreven hamburgerrestaurant.
Wij rijden met Bart en Evy mee want komen hier weer terug en Harry en Jaap volgen met de eigen auto, bij aankomst blijkt dat Harry en Jaap hier gisteren bij de buren hebben gegeten.
We krijgen een tafel voor zes op het half overdekte terras en bestellen wat te drinken, als dat gebracht wordt heeft iedereen zijn/haar keus gemaakt en wordt het eten besteld.
Inderdaad zeer goede hamburgers, het wordt een gezellige avond waarna we rond 09:15pm (als laatste) het restaurant verlaten.
Buiten nemen we afscheid van Harry en Jaap, zij gaan naar hun hotel in Oro Valley (dicht bij Catalina SP) en wij rijden terug naar de westkant van Tucson.
Daar aangekomen wensen we elkaar goede nacht en stappen we na een verfrissende douche in de camper in bed.
Gereden: 53,1 mijl.
Getankt: Tucson, 42,796 gallon á 2,119
Campground: erf bij Bart en Evy, kosten $ 0,00 geen voorzieningen

Dag 24, woennsdag 12 april, Tucson > Needles

Vandaag wordt een reisdag, de plannen zijn gewijzigd.
Organ Pipe Cactus NM slaan we over, daar heen rijden met de wetenschap dat we geen van beide scenic loops mogen rijden heeft geen zin.
De camper is veel te lang, max 22ft en om alleen voor het visitorcenter en het korte stukje naar de campground heel die slinger te maken voegt niets toe.
Om 07:00am zijn we uit bed, Bart is al naar zijn werk die had ik weg horen rijden omdat ik net even wakker was, Annie had het helemaal niet gehoord.
We schuiven de slide’s in rijden de camper van de blokken en die opruimen en verlaten dan achteruit het erf, kon niet keren op het erf.
De inrit ligt zodanig dat men er maar op en manier af kan, omdat ik er achteruit afkwam moest ik eerst een stukje doorrijden naar het eind van de weg waar ik kon keren.
Na een paar mijl stoppen we langs de weg op een parkeerstrook en starten de generator voor het ontbijt.
We volgen de Silverbell Road tot aan Cortaro waar we de I-10 west opgaan, zo rijden we mooi om de afsluiting van Ina Road met de I-10 heen, deze aansluiting ligt er twee jaar uit, omdat men ze helemaal gaat aanpassen.
We hebben weinig zin om door het gekkenhuis genaamd Phoenix te rijden en hebben besloten om de bypass te nemen, deze gaat via de I-8 west en dan bij Gila Bend de Az-85 noord naar de I-10.
We doen het net iets anders door bij Gila Bend de Old US-60 te nemen en dan via nog wat lokale wegen bij Tonopah de I-10 west weer op te gaan.
Leuke route door voornamelijk agrarisch gebied met een aantal grote veebedrijven ik denk dat het allemaal vleeskoeien waren want we zien bij geen enkel bedrijf iets wat als melkstal zou kunnen dienen.Verder enorm voor alfa-alfa wat dan weer als veevoer dient.
Bij exit 45 gaan we alweer van de I-10 af om via Vicksburg Road naar de AZ-72 west te gaan ook hier weer veel veeteelt en aanverwante gewassen, Alfa-alfa, gras en mais.
De AZ-2 komt samen met de AZ-95 noord richting Parker.
Daar doen we een paar boodschappen en vullen de tank af.
Al een stuk duurder dan in Tucson (2,119 om 2,319) maar altijd goedkoper dan California.
Bij Parker de Colorado River over en we zijn in California.
Via de CA-62 west naar de US-5 noord, op de kruising van deze twee wegen moet men komend uit Arizona door een checkpoint waar men wil weten of je groente, fruit of planten bij je hebt.
Op die kruising zit ook een benzinepomp en daar stond $ 3,899 voor de goedkoopste benzine op de borden.
We volgen de US-95 noord naar de aansluiting met de I-40 bij Needles.
Dit deel van de route was redelijk saai behalve de laatste 10 mijl waar je door de Sacramento Mountains komt en ook de beplanting was gevarieerder is dan alleen creosoot.
In Needles is de campground vlug gevonden hier hebben we al een paar keer gestaan, ook nu worden we weer met een golfcar naar onze plek gebracht.
Water en stroom aansluiten en de airco aan het is rond de 33C.
Ontspannen en dan de verslagen bijwerken, die van gisteren moet ook nog gemaakt worden.
Gereden: 336,8 mijl.
Getankt: Palmer, 32,343 gallon á 2,319
Campground: Desert View RV Resort, kosten $ 35,00 met 10% AAA korting, full hookup en wifi.

