Week 5

Week 5

Dag 29 maandag 27 juni
Las Vegas NV > shoppen

Vanmorgen om 06:30am kwamen we er achter dat de airco niet werkte, stoppenkast open gemaakt en jawel er was een stop omgeslagen terug gezet en de airco deed het weer.
Hij stond al sinds gistermiddag 12:30pm te draaien, gisteravond tegen dat we naar bed gingen had hij de ingestelde temperatuur van 75F bereikt en sloeg hij regelmatig uit om een halve minuut later weer aan te slaan, het blijft hier ook ’s nachts bloedheet.
Ik ben nog een poosje terug naar bed gegaan, Annie is er toen al uitgebleven.
Rond 09:30am vertrekken we om te gaan winkelen het is dan al flink heet.
Eerste stop de Hobby-Lobby op Stephanie Street, die is een stuk verlengt en komt nu uit op Rusell ? wat het een heel stuk korter en gemakkelijker maakt op er te komen.
Vervolgens naar Premium Outlet South gereden waar we rond 11:00am waren.

las-vegas-premium-outlets-south-04Op het gemak rondgekeken waarbij Annie wat nieuwe lingerie en weer twee paar schoenen weet te scoren.
Ik koop nog een nieuwe riem met een mooie Bald Eagle op de buckle, mijn Bald Eagle riem die ik in 2012 in Berlin Ohio kocht begint het te begeven dus is dit een mooie vervanging.
We gebruiken de lunch in de foodcord bij Rocky’s Philly Cheesesteak.
Daarna rijden we naar Flamingo Road om nog even bij de Dollar Tree te kijken die hebben ook vaak leuke hebbedingetjes.
Wilde daar ook tanken maar er stond een lange rij en de dame die aan het tanken was stond er al tien minuten en had nog geen volle tank dat gaat heel lang duren.
We zoeken wel een andere pomp, op Boulder Hyway de campground voorbij gereden en een paar mijl verder de tank gevuld, daar hoven we niet meer achteraan voor we de camper inleveren.
Naar de campground en daar geeft onze wekker/thermometer aan dat het ruim 40C is in de camper.
Enige mannier om verkoeling te vinden is het zwembad, wat we dan ook maar vlug opzoeken.
Gistermiddag waren we er ook en wat nu opvalt is dat er helemaal niets gedaan is binnen de omheining van het zwembad, de zakken met afval en lege en halfvolle waterflesjes die er gister lagen liggen er nog net zo.
We hebben het idee dat er vanmorgen maar net iemand is geweest om het slot open te maken maar dat er niemand van het personeel binnen is geweest.
Ook de rest van het terrein wordt weinig tot geen onderhoud aan gepleegd, overal ligt er dood afgewaaid blad en dennennaalden.
Bij een camper die er tijdens onze eerste nacht ook al stond ligt een heleboel blad en naalden tussen camper en bijhorende auto.
Waar in het verleden toen Sam’s Town hotel nog verantwoordelijk was er constant personeel rondreed en liep om de boel aan te vegen op te ruimen zie je het personeel nu alleen maar heen en weer rijden en golfkarretjes maar geen onderhoud plegen.
Voor het avondeten lopen we naar Sam’s Town Casino om daar bij TGI Fryday’s te eten, smaakte weer goed, als toetje een Frappé gehaald bij de Mc D. dat was trouwens nog maar de eerste deze reis.
De 08:00pm watershow in de hoteltuin nog meegepakt en toen terug naar de camper.

sam_6073 sam_6084Zodra we buiten komen krijgen we een flinke klap in het gezicht, niet alleen de overgang van aircogekoeld hotel naar buitenlucht maar er is ondertussen een flinke wind op komen zetten en die voelt aan of er een enorme föhn recht op je lichaam wordt gericht.
In verband met de hitte zullen we morgenochtend als het (hopelijk) nog niet zo warm is al een deel inpakken.
Verder nog even naar de pedicure en mogelijk nog wat kleding kopen bij de Walmart, daarna weer terug naar de campground en de camper aan de stroom om te koelen en wij waarschijnlijk veel in het zwembad.
Gereden 25,4 mile.
Getankt: Las Vegas, 23,577 gallon á $ 2,399
Campground: Koa Sam’s Town, kosten, $ 25,20 met 10% Koakorting, full hookup en wifi.

Dag 30 maandag 28 juni
Las Vegas NV > shoppen

Ondanks de hitte goed geslapen, ik ben er wel een paar keer uit geweest om de airco weer aan te doen.
Omdat deze constant op vol vermogen draait wordt de zekering gloeiend heet en slaat dan om is een kwestie van de zekering weer omzetten en hij doet het weer.
De zekeringkast zit aan het voeteinde van het bed dus dat is zo gepiept.
We ontbijten op het gemak en halen daarna de koffers tevoorschijn.
Een wordt er afgevuld tot de toegestane 50lb en gaat dicht, deze komt niet meer open voor we thuis zijn.
In de ander gaan ook al wat spullen die we niet meer nodig hebben.
Annie maakt de camper voor een deel alvast schoon en we gooien een aantal dingen weg die we niet meer nodig hebben.
Ook wordt al een en ander verzameld wat op het schap bij El Monte kan voor vertrekkende campers.
Het is vandaag bewolkt maar de temperatuur blijft erg hoog, we zitten weer boven de 40C.
Even na 10:00am rijden we naar de Walmart, ik laat de generator draaien, zodat de airco zijn (zware) werk kan blijven doen.
Eerst gaan we naar Da-vi Nails om de voeten te laten verwennen, hier beginnen ze ons te herkennen, zouden we dan toch te vaak in deze omgeving komen?
We lopen de Walmart zelf in en kijken wat rond op de kleding afdeling, we vinden een en ander waaronder wat leuke T-shirts.
Wordt toch weer uitkijken dat we niet te veel kopen anders komen boven het toegestane gewicht.
Voor de lunch is het nog te vroeg plus dat er alleen maar een Mc D. in deze Walmart zit, tegenwoordig komt men ook geregeld een Subway tegen die we meer geschikt vinden voor een lunch.
Terug naar de overkant van Boulder Hyway en de camper aan de stroom.
Voor de lunch maken we de restjes uit de koelkast op en dan vertrekken ze rond 02:30pm naar het zwembad.
Wat meteen opvalt als we het hek van het zwembad open doen is dat en het heeft schoongemaakt, ze zullen dit verslag toch niet meelezen waarin ik gisteren aangaf dat het een rommeltje was.
Het is heel wat aangenamer nu alles weer schoon is en nog niet zo druk.
Wat wel opvalt is dat een aantal van onze oosterburen de gewoontes van de all-inclusief resorts uit het middellandse zee gebied ook hier toepassen.
Stoelen en ligbedden claimen door er spullen op te leggen terwijl men zelf niet eens in het zwembad aanwezig is, krijg dan altijd de neiging om de hele boel in het water te donderen, asociaal gedrag wat steeds verder oprukt.
Het is nog steeds zwaar bewolkt en de lucht trekt steeds verder dicht en wordt donkerder ook de wind neemt toe.

sam_6104Rond 04:00pm ineens een harde donderklap gevolgd door nog een paar en het begin te spetteren.
Gelijk komt er zo’n golfkarretjes aan scheuren en wordt iedereen het zwembad uitgestuurd en gaan de twee toegangen op slot.
Als we naar de camper terug lopen worden de druppels steeds grote en als we eenmaal binnen zijn gaan de hemelsluizen echt open.

sam_6107De bui is van korte duur maar geeft tijdelijk wel wat verkoeling, later spetterde het nu en dan nog een beetje.
Tegen 07:00pm lopen we naar Sam’s Town om te eten, deze keer bij de Panda Express.
Na het eten wordt er verder ingepakt en schoongemaakt, of de tweede koffer onder het gewicht blijft weten we morgen pas als alles er inzit.
Alle kasten zijn leeg en ook de Carry-on is grotendeels ingepakt.
Gereden 1,3 mile.
Getankt: niet
Campground: Koa Sam’s Town, kosten, $ 25,20 met 10% Koakorting, full hookup en wifi.

