Week 1

Week 1

 Dag 1, zondag 31 mei
Amsterdam – Vancouver

De dag begint al vroeg, om 05:30am loopt de wekker af, na een bakje koffie en een klein ontbijtje laden we de laatste spullen in de auto.
Om 05:57 rijden we thuis weg, lekker rustig op de zondagmorgen dus de rit naar schiphol verloopt zonder vertragingen, 07:45 staan we voor de slagboom van P3.
Daar wordt het kenteken van de auto herkent dus kunnen we na het aannemen van een ticket het terrein op, spullen uitladen en de auto wegzetten.
Deze keer vind ik al vlug een vrij plekje en nog dichtbij ook dus kunnen we de shuttlebus naar de vertrekhal nemen en daar de balie van United Airline opzoeken.
Er is wel een en ander veranderd op Schiphol, net als op Zavetem krijgen we het veiligheidspraatje al voordat men naar de balie mag, gaf verder weinig problemen dus door naar de paspoort controle en dan nog even een voorraad tabak inslaan.
Onderweg naar de gate komen we Marianne van het allesamerikaforum nog tegen, zij vliegt samen met haar man ook naar Amerika vandaag maar dan met Delta Airline, zij hebben al twee uur vertraging.
Hopelijk blijft dat ons bespaart.
Ook bij de gate is er een en ander veranderd, ook hier weer een paar vragen en dan alles spullen door de scanner en zelf door de bodyscan, die kennen we al uit Amerika alleen vindt men het hier nodig om iedereen daarna ook nog eens fysiek te controleren, zal wel de nieuwigheid zijn.
De wachtruimte hierna is wel een stuk kleiner geworden met weinig zit mogelijkheid zeker bij een volle vlucht is het bijna proppen om iedereen en plekje te geven.
Mooi op tijd gaat men boarden en ondanks een vol vliegtuig keurig op tijd de lucht in.
Een hele rustige vlucht zonder enige turbulentie helaas wel grotendeels bewolkt dus weinig te zien, alleen boven Groenland hebben we zicht op de grond wat dan ook heel mooi is.
Als we de grens tussen Canada en Amerika passeren hebben we ook weer zicht op de grond en herkennen we verschillen de dingen waar we bij onze 2012 reis geweest zijn.
We landen bijna een half uur vroeger dan gepland, en lopen naar de immigrationhal, daar kunnen we middels een aantal machines onze gegevens invoeren waarbij ook de vingerafdrukken en digitale foto gemaakt worden, al die gegevens komen dan weer op een uitprint en die geef je dan aan een immigrationbeambte die geeft stempels in paspoort en op de print.
Naar de bagageband, daar is het lang wachten op de koffers, als we die hebben door naar customs, daar wil men alleen de printjes hebben, het formulier wat je in het vliegtuig moet invullen willen ze helemaal niet meer hebben.
Met de trein naar terminal 1 en naar de gate voor de volgende vlucht, onderweg onze eerste Frappé gekocht bij de Mc D.
De tweede vlucht zit echt helemaal vol zelfs de eerste class zit helemaal vol en er staan nog een aantal mensen op standby.
Ook nu gaat het boarden heel vlot en ondanks de volle vlucht kan iedereen zijn carry-on kwijt, wij zaten op beide vlucht in boardinggroep 3 dus waren vlug aan boord.
Ook deze vlucht was erg rustig met ook nu weer veel bewolking, wederom een half uur vroeger geland.
Weer op zoek naar de immigration, want we zijn nu in Canada, hier was de hal bijna leeg, we waren denk ik de eerste buitenlandse vlucht want later werd het drukker.
Alles ging heel vlug dus op naar de bagageband, daar zagen we beide koffers al ronddraaien dus vlug pakken en naar buiten.
Naar de halteplaats voor de hotelshuttles en daar gebeld naar het hotel, de shuttle zou er met een half uur zijn, dat werd 20 minuten dus ook weer vlot.

001004  Alle spullen op de kamer gezet en dan kijken waar we kunnen eten want we hebben allebei honger.
Eet mogelijkheden genoeg in deze omgeving, de keus valt op Tim Hortons daar kan men goed eten ook de ontbijtkeus ziet er goed uit dus hier komen we morgenochtend nog een keer terug.
Na nog wat rondscharrelen op de kamer gaat rond 10:pm het licht uit het is mooi voor vandaag.

Dag 2, maandag 1 juni
Camper ophalen – Tsawwassen

Vanmorgen waren we rond 05:00am allebei wakker, na een bakje koffie op de kamer gaan we om 07:00am naar Tim Hortons voor een ontbijt.
Terug op de kamer even na 08:00am gebeld naar Canadream om te vragen hoe laat men ons op komt halen, dat blijkt 11:00am te zijn dus dat is een meevaller.
We doen nog boodschappen bij de Dollarama, een soort Dollar Tree winkel daar vinden we bijna alle spullen die we altijd bij de Dollar Tree halen de eerste dag dus daar hoeven we niet meer achteraan.
Even na 11:00am rijdt de shuttlebus voor, daar zitten al twee echtparen in ook Nederlanders blijkt dus kunnen we nog even in onze eigen taal terecht.
Om 11:30am waren we op het verhuurstation en na het uitladen van de koffers waren we als eerste binnen, daar zaten nog wel een aantal inleveraars maar geen ophalers.
Een van de medewerkers staat ons te woord en dan gaan we eerst naar buiten om de camper te bekijken, zodra hij doorheeft dat we al ervaring hebben met campers schakelt hij over op een korte introductie en een uitgebreide inspectie.
We krijgen een 31ft met twee slideouts en een generator dus dat gaat wel lukken denk ik.
Als alle (heel kleine) schades op zijn I-pad staan gaan we weer naar binnen voor de papierwinkel, ook huren we nog twee stoelen een broodrooster en een koffiezetapparaat, omdat die hier veel goedkoper zijn dan kopen bij de Walmart.

SAM_0581Als we aangeven vandaag boodschappen te doen en dan bij Tsawwassen te willen slapen zegt hij dat die campground niet echt mooi is wat ik ook al via internet gezien had.
Hij heeft een andere campground niet veel verder weg waar ook nog een Walmart supercenter dichtbij zit dus veranderen we de planning.
Om 01:00pm rijden we van het terrein af en gaan op weg.
Eerst naar de Walmart, daar willen we eerst eten en komen wederom gij Tim Hortons uit want die zit hier in d Walmart samen met een Mc D. maar die heeft niet onze voorkeur om te eten.
Voor we de winkel ingaan kijken we even of er een nail salon zit, dat lijkt niet zo te zijn maar als ik om een winkelwagen ga zie ik er een zitten in een van de ingangen dus laten we eerst onze voeten verwennen.
Dan is het tijd voor de inkopen, dat is natuurlijk weer zoeken want het is weer net even anders als in Amerika, ander producten of andere namen, een andere winkelindeling zorgt er voor dat we meer tijd kwijt zijn dan gedacht.
Dan op zoek naar de campground die is vlug gevonden maar de dame aan de receptie geeft aan dat ze alleen nog en aantal plekken op een soort van overloop parkeerterrein heeft, we kijken er even maar die plekken zijn wel erg klein dus bedanken we voor de eer en gaan naar de eerder geplande campground bij Tsawwassen.
Onderweg spotten we onze eerste wildlife een Bald Eagle, was voor mij het tweede wildlife, want vanmorgen zag ik bij het hotel al een kolibrie van de bloemen snoepen.
Die valt trouwens best mee, wel veel vaste bewoners maar geen rot bende of zo.

SAM_0591Eenmaal op onze plek voor de nacht is het tijd om de koffers uit te pakken en de camper in te richten, een klus die ook altijd behoorlijk wat tijd vraagt ook de bbq moet in elkaar gezet worden.

SAM_0584 SAM_0585 SAM_0586Na het eten is het tijd om de verslagen te maken waar de verdere avond ook weer mee gevuld is.
Gereden: 73,3 kilometer
Getankt: niet
Campground: Parkcanada RV Park, kosten $39,50 full hookup en wifi

Dag 3, dinsdag 2 juni
Tsawwassen – Nanaimo

Vannacht ging het ineens regenen, gelukkig werd ik er gelijk wakker van dus even uit bed om de dakramen dicht te draaien zodat we niet nat worden.
Vanmorgen waren we om 06:00am wakker en uit bed, de jetlag is dus nog niet over.
Eerst wat op internet rond snuffelen onder andere voor de tijden van de ferry afvaart en dan ontbijten.
Om 07:45am rijden we van de campground af , hierna is het een rechte weg naar de ferrieterminal.
Waar we om 08:00am een ticket kopen voor een 32 ft camper en twee personen, dit kost het lieve bedrag van $ 157,65.
De eerst volgende ferrie gaat om 10:15am dus tijd genoeg om wat rond te kijken, jammer genoeg valt er weinig te zien dus zoeken we de camper weer op.

006 010Annie begint alvast aan haar verslag en kijkt nog wat op internet, want men heeft hier gewoon wifi op het hele terrein.
Om 10:00am komt onze boot binnenvaren dus tijd om de gaskraan dicht te draaien en er een stikker op te plakken dat hij dicht is.
We rijden aan boord en gaan dan naar boven om op het bovenste dek buiten te kijken.
Wel wat frisjes want er is geen zon en redelijk wat wind, dat laatste kunnen we omzeilen door aan de lijzijde van de boot te staan.

016 020 022We zijn nog maar net onderweg als we een seal zien zwemmen, dat belooft wat.
Valt jammer genoeg wel tegen, nog een seal en de rug van een dolfijn en daarmee is het wildlife voor deze trip op.
Als we de ferryterminal van Nanaimo naderen worden de mensen met een voertuig verzocht om dat weer te bemensen dus zoeken we de camper op.
Om12:15pm lag de boot in de fuik en konden we van boord.
Onze garmin zag trouwens ook dat we nog in beweging waren, zodra ik die weer aanzette.
Eenmaal aan de wal bracht onze Amerikaanse garmin dame ons naar de campground voor de komende nacht.
In eerste instantie hadden we de Nederlandse garmin heer aan laten staan maar die heeft duidelijk geen Engels geleerd op school want zijn uitspraak was verschrikkelijk en als er bijvoorbeeld HWY staat voor Hyway sprak hij dat uit als ha-we-ij.
Op de campground gelijk ook voor 13 en 14 juni een plek gereserveerd dat is weekend en mogelijk druk, bleek ook wel want de oceanview sites waren al allemaal bezet.
Even naar onze plek gereden en daar de lunch gebruikt.
Daarna op zoek naar de walmart, want we konden gisteren geen aardbeien vinden en een vakantieontbijt zonder aardbeien met slagroom kan natuurlijk niet.
Onderweg kwamen we ook nog een Dollar Tree tegen dus daar nog wat kleine dingen gehaald.
Walmart was dankzij garmin vlug gevonden daar de rest van de boodschappen gehaald.
Via een andere route terug naar de campground in de hoop dat we een visitorcenter tegen komen ook dat is gelukt dus hebben we wat meer informatie over onder andere Newcastle Island wat we 14 juni willen bezoeken.
Terug naar de campground en daar een bakje koffie gedronken.
Wildlife op de campground: verschillende vogelsoorten o.a. een kolibrie en een (zwarte) eekhoorn.
Hierna was het tijd om de bbq in gebruik te stellen met wat kippenpoten is dat goed gelukt.
Verslagen maken, want om die online te zetten moeten we naar de gameroom en die sluit op 09:00pm.
Gereden: 53,2 kilometer.
Getankt: niet.
Campground: Living Forest Oceanside Campground, kosten $35,71 met 10% korting, full hookup en betaalde wifi mogelijk op de site of gratis in de gameroom.

Dag 4, woensdag 3 juni
Nanaimo – Chemainus – Duncan – Saanichton

Na een goede nachtrust was ik om 07:00am uit bed, Annie was er al een uur eerder uit.
Op het gemak ontbijten en even na 08:00am naar de gameroom om via skype met het thuisfront te bellen, zijn die ook weer blij dat alles goed gaat.
Tegen 09:00am rijden we van de campground af en gaan richting het zuiden na een klein half uurtje zijn we al bij ons eerste doel voor vandaag.
Het plaatsje Chemainus, deze plaats staat bekent om de vele murals die de gevels van veel panden vullen.
We vinden gelijk al een plek om de camper te parkeren en zien gelijk ook de eerste murals, vlakbij hangt ook een stadsplattegrond en zo kunnen we gemakkelijk naar het informatiecenter lopen.

026Daar krijgen we een plattegrond met alle murals er op, die zijn ook al omdat er een route langs deze murals is uitgezet door gele voetstappen op de wandelpaden te zetten gemakkelijk te vinden.
Wel moet men regelmatig even om de as draaien omdat ze op sommige plekken op meerdere gevels staan.

030 032Ze zijn allemaal mooi maar sommige zijn echt schitterend en allemaal goed onderhouden, bij verschillende zien we het jaar van aanbrengen met daarnaast het jaar van herstel er naast.
Al bij al zijn we er een goede twee en half uur aan zoet maar we hebben ze dan ook allemaal gezien.

044 051Volgende stop is Duncan, deze plaats staat dan weer bekent om zijn vele totempalen die in verschillende straten staan.
Onderweg komen we een informatiecenter van de streek tegen dus even stoppen om te kijken wat men ons kan bieden.
Genoeg dus, over verschillende plaatsjes en ook een plattegrond van Duncan waar de locaties van de totems opstaat en folders van verschillende campgrounds in de regio.
De beide dames hebben erg veel kennis, zelf voor het parkeren weten ze advies te geven, er zijn veel plekken waar men drie uur gratis mag staan maar die zijn niet geschikt voor campers, maar ze kunnen toch een paar plekken aangeven waar dat wel moet lukken.
Verder waarschuwen ze voor wegwerken die in de stad plaatsvinden, door deze werkzaamheden zijn helaas een aantal parkeerplekken niet toegankelijk maar we vinden toch een groot terrein waar we de camper kwijt kunnen.
Of het helemaal legaal was weten we niet, want op de kaart stond het aangegeven als betaalt parkeerterrein maar er was nergens een betaal mogelijkheid aangegeven.
We gebruiken eerst de lunch om daarna de totems te bekijken.
Ook hier is weer een route aangegeven door middel van gele voetstappen.
We hebben ze allemaal gevonden op twee na, die waren weg, mogelijk voor reparatie want de sokkels stonden er nog.

113 124Mooie totems alleen soms moeilijk te fotograferen door tegenlicht.
Na een goed uur zijn we weer terug bij ons startpunt en zoeken de camper weer op.

130 146Volgende stop een nabij gelegen winkelcentrum maar daar vonden we geen winkels die onze interesse hebben.
Dus gaan we op zoek naar een campground, de eerste ligt aan de achterkant van een (redelijk vervallen) industriegebied, de campground is nog veel meer vervallen er staat alleen maar oude vervallen campers met het onkruid bijna hