Week 3

Week 3

Dag 15, zondag 1 mei
Tucson – Gila Cliff Dwelling NM.

Vanmorgen de familie Kliewer bedankt voor de drie dagen gastvrijheid en afscheid genomen.
We trekken weer verder, via Kolb Road naar de I-10 (als je over Kolb Road rijdt kom je langs Davis-Monthan Air Force Base, je ziet dan rechts van de weg een heleboel ingepakte vliegtuigen staan en links een grote sloperij waar alle onderdelen keurig om soort gesorteerd liggen mogelijk voor hergebruik).
De I-10 draaien we oost op om deze voorlopig te blijven volgen, op de grens van Arizona en New Mexico verspelen we weer een uur wat ons later op de dag bijna een bezoek aan Gila Cliff Dwelling NM kost.
Bij Lordsburg even bij het State Visitorcenter gestopt en wat informatie en kaarten meegenomen ook nog even getankt.
Daarna de NM-90 oost naar Silver City genomen en daar de NM-15 noord op die ons naar Gila Cliff Dwelling zal brengen, na twee mile komt men een bord tegen wat aangeeft dat het een zeer steile en bochtige weg is die gevaarlijk zou zijn voor voertuigen langer dan 20 feet.
De weg wordt op een gegeven moment 6 meter breed zonder middenstreep, maar als men gewend is om over polderwegen van 3 meter breed te rijden moet dit geen probleem zijn.
Dat was het dan ook niet, wat een werkelijk schitterende route is dit die hadden we niet graag willen missen, men rijdt door een prachtig bosgebied met inderdaad een aantal scherpe bochten en steile stukken maar het gedeelte vanaf de junction met de NM-35 naar het Monument is steiler alleen een meter breder.
Op een gegeven moment krijgt men een bord met het aantal mile naar het Monument en de tijd die men hiervoor nodig heeft (2 uur) en de tijd dat het Monument sluit (04:00 pm) op dat moment was het 13:45 uur dus dat wordt krap als een en ander klopt.
Gelukkig dus niet we hebben 1,5 uur over het stuk weg gedaan en hadden dus nog 3 kwartier toen we bij het visitorcenter aankwamen, binnen even wat informatie gehaald en aan de ranger gevraagd of de campgrounds geschikt waren voor een 29 feet camper dat moest op Lower Schorpion geen probleem zijn alleen waren de restrooms nog gesloten en was er geen water, maar dat hebben we zelf aan boord.
Vlug naar het Monument zelf gereden waar we om 15:30 aankwamen, als National Pass houder moet je een formulier invullen met naam en passnummer, voor niet passhouders kost het $ 3,00 P/P of $ 10,00 per familie.
De trail naar de dwelling is een 1 mile roundtrip met een hoogte verschil van 180 feet, via een brug eerst over de West Fork van de Gila River en dan de canyon in waar men op een paar plaatsen al zicht heeft op de woningen, voorbij de dwelling loopt het pad via traptreden omhoog naar de dwelling zelf, deze is voor het publiek toegankelijk, er staan een ranger voor toezicht en eventuele vragen.

Amerika 2005 593Men krijgt een mooi beeld hoe men hier vroeger geleefd moet hebben, men kan de woningen via een houten trap in en via een houten ladder weer verlaten of als men dat te eng vind terug lopen naar de trap.

Amerika 2005 598 Amerika 2005 610Een leuke ervaring waar men alles bij elkaar 1 uur voor nodig heeft wij waren om 16:30 uur weer terug beneden.
Als bonus kon ik bij de dwelling nog twee Claret Cup cactussen fotograferen 1 in bloei en 1 in knop.

Amerika 2005 613Rond 16:00 uur gaat de trail dicht en wordt de route rond 16:45 uur door de rangers nagelopen of er niemand meer aanwezig is.
Hierna naar de campground gereden die ongeveer 1 mile terug aan dezelfde weg ligt. Hier heb ik nog een korte trail gelopen (trail to the Past) kost nog geen 10 minuten, op het eind vind je nog een dwelling van een twee kamer woning.
Campground: Lower Schorpion CG kosten $ 0,00 ’s zomers restroom en water voor tentkampeerders.
Getankt, Lordsburg, 30,041 Gallon a $ 2,179 met Goodsam korting van $ 0,02 per gallon bij een Loves pomp zonder Goodsam pass betaald met daar $ 2,199.
Vandaag gereden 245 mile.

Dag 16, maandag 2 mei
Gila Cliff Dwelling NM – City of Rock SP – Deming

Toen we vanmorgen opstonden was het koud het gras was berijpt van de vorst we zitten dan ook op 6000 feet.
Tijdens het ontbijt de kachel dan ook maar even laten draaien.
Daarna weer op weg, terug over de NM-15 zuid eerst naar boven het dal uit en dan weer naar beneden tot de junction met de NM-35 deze ook weer zuid tot de NM-152 0.1 mile oost en dan de NM-61 zuid naar City of Rocks SP.
Alle drie schitterende wegen met prachtige uitzichten.
Op de NM-61 leek het te sneeuwen, de berm zag ook wit maar het was Cottonwood of te wel het zaadpluis van de duizenden Cottonwood trees (Populier) die hier in het dal groeien.
De afslag naar City of Rocks genomen en bij de ingang het toegang envelopje ingevuld en de fee er in gedaan $ 5,00 voor een dagbezoek, voor kamperen is met $ 10,00 kwijt en met elektra $ 14,00, mooie campsites rondom de rotsen met schaduw voor de zomer verschillende restrooms en een shower bij het visitorcenter ook zeer geschikt voor tenten.
Het park ligt op 5200 feet.
Aan de ranger gevraagd naar de hike mogelijkheden, er is een trail van 5 mile rond de rotsen maar men loopt dan op 0.2 tot 0.5 mile afstand van de rotsen door het grasland en kan alleen van afstand er naar kijken ook loopt men in de volle zon zonder enige schaduw onderweg.
Een tweede trail is tussen de rotsen, eigenlijk geen echte trail men kan kris kras tussen de rotsen doorlopen en deze trail zo lang maken als men zelf wil.

Amerika 2005 632 Amerika 2005 638 Amerika 2005 640 Amerika 2005 650 Een mooi park maar voor ons geen park om een volle dag zoet te zijn na zo’n twee uur tussen de rotsen hebben we de camper weer opgezocht.
Samen met de lange trail kan men er een halve dag doorbrengen.
Wat mij opviel was dat er tussen de rotsen nergens geen cactussen te vinden waren terwijl ze in het omringende grasland volop te vinden waren.

Amerika 2005 613 Amerika 2005 625 Amerika 2005 626Er is ook een botanische tuin aangelegd maar deze is nog vrij jong wel vind met er alle planten uit de omgeving bij elkaar.
Via de NM-61 verder naar de US-180 en deze zuid naar Deming genomen.
Hier naar de campground gereden en voor twee nachten geboekt een zeer nette campground met indoor pool en spa, alles is er spic en span en er is ook WIFI mogelijk volgens de dame van de receptie waarschijnlijk niet op de site maar als je de laptop meeneemt naar het clubhuis gaat het zeker.
Laptop aangezet in de camper en hopla we hebben verbinding.
Campground: Little VineYard RV Park & Resort, kosten $ 17,12 met Goodsam korting en full hook-up geen tenten.
Vandaag gereden, 102 mile.