Dag 31 woensdag 29 juni
Las Vegas NV > camper inleveren > strip(hotel)

Allebei slecht geslapen voornamelijk door de herrie van de airco, deze zetten we dan ook uit, gelukkig loopt de temperatuur niet zo heel veel op.
We zijn al voor 07:00am uit bed en dan gaat gelijk de airco weer aan want het belooft weer heet te worden.
Op het gemak ontbijten en dan verder inpakken en schoonmaken.
De koffer zit wat boven de 50lb maar dat valt vanavond misschien wel mee als de zwaardere (reis)kleding er uit is.
Vuilwatertanks dumpen en schoonspoelen en dan wachten tot we online kunnen inchecken bij United.
Tegen 10:00am vertrekken we naar El Monte dat is maar vijf minuten rijden dus zijn we ruim op tijd (voor 11:00am) aanwezig.
Het is niet druk dus zijn we gelijk aan beurt, alles was in orde en de gebreken worden genoteerd, dat levert bij het afrekenen twee vouchers á $50 op, deze moet men wel binnen een jaar gebruiken.
In het verleden kregen we zo’n bedrag dan terug gestort op de creditkaard maar op deze manier zal het wel meer opleveren.
De shuttlebus heeft tegenwoordig vaste tijden, waar we in het verleden gewoon weg gebracht werden als we klaar waren.
Het zijn schijnbaar nog steeds zware tijden voor de verhuurders.
Bus gaat om 01:00pm of men kan (op eigen kosten) een taxi nemen.
We wachten wel, inchecken bij het hotel kan toch pas na 04:00pm, of zoals we vorig jaar merkten vroeger tegen extra betaling.
Om 12:30pm staat dan toch de bus klaar en worden we naar ons hotel gebracht.
Daar geven we de bagage af bij de bellboy en gaan eerst wat eten, we lopen naar Ocean One op de Miracle Mile waar we van een lekker lunch genieten.

1935Volgende stop is de Pandorashop waar Annie een Bighorn Sheep  voor haar verzameling koopt en gelijk de beide armbanden en halsketting laat reinigen.
Er zitten al een aantal oudere beads aan de armbanden die de belangstelling van de verkopers trekken maar vooral de bead van het Zeeuws Knopje vraagt uitleg, want dat kennen ze hier natuurlijk niet.
We gaan naar buiten waar het trouwens gloeiend heet is zeker in de zon, vlug oversteken naar het Bellagio hotel en daar naar binnen om de tuin te bewonderen.

1939Die is weer schitterend met deze keer een (onder)water thema, hierbij is de tunnel deze keer een echt aquarium, die is gemaakt door de mannen van Tanked, een hier in Las Vegas gevestigd bedrijf wat ook bij ons te zien in op Animalplanet.

1949 1965 1969 1975

1948Buiten pakken we de eerste fonteinshow mee, daar gaat iets fout met het geluid, we weten dat men altijd begint met het Amerikaanse volkslied maar we horen er niets van.

1980Terug naar het hotel en in de rij om in te checken, die rij viel mee dus al vlug de sleutel en naar de kamer, daar gelijk de koffers laten brengen en daar wat mee zitten rommelen om ze op het goede gewicht te brengen.
Ook een uurtje siësta gehouden
Rond 06:30pm weer naar buiten daar is het niet echt afgekoeld, we doen alleen een rondje Bellagio, de muziek kan ons niet bekoren (erg soft) dus gaan we terug naar het hotel om daar bij P.F. Chang te eten.
Met volle buiken naar de kamer, daar zoeken we niet te laat het bed op want morgen ochtend moeten we op tijd naar het vliegveld.
Gereden 3,1 mile.
Getankt: niet
Campground: geen, Planet Hollywood hotel.

Dag 32/33 donderdag 30 juni/vrijdag 1 juli
Las Vegas NV > Amsterdam > thuis

De wekker ging vanmorgen om 06:30am af, even wassen en de koffer sluiten, uitchecken via de tv en naar beneden.
Om 07:00am zaten we in de taxi, we treffen een zeer spraakzame chauffeur die ook er van reizen (binnen Amerika) houd en net als wij al in veel National en State parks heeft gekampeerd.
Wat een verschil met de chauffeur bij aankomst die geen woord zei.
Het is nog geen 07:30am als we de boarding tickets al hebben uitgeprint en de koffer hebben ingeleverd (beide zaten precies op hun gewicht).
Nog even naar buiten voor een laatste nicotineshot, eentje maar want de temperatuur loopt nu al flink op dus zoeken we de koelte van het gebouw op.
Eerst door security, we hebben beide een TSA-pre dus hoeven we niets uit te pakken.
Korte rij dus dat gaat vlug alleen willen ze de Carry-on van Annie extra controleren, geen probleem waarschijnlijk vertrouwde men het pak koffie niet.
Richting de gate en daar bij Burke in the Box één ontbijt en twee koffie gekocht, een ontbijt met zijn tweeën is voor ons meer dan genoeg.
Het boarden begint netjes op tijd.
Als we bij onze stoelen komen blijken er in de twee rijen voor ons twee Duitse echtparen te zitten, een van de dames heeft schijnbaar een slechte nacht gehad, want ze is aan het ruziën met haar medereizigers en begint steeds harder te gillen.
Het ziet er niet naar uit dan ze van plan is om in te binden dus vraag ik haar in het Duits of ze misschien haar smoel kan houden, daar schrik ze zo van dat ze mokkend in haar stoel terug valt.
Die had er duidelijk niet op gerekend om in haar moerstaal recht gezet te worden, het zachte (Danke) van een van haar medereizigers zegt mij genoeg.
De hele reis naar Houston is er geen geluid meer uit de dame gekomen.
Ruim voor de tijd geland maar daarna het hele vliegveld over moeten taxiën dus de gewonnen tijd weer kwijt, gelukkig hebben we meer dan voldoende overstaptijd.
Ook nu weer op tijd aan boord maar dan moeten we wachten tot ze een of ander mankement gemaakt hebben.
Gelukkig weet men dat op te lossen dus kunnen we weg.
Rustige vlucht, veel geslapen, slecht eten en ruim een half uur te vroeg op Schiphol.
Landen op de Polderbaan dus een half uur taxiën, weg tijdwinst.
Een gate helemaal op het eind van de terminal dus weer de nodige kilometers lopen voor we bij de paspoortcontrole zijn.
Koffers ophalen ook dat natuurlijk op de laatste band.
Ondanks de lange wandelingen zijn we nog ruim voor de koffers bij de band dus weer wachten tot de band gaat draaien, gelukkig komen beide koffers vrij vlug.
Door de douane (niets aan te geven) en naar buiten en wachten op de shuttlebus van het van der Valk hotel.
We hebben de bus van 10:20am, even naar binnen voor een nieuwe uitrij kaart maar die kan men door een computerstoring niet geven.
Auto opgehaald, koffers ingeladen, bij de uitgang op de bel gedrukt en de slagboom ging zonder vragen voor ons open.
Eerst een klein stukje de voor ons verkeerde kant op om bij de eerste afslag de A-4 over te steken en richting het zuiden te rijden.
Geen problemen onderweg, het nieuwe stuk A-4 van Delft naar de zuidkant van Rotterdam is echt een verbetering.
Een bakje koffie gedaan bij Annie haar ouders en om 01:30pm waren we thuis.
Na de lunch  duikt Annie een paar uur haar bed in en ik ga de tuin en kas in om wat onkruid te verwijderen en water te geven.
Gereden 0 mile.
Getankt: niet
Campground: thuis

Epiloog

Het was weer een prachtige reis, met een aantal nieuwe plaatsen die zeker aan onze verwachtingen voldeden en een aantal voor ons bekende plaatsen.
Het gespotte wildlife was weer geweldig.
De Powwow weer kleurrijk.
Het gedeelte door Idaho boven verwachting mooi.
De camper was deze keer een oudje omdat dit type niet meer in de reguliere verhuur zit, waarom hij dan toch nog aangeboden werd door Driveusa.de is mij een raadsel.
Ondanks de leeftijd voldeed de camper wel aan de verwachtingen op wat kleine mankementjes na, deze waren door ons zelf op te lossen en hadden geen invloed op de reis.
We hebben deze keer 4535,7 mijl gereden waar we 535,358 gallon brandstof voor nodig hadden wat neerkom op 8,47 mijl per gallon.
Geen slecht gemiddelde zeker niet voor een oudere camper.
Per gallon waren we gemiddeld  $ 2,442 kwijt heel wat minder dan bij de vorige camperreis in 2015 toen we $ 3,544 kwijt waren (vorig jaar zaten we in Canada)
Al onze trouwe volgers, hartelijk dank voor het volgen van onze avonturen en jullie reacties op onze website’s we stellen dit zeer op prijs en hopelijk tot een volgende reis.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.