Dag 25, donderdag 13 april, Needles > Pahrump

We starten heel rustig vanmorgen, het is al tegen 09:00am als we van de campground wegrijden.
Klein stuk Old R-66 en dan de I-40 west weer op.
Daar zijn ze verschillende bruggen aan het vernieuwen gevolg 1 rijbaan en een max van 45 m/u.
Behalve de lage snelheid levert het mede door het weinige verkeer geen problemen op.
In de berm zien we veel gele bloemen staan, als er zich een restarea aandient draaien we die dan ook gelijk op.
Jammer maar helaas vinden ze hier dat een grindbed met een paar bomen minder onderhoud vraagt dan de natuurlijke beplanting.
Hopelijk staan ze in het Mojave National Preserve ook.
We nemen de afslag naar Kelbaker Road en rijden zo Mojave NP binnen.
Niet veel later zien we de bloemen gelukkig al terug , terwijl we rond lopen om foto’s te maken vinden we nog verschillende andere planten bloei een aantal eenjarige maar ook verschillende halfheesters en heesters. Een stukje verder vinden we ook de eerste Beavertail Cactus in volle bloei met zijn mooie dieproze bloemen. Volgende stop een nieuw viewpoint voor de Granite Mountains, behalve een mooi zicht op deze mooie enorm grote rotsblokken vinden we ook hier weer Beavertail en een paar Hedgehog die laatste in knop, men vind deze rotsblokken ook in Yoshua Tree NP.De weg naar Kelso Dunes slaan we deze keer over, het is een zogenaamde Graded Dirt Road maar dat Graden, was zo te zien al even niet meer gedaan de weg zag er niet motorhome vriendelijk uit.We rijden rustig verder en komen bij het visitorcenter.
Dit gevestigd is in het oude en volledig gerestaureerde Kelso Depot een oude stopplaats en overnachtingsplek voor de werkers van de Union Pacific Railroad.
Tussen Kelso en Cima ligt het steilste stuk spoorbaan waar zeker in de tijd van de stoomtrein extra locomotieven nodig waren om dit stuk te overbruggen.
Ook werd er veel mijn materiaal verladen zo was er tijdens WO II een ijzererts mijn waar grote hoeveelheden erts gewonnen werd waar onder andere de Libertyschepen van gebouwd zijn.We vervolgen de Kelbaker Road richting Baker, nog maar net op weg komen we een uit lava opgebouwde berg tegen waar aan de zuidkant een flinke hoeveelheid Barrel cactussen groeien, alleen moeten we hiervoor door een wash en die bestaat uit los grof zand en fijn grind niet echt lekker met open schoenen, maar om voor zo’n kort stukje de wandelschoenen aan te doen is ook niet de moeite.
De weg begint te klimmen en daarmee verdwijnen de meeste cactussen uit het landschap hiervoor in de plaats komen Joshua Tree’sWe komen bij de Cinder Cone Lava Beds, hier zien we weer een grote groep Barrel cactussen staan.
De Mojave Road, en dirt road voor 4X4 komt hier net bij de doorgaande weg en bied de mogelijkheid om te parkeren, het loopt tegen lunchtijd dus dat komt goed uit.
Eerst het veld in voor de cactussen, naast de Barrels vinden we ook nog een aantal Hedgehogs waarvan een tweetal in bloei.
Helaas wel te hoog op de steile bergwand om van dichtbij foto’s te maken. Terug naar de camper voor de lunch, dan ziet Annie ineens en grote hagedis het blijkt een Chuckwalla te zijn.
Hij zit boven op een brok lava en heeft bijna dezelfde kleur als die lava.
Hij zit op een gegeven moment te seinen ‘bovenlichaam op en neer bewegen’ dat betekend dat er meer in de buurt moeten zijn.
Na enig intensief speuren langs de rots/lava wand zie ik er nog twee, beide zijn vrouwtjes te herkennen aan de twee lichte banden/ringen in de staart.Op deze manier wordt de lunchtijd wel een stuk langer maar zeker ook leuker.
We gaan verder richting Baker en het laatste stuk is niet meer zo interessant weer veel Creosote met weinig andere beplanten.
De wegen binnen het Preserve zijn de laatste jaren trouwens flink verbeterd, tot 2013 viel de verantwoording voor de (verharde) wegen onder het beheer van San Bernardino County en die deden er weinig aan.
Sinds 2013 is het Preserve (NPS) verantwoordelijk en hebben ze al heel veel verbeterd.
Waar we vanmorgen met rustig weer zijn begonnen trekt de wind steeds meer aan.
Als we bij Baker stoppen om ‘s werelds grootste thermometer te fotograferen waaien we bijna ondersteboven.We gaan de CA-127 noord op richting Shoshone, de wind staat dwars op de weg en dus op de camper wat flinke klappen geeft zeker als er dan ook nog eens grote vrachtauto’s je tegemoet komen.
Het landschap is het eerste stuk saai, later word het door de verschillende kleuren van de grond en bergwanden mooier.
Het gaat steeds harder waaien, als we bij Shoshone komen zet ik de camper aan de kant en plegen we even overleg. Gaan we door naar Death Valley of gaan we naar Pahrump.
Death Valley staan we op de vlakte en zullen schudden alsof we op zee zitten en uitstappen voor foto’s gaat het ook niet worden met zo’n storm.
Pahrump zullen we meer beschut staan en dan kunnen we morgen weer verder zien.
Het wordt Pahrump en we zoeken het adres van de campground waar we in 2010 gestaan hebben, die is helemaal beplant met grote bomen en palmen en zal zeker beschutting bieden.
Via de CA-178 oost en NV-372 oost rijden we naar Pahrump, een paar mijl voordat we daar zijn krijgen we zoveel zijwind dat ik alle zeilen moet bijzetten om op de weg te blijven.
Ook de luifels overleven deze klappen, ik zou niet de eerste zijn die zijn luifels kwijtraakt in zo’n storm.
Het is 04:30pm als we op de campground komen, we vragen om een plek voor 1 nacht.
Als ik mijn naam opgeef vraagt de medewerker of we hier al eens eerder geweest zijn als ik aangeef 2010 blijkt mijn naam toch nog in het systeem te zitten.
We worden naar onze plek begeleid en de medewerker geeft aanwijzingen bij het inparkeren, je kan merken dat het hier heel normaal is want hij zet me op de centimeter nauwkeurig op zijn plaats.
Ook hier heeft flink gewaaid want er ligt overal afgewaaide rommel en blad.
De voorspellingen voor Death Valley zijn zodanig dat we de koers verleggen naar Lake Mead NRA, hopelijk minder wind en sowieso een campground met meer beschutting door de beplanting en het is maar twee uurtjes rijden van hieruit.
Gereden: 209,1 mijl.
Getankt: niet
Campground: Nevada Treasure RV Resort, kosten $ 43,60, full hookup en wifi.

Dag 26, vrijdag 14 april, Pahrump > Lake Mead NRA

Ook vanmorgen doen we het weer rustig aan het is 08:30am als we van de campground weg rijden.
Eerste stop is de Walmart voor een pak sinasappelsap, Annie weet er ook nog een drietal kledingstukken te scoren.
We volgen de NV-160 oost en beginnen aan de lange klim naar Mountain Springs summit deze ligt op 5.502 feet.
Toen we deze in april 2010 in omgekeerde richting reden hadden we hier nog sneeuw, nu is alles geel van de droogte.
Een klein stukje I-15 noord en dan via de I-215 en I-515 zuid naar de US-93 zuid en zo naar Boulder City.
We gaan gelijk Lake Mead National Recreation Area in en rijden door naar de campground.
Bij de ingang een envelopje meepakken en dan op zoek naar een plekje.
Het is 11:00am en er zijn nog een aantal vrije plekken op het nieuwe deel van de campground.
Die hebben onze voorkeur omdat ze mooi groot en vlak zijn met een grote betonplaat om te parkeren en een mooie grote picknicktafel, het oude deel is erg gedateerd met erg ongelijke plekken.
Voor een tentkampeerder niet zo erg als de auto wat scheef staat maar voor een camper niet zo handig.
Strookje aan de sidepaal, camping stoeltjes naast de picknicktafel en envelopje in de ijzeren ranger bij de ingang en we kunnen weer onderweg.
Eerst even terug gereden naar Boulder City om te tanken, de prijzen liggen erg hoog daar de goedkoopste volgens Gasbuddy wat 7-eleven en ook die vroeg nog $ 2,629.
Genoeg getankt om de generator te kunnen laten draaien en morgen naar Las Vegas te rijden vol gooien doen we dit weekend wel in Las Vegas waar het al vlug zo’n $0,25 goedkoper is.
We gaan het park weer in en rijden de Lakeshore Road tot aan de junction met de Northshore Road. Hierbij bekijken we de verschillende viewpoints en gebruiken er ook de lunch.
Op planten gebied is er weinig nieuws te vinden in dit deel van het park wat wel mooi is zijn de uitzichten over het meer waar we dan ook volop van genieten.
Op de terugweg rijden we de campground voorbij en rijden het park uit naar het visitorcenter.
Hier waren we vanmorgen ook al maar nu willen we even gebruik maken van de wifi daar om naar huis te bellen, onze jongste is vandaag jarig dus willen we die even feliciteren.
Gelukkig is ze net thuis van haar werk, in de horeca heb je geen verlof met je verjaardag zeker niet in het drukke paasweekend. We gaan terug naar de campground en genieten van het lekkere weer, niet te warm en ook de wind valt hier niet tegen.
We zien de campground langzaam vol lopen en tegen 05:00pm zie je de mensen rondjes rijden op zoek naar een vrij plekje.
Tegen 07:00pm hebben een paar mensen geluk als ze toestemming krijgen van de camphost om de invalidenplekken te bezetten.
Dit is wel voor maar een nacht, morgen moeten ze een reguliere plek zoeken of ergens anders naar toe gaan.
Wij gaan morgen naar onze laatste campground en dat is zoals we gewend zijn Sam’s Town, dat het tegenwoordig een KOA is nemen we maar voor lief.
Voor we daar heen rijden willen we eerst nog wat shoppen bij Galleria at Sunset, daar komen we zo’n beetje langs en anders zouden we al voor 09:00am bij Sam’s zijn want dat is maar een klein stukje.
Gereden: 129,8 mijl.
Getankt: Boulder City, 9,508 gallon á $ 2,629
Campground: Boulder Beach NRA, kosten $ 20,00 geen hookup, toilet en dumpstation aanwezig.

Dag 27, zaterdag 15 april, Lake Mead NRA > Las Vegas

We zouden vanmorgen uitslapen, de wekker stond op 08:00am maar als voor 07:00am de helikopter rondvluchten naar de Hoover Dam al beginnen is het over met de pret.
Die dingen komen recht over de campground, of dat is voor de kortste route of omdat ze niet over de dure buitenwijken van Boulder City mogen vliegen weet ik niet maar aangenaam kan ik het niet noemen zo vroeg op de morgen.
We zijn hierdoor toch om 07:00am wakker en uit bed, de generator gaat aan voor het ontbijt en om 08:45am rijden we van de campground weg.
De vlugste route volgens Garmin zou via Boulder City, US-93, I-515 en I-215 zijn maar we hebben helemaal geen zin in al dat gevlieg op die route en er zijn ook nog eens volop wegwerken op een deel van de US-93.
We gaan toeristisch en rijden de Lakeshore Road en de Lake Mead Parkway (NV-564) naar Hederson en pakken daar Boulder Hyway (NV-582) op.Via Sunset rijden we naar Stephanie Street en de Hobby-Lobby daarna bezoeken we nog de Target, Michael’s, Old Navy en Bed Bath & Beyond.
Hiermee hebben we de winkels die we rond de Galleria Mall wilden doen gehad en gaan richting Campground.
Nog een tussenstop bij de Walmart tegenover de campground voor wat boodschappen die mee naar huis moeten en rond 12:00pm staan we in het kantoor van de campground, daar was alles vlug geregeld ondat we vanuit San Antonio al gereserveerd hadden in verband met een mogelijke paasdrukte.
Na het geven van mijn naam kwamen alle gegevens al tevoorschijn en door aan te geven dat het resterende bedrag van dezelfde creditcard kon als de reservering hoefde ik zelfs die niet meer te trekken.
Naar onze plek, recht tegenover zwembad en laundry, alles aansluiten en de airco aan.
Het is naar onze begrippen heerlijk weer in Las Vegas, meestal is het bloedheet als we hier zijn nu is het met 25C aangenaam.
De rest van de middag staat in het teken van ontspannen.
Na het avondeten worden de eerste spullen weggegooid die we niet meer nodig hebben, bruikbare spullen zetten we naast de container voor de liefhebbers.
De eerste kastjes, douche, gasfornuis en magnetron zijn ook al schoon.
Morgenochtend de huurauto ophalen en de camper aftanken.
Gereden: 29,1 mijl.
Getankt: niet.
Campground:Sam’s Town KOA, kosten $33,56 met 10% koakorting, full hookup en wifi.

Dag 28, zondag 16 april, Las Vegas

Vandaag lukte het uitslapen wel, het was al 08:00am toen we uit bed kwamen.
Nog wel even wakker geworden van de reinigingsdienst, want die kwam rond 06:00am de containers legen en dat gaat niet echt zachtjes.
We doen alles op het gemak en iets na 09:00am rijden we naar Gilespie Street om de huurauto op te halen bij Alamo.
Eerst even de camper aftanken, dat wilden we bij Sam’s Club doen maar daar waren de pompen gesloten.
Mogelijk in verband met Pasen, er kwamen veel mensen tanken die allemaal verbaast waren dat de pomp dicht was en dat waren allemaal lokale die hier altijd tanken.
Bij de autoverhuur even aan de vriendelijke heer bij de ingang gevraagd waar we de camper even kwijt kunnen, want als hoofdhuurder moet ik wel mee naar binnen.
Er is een lange taxistandplaats en daar mogen we parkeren, een collega van heer 1 wijst ons waar we mogen staan.
De papierwinkel was vlug afgehandeld dus naar boven waar en dame ons de rij wijst waar we uit mogen kiezen.
Er stonden alleen maar Jeeps in verschillende uitvoeringen.
Een mooi zwarte uitgezocht en die drie vakken verder weer geparkeerd.
Zodra we de Garmin aan wilden zetten bleek er geen stroom op de dashboard aansluiting te zitten.
Toen een witte gepakt en daar werkte wel alles.
Garage uitgereden en met een ruime bocht terug naar de ingang gereden om zo bij de camper uit te komen.
En toen moest Annie er toch aan geloven, want zowel camper als Jeep zijn niet voorbereid om in sleep te gaan.
Even naar het parkeerterrein van Las Vegas Outlet South gereden, want er had iemand hoge nood.
Daarna terug gereden naar de campground met Annie achter de camper aan.
We hadden de Garmin in de Jeep gezet, zodat ze mocht ze de camper kwijtraken in ieder geval toch bij de campground kon komen.
Na alle keren dat we in Las Vegas zijn geweest kan ik de meeste plekken ook zonder navigatie gemakkelijk vinden.
Terug op de campground alle voorzieningen weer aansluiten en ik leeg de vuilwatertanks alvast, morgenochtend nog even schoonspoelen via een speciale aansluiting en dan is dat ook klaar.

Net na de middag zijn we naar Las Vegas Outlet North gereden, daar was het file rijden in de parkeergarage op zoek naar een vrij plekje.
De capriolen die je daar ziet van sommige “chauffeurs”zijn met geen pen te beschrijven.
We doen eerst een deel van de winkels, Annie weet daarbij een paar schoenen te vinden.
Dan een bezoek aan de foodcourt want in de camper is niets meer te eten behalve dan een ontbijt voor morgenochtend.
Na de rest van de winkels bekeken te hebben rijden we terug naar de camper.
Daar wordt na een bakje koffie de eerste koffer gevuld, gewoon volstoppen, alles verdelen naar gewicht doen we van de week wel in het hotel.
Annie maakt de camper grotendeels schoon de rest is voor morgenochtend.
Rond 06:30pm lopen we naar Sam’s casino om te eten dat doen we bij TGI Friday’s.
Morgenochtend alle spullen in de auto laden en daarna de camper inleveren dat moet in ieder geval voor 11:00am wat we daarna doen hebben we nog geen planning voor.
Gereden: 22,1 mijl.
Getankt: Las Vegas, 41,857 gallon á $ 2,539
Campground:Sam’s Town KOA, kosten $33,56 met 10% koakorting, full hookup en wifi.

terug vooruit

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.