Dag 17, dinsdag 3 mei
Deming – Pancho Villa SP – Rock Hound SP – Deming

Vanmorgen op het gemak gestart, we moeten niet zo gek ver rijden en willen eerst nog een paar boodschappen doen dus eerst langs de Wal*mart.
Daarna de NM-11 zuid opgezocht richting de Mexicaanse grens, vlak voor de grens ligt het plaatsje Columbus en daar is Pancho Villa State Park ons eerste doel voor vandaag.
Het is een park ter ere van een slag tussen Mexicanen en Amerikanen in 1916 het was tevens de laatste slag die ooit op continental United States grondgebied werd uitgevochten.
Het is eigenlijk een heuvel die met cactussen als botanische tuin is aangeplant met nog een paar oude gebouwen die onder een afdak staan om de weersinvloeden er af te houden verder staan er nog twee oude oorlogsvoertuigen en een oud kanon.
Verder is het een campground met ramadas voor de nodige schaduw.
Kosten park dagbezoek $ 5,00 overnachten op campground zonder hook-up $ 10,00 en met elektra hook-up $ 14,00
Niet echt een park om lang te verblijven want meer als een wandeling rond en over de heuvel is er niet bij behalve dan het visitorcenter waar een tentoonstelling over deze slag is en een film van 25 minuten (hebben we niet gezien).

Amerika 2005 671 Amerika 2005 676 Amerika 2005 678Stuk terug over de NM-11 noord om via de NM-143 zuid naar het volgende State Park te rijden, Rock Hound SP een el dorado voor Gem steen verzamelaars.
We kwamen er tussen de middag aan en het visitorcenter was gesloten voor de lunch dus zijn we zonder informatie het park ingereden, op een parkeerterrein stond een lay-out van de campground en daar stonden ook een paar trials op aangegeven.
Hier hebben we er een uitgekozen niet zo gek lang 1,2 mile maar om te beginnen wel flink omhoog en dan half verwegen de berg een halve cirkel rond de campground.
Overal zie je kapot geslagen hoopjes steen liggen van de Gem zoekers, verder staat de berg vol met cactussen, agave en yucca alles vol in de knop met hier en daar een bloem.
De wildflower was al uitgebloeid behalve de poppy’s die nog volop bloeide.

Amerika 2005 689 Amerika 2005 692 Amerika 2005 693 Amerika 2005 698Aan het eind van de trail bij de campground nog een rondje door de botanische tuin gedaan, hier waren behalve de planten die hier groeien ook een aantal cactussen geplant die eigenlijk in Texas en Mexico thuis horen.
De steen liefhebbers kunnen hier wel een week doorbrengen vooral het feit dat men per persoon 15 lbs mee mag nemen trekt veel liefhebbers.
Park dagbezoek $ 5,00 campground primitief $ 8,00 zonder hook-up $ 10,00 en met elektra
$ 14,00.
Via de NM 143 noord terug naar Deming gereden en vlak bij de campground getankt daar was een pomp die minimaal $ 0,10 goedkoper was als al de andere pompen.
Op de campground net als gisteren nog een poosje in de indoor pool en hot tub gelegen, temperatuur zwembadwater 32 graden niet echt verkoelend bij een luchttemperatuur van 28 graden.
Campground: Little VineYard RV Park & Resort, kosten $ 17,12 met Goodsam korting en full hook-up.
Deze campground heeft een rating van 8/9,5*/8 volgens de TL-directory een van de beste dus, geen tentsites het naast gelegen Roadrunner RV Park heeft dat wel en heeft een rating van 7/8/8 ook niet slecht dus, beide hebben WIFI mogelijkheid.
Getankt, Deming 32,176 gallon a $ 2,199
Vandaag gereden 86 mile.

Dag 18, woensdag 4 mei
Deming – Elephant Butte Lake State Park.

Ook vanmorgen waren we weer voor 08:00 uur van de campground vertrokken.
Eerst een klein stukje I-10 west en US-180 noord om dan de NM-26 oost te nemen dit is weer een Scenic byway die ons bij Hatch op de I-25 zal brengen.
Wij vinden het prettiger rijden als de Interstate en in dit geval is het ook nog een stuk korter, via de I-10 tot Las Cruces en dan de I-25 tot Hatch is 96 mile en over de NM-26 is het maar 46 mile.
Hatch is de chili hoofdstad van New Mexico en dat is goed te zien, bijna ieder huis heeft ze in grote trossen aan de gevel hangen en verkoopt ze.
Over de I-25 noord tot Truth or Consequences gereden door het stadje naar de NM-51 noord en NM-179 noord naar onze bestemming van vandaag gereden.
De plaats T o C heeft sinds zijn ontstaan 4 verschillende namen gehad, in 1581 veroverd door de Spanjaard Capitan Francisco Sanchez Chamuscado werd het Province of San Felipe genoemd naar de toenmalige Spaanse koning, midden 1800 werd het Palomas Hot Springs, begin 1900 was het Hot Springs en in 1950 werd het bij stemming van de bevolking dus Truth or Consequences naar een toen der tijd populaire radio show.
Elephant Butte Lake is ontstaan na de aanleg van de dam in de Rio Grande tussen 1911 en 1916 voor bevloeiing van de landerijen en stroom opwekking het was toen de grootste dam in de USA en het grootste door mensen gemaakte meer ter wereld.

Amerika 2005 711 Amerika 2005 718 Amerika 2005 713In de jaren dertig was het al een bekend recreatie gebied waar toen al speedboat races gehouden werden.
In 1965 werd het een State Park en is ook nu nog het grootste State Park van New Mexico, het is 40 mile lang en alle watersporten zijn er mogelijk tot duiken aan toe.
Wij hebben voor vandaag een rustdag ingepland en dus zoeken we eerst een plekje om te overnachten, met een handdoek over het muurtje wat de plek afschermt word het bezet teken gegeven en daarna rijden we over het zandstrand naar de waterkant om daar de rest van de dag door te brengen met zonnen lezen en niks doen ook wel eens lekker tijdens de vakantie.

Amerika 2005 725 Amerika 2005 729 Amerika 2005 730Zoals in alle New Mexico State Parks ook hier weer dezelfde prijzen, dagbezoek $ 5,00 Primitief campground $ 8,00 campsite zonder hook-up $ 10,00 en met elektra $ 14,00 wij hadden een plek waar ook nog een water aansluiting zat.
Campground Elephant Butte Lake State Park, kosten $ 14,00 met elektra en water hook-up.
Vandaag gereden, 103 mile

Dag 19, donderdag 5 mei
Elephant Butte Lake SP – White Sands NM – Alamogordo

Vandaag trekken we weer naar het zuiden, via de I-25 zuid tot Las Cruces en daar de US-70 oost op naar White Sands National Monument.
Onderweg nog even een footlong bij Subway gehaald voor tussen de middag, dat is het gemak van een koelkast in de camper.
Bij de afslag naar White Sands was tevens een controlepost van de Border Patrol, alle verkeer werd van de weg afgeleid naar een vaste controle post, we werden zo door gezwaaid dus geen oponthoud.
De weg over steken en eerst naar het visitorcenter voor wat achtergrond informatie en mogelijk meer gegevens over hike trails, weinig gevonden er zijn maar twee gemarkeerde hikes de rest is backcountry werk waarbij men in de wildernis kan kamperen.
Bij de ingang kregen we het bekende foldertje, het krantje wat men vroeger vaak bij binnenkomst van een park kreeg is schijnbaar afgeschaft, we hebben er dit jaar nog niet 1 gehad in Canyon de Chelly had ik er 1 meegenomen uit het visitorcenter maar dat bleek een oude van 2004 te zijn.
Erg jammer want in die krantjes stond vaak veel informatie onder andere over de hikes die mogelijk waren.
Het park ingereden, op het eerste stuk voor je bij de witte duinen komt zagen we veel cactussen in bloei staan, het bleek een Claret Cup cactus te zijn maar dan veel grote (hoger en dikkere zuiltjes) dan we tot nu toe gezien hadden, natuurlijk zijn er verschillende gefotografeerd, er stond er een van 1 meter doorsnee met 139 knoppen en bloemen op, wat zou die mooi staan in mijn cactustuin.

Amerika 2005 736 Amerika 2005 737 Amerika 2005 738Eenmaal bij de duinen aangekomen gelijk de eerste trail gepakt, de Big Dune Nature Trail, 1 mile lang en volgens het informatiebord aan het begin van de trail 1 uur lopen, dan moet je wel kruipen want meer dan een half uur heb je hier niet voor nodig.
Wel een mooie trail waarbij je ook de planten die in de valleien binnen de duinen te zien krijgt er staan overal genummerde palen en als je een trailgids meepakt uit de box dan kan je heel wat leren over dit gebied.
Bij terugkomst inleveren of $0,50 betalen als je hem wilt houden.

Amerika 2005 753 De Innerdune Boardwalk die ook geschikt is voor rolstoelgebruikers was jammer genoeg gesloten wegens werkzaamheden waarschijnlijk was de boardwalk gedeeltelijk onder het zand verdwenen want men liep met nieuwe materialen te slepen.
Doorgereden naar Heart of de Sands, een loopdrive aan het eind van de weg, deze loop is niet verhard men rijdt over een geëgaliseerde baan van zand, deze baan is echter zo goed verdicht en gevlakt dat hij beter rijdt als menige Interstate er rammelde niets in de camper en dat wil op de Interstate nog wel eens anders zijn.
Bij het Nature Center onze footlong opgegeten en daarna de route vervolgd tot het beginpunt van de Alkali Flat Trail, een hike van 4,8 mile waar drie uur voor staat wij willen er een deel van lopen, helemaal is bij deze temperaturen niet verantwoord midden op de dag dan moet men er ’s morgens vroeg aan kunnen beginnen.
We hebben de trail 1 mile gevolgd en zijn toen op onze schreden terug gekeerd bij elkaar

Amerika 2005 7551 uur gelopen en dat was genoeg bij 33 graden in de zon op dat spierwitte zand.
Het inschatten van afstanden is heel moeilijk omdat alles zo wit is, op ons keerpunt zag ik een heel mooie struik op een heuvel en dacht daar even naar toe te lopen 1 heuvel op en af en ik ben er mooi niet het waren er 3.
Gelukkig ging op de terug weg de zon af en toe even achter een wolk zodat de temperatuur wat zakte, bovenop de duinen had je nog wat wind maar in de dalen was het gloeien heet.
Omdat de lucht steeds verder dichttrok zijn we niet gebleven voor de sunsetwalk met een ranger er waren geen mooie luchten te verwachten.
Een schitterend park waar men uren kan doorbrengen met verschillende duintoppen te beklimmen wel loodzwaar door het losse zand, er waren verschillende mensen bezig met zandborden op ronde kunststof schijven.

Amerika 2005 760Jammer dat de rust verstoord wordt door de gevechtsvliegtuigen van de naastgelegen Holloman Air Force Base.
De route door het park afgemaakt en doorgereden naar Alamogordo en daar de campground opgezocht.
Eerst weer drie machines was gedraaid en daarna nog boodschappen gedaan bij de Wal*mart, hier een hele gebraden kip meegenomen en ons avondmaal stond ook weer op tafel.
Campground: White Sands Community, kosten $ 23,40 met Goodsam korting en full hook-up, geen tenten.
Vandaag gereden 161 mile.

Dag 20, vrijdag 6 mei
Alamogordo – Roswell – Carlsbad

Vanmorgen eerst wezen tanken we hadden een pomp gezien die maar $ 1,929 per gallon vroeg terwijl alle andere op $ 2,199 zaten zo’n voordeel laat een Hollander natuurlijk niet lopen.
Daarna op weg via de US-70 oost richting Roswell, onderweg komt men door het gebied van de Mescalero Apache dit ziet er heel anders uit dan Navajo country veel schoner en ook de huizen zien er erg verzorgd uit, er zijn in dit gebied ook verschillende casino’s te vinden.
Op de US-70 tussen Ruidoso en Picacho waren grote roadworks aan de gang over een afstand van 38 mile hiervan hebben we weinig hinder ondervonden heel de route is 2 x 2 rijbanen waarvan er dan 2 afgesloten waren zodat er voor elke rijrichting 1 overbleef.
In Roswell eerst het visitorcenter bezocht en daar informatie gehaald voor de stad en het alien museum in het bijzonder, dat was net als het visitorcenter aan Mainstreet dus was het vlug gevonden.
De toegang is gratis maar een donatie wordt op prijs gesteld vooral omdat men wil gaan verbouwen.
Een kleine anderhalf uur in het museum door gebracht, ook na dit bezoek geloof ik zelf nog steeds dat het hele verhaal een verzinsel is om een mislukte proef van de luchtmacht te verduisteren.

Amerika 2005 Annie 161Hierna nog een paar winkels bezocht voor wat souvenirs ook vonden we 2 scrapboek winkels waar er 1 van was geopend hier heeft Annie weer wat nieuwe materialen gekocht.
Terug naar de camper en Mainstreet zuid blijven volgen dit is tevens de US-285 die ons naar Carlsbad zal brengen, daar aangekomen de junction naar de US-62 zuid genomen richting Carlsbad Cavens.
Aan deze weg ligt ook de campground die we hadden uitgezocht, bij aankomst zag die er niet zo mooi uit dus even in de TL-Directory gekeken er is nog een campground 1 mile verder, Annie had hier voor Carlsbad al een reclamebord van gezien en dat gaf aan dat er ook WIFI mogelijk was dus maar even door rijden en kijken hoe dat er uit ziet.
Heel wat beter dus, sinds 2004 zitten er nieuwe eigenaren op en is het ook een Goodsam campground geworden, aan het gebouw te zien is het vroeger een KOA-campground geweest.
Hier dus een plaats voor de nacht geboekt en de camper op zijn plaats gezet, even de laptop aan en we zijn weer online dus gelijk even een mailtje naar het thuisfront gestuurd daarna nog een poosje in de indoor pool gelegen om wat af te koelen.
Eenmaal terug in de camper trok de lucht dicht, het lijkt wel een regenlucht zeiden we tegen elkaar dus de ramen en lichtkoepels maar dicht gedaan.
Even laten begon het te lichten in de verte en vielen de eerste druppels, een buitje tegen het stof, maar dat buitje werd een stortbui waar ook hagelstenen inzaten die al vlug de grote van golfballen kregen.

Amerika 2005 764 Amerika 2005 765Amerika 2005 Annie 172Resultaat in alle 4 de kleine lichtkoepels zaten 1 of meer gaten, alleen de grote lichtkoepel in de douche is nog heel, deze is van dikker kunststof.

Amerika 2005 Annie 170 Amerika 2005 Annie 171 Wat nu gedaan eerst een stuk plastic op het bed zodat dat in ieder geval droog blijft daarna El-Monte gebeld, kan u het voor de nacht dicht maken met plastic en ducktape dan zoeken wij voor morgen een bedrijf in de buurt voor vervanging van de koepels, oké zal wel lukken.
Het dak op met een paar plastic zakken maar dat was niet zo’n succes dus alle hook-ups afgekoppeld en naar de Wal*mart gereden 1,5 mile terug naar Carlsbad, daar een paar rollen ducktape gekocht en terug op de campground weer het dak op met tape en een handdoek om de koepels eerst droog te maken, (gelukkig was de regen opgehouden) de gaten dichtgeplakt met ducktape net als een paar schuren die ik zag tijdens het droogmaken.
Volgens mij kunnen we zo wel door tot het eind van de reis dus morgen vroeg even met El-Monte bellen dat we geen verdere hulp nodig hebben.
We krijgen deze reis wel met alle mogelijke weertypen te maken.
Campground: Carlsbad RV Park en Campground, kosten $ 21,88 met Goodsam korting en full hook-up ook een flink aantal tent sites.
Getankt Alamogordo 22,480 gallon a $ 1,929.
Vandaag gereden 198 mile.

Dag 21, zaterdag 7 mei
Carlsbad Cavens NP – Guadalupe Mountains NP

Vandaag gaan we ondergronds, we gaan Carlsbad Cavens NP bezoeken.
Vanmorgen eerst El-Monte gebeld en gezegd dat wat ons betreft geen verdere actie nodig is, omdat het weekend is hadden ze ook geen bedrijf in Carlsbad gevonden wat open was maar ze willen toch graag dat we maandag even terug bellen voor een bedrijf op de route naar de Big Bend NP.
Hierna weer op weg richting de grotten dus de US-62 zuid op tot White’s City een hotel en campground complex op de junction van de US-62 en de weg naar het NP.
De weg naar en in het NP is niet zo breed en erg bochtig dus met een gangetje van 30 mile naar boven.
Camper weggezet op de parkeerplaats en naar het visitorcenter gelopen daar eerst even rondgekeken wat de mogelijkheden zijn gekozen voor een combinatie van de Natural Entrance trail en de Big Room Trail bij elkaar 2,5 mile en ongeveer drie uur.
Kaartjes gehaald en terug naar de camper om een lange broek aan te doen de temperatuur in de grotten is maar 13 graden dus ook een vest meegenomen.

Amerika 2005 768 Amerika 2005 769Voor je aan de hike mag beginnen krijg je eerst nog een verhaaltje van een ranger over wat wel en vooral niet mag, niet roken, niet eten, niet drinken behalve water, niets aanraken en geen kauwgom.
De Natural Entrance trail gaat vanaf het visitorcenter via het Bat Flight Amphitheater naar beneden, de hele trail is geasfalteerd met aan beide kanten een roestvrijstalen leuning deze is vooral voor oudere mensen een uitkomst want het gaat best stijl naar beneden via een heleboel haarspeldbochten.

Amerika 2005 790 Amerika 2005 818 Amerika 2005 777Onderweg naar beneden kom je langs heel mooie formaties rotsen en druipsteen, het eerste stuk is neus prikkelend door de uitwerpselen van de vleermuizen.
Op sommige stukjes moest ik een beetje bukken omdat het dan redelijk laag was, er is hier en daar nog wat te zien van de trappen die men vroeger af moest om in de grotten te komen maar ook weer op want er was eerst geen lift.
Nu moet met nog 1 stukje trap nemen van een tree of 15 de rest is allemaal pad.
Op deze trail was het redelijk rustig eenmaal beneden in de Big Room werd het een stuk drukker maar toch viel het lawaai er mee iedereen sprak met gedempte stem.
In de Big Room vind je echt prachtige formaties die ook heel mooi uitgelicht zijn om stil van te worden.

Dolls-Theater-Big-Room-Route-Carlsbad-Caverns-National-Park-in-New-MexicoCarlsbad_Interior_FormationsJe weet niet waar je kijken moet want er is overal wat te zien onder, boven, links, recht, voor, achter, een mens zou zijn nek verdraaien en dat alles op 800 feet onder de grond.
Eenmaal tegen het einde werd het erg druk en rumoerig, waarschijnlijk een groep die net met de lift naar beneden gekomen was en die gelukkig al snel verstilde door al het moois wat ze te zien kregen.
Met de lift terug naar boven, deze komt uit in het visitorcenter.
Nog even in de giftshop rondgekeken en de camper weer opgezocht, daar nog even een praatje gemaakt met de buurvrouw, die was ook met een rental van dezelfde grote wel een ander merk ook deze was vrij nieuw zij waren de derde gebruiker maar hij rammelde aan alle kanten en er kwamen verschillende schroeven los dus wilde ze graag weten hoe de Fleetwood ons beviel.

Amerika 2005 824 Amerika 2005 832Hierna weer op weg nog even tanken bij White’s City en de US-62 zuid weer op richting Guadalupe Mountains NP waar we willen slapen, omdat het weekend is willen we hier niet te laat aankomen want het is een first come first served campground, er wat nog plaats genoeg dus een leuk plaatsje uitgezocht.
We zijn inmiddels Texas binnen gereden onze vijfde staat deze reis.
Hierna het visitorcenter bezocht en informatie gehaald voor morgen om te hiken, nou dat kan je hier totaal 85 mile hike trails daar zitten er voor ons ook wel een paar tussen, gelijk de natuur wandeling rond het visitorcenter meegepakt zodat we weten wat voor planten je hier kan verwachten.
Campground: Guadalupe Mountains NP, kosten $ 8,00 geen hook-up alleen restroom en een paar waterpunten er is hier een aparte tent campground met mooie plekken.
Getankt, White’s City 14,992 gallon a $ 2,339
Vandaag gereden 72 mile.

terug   vooruit

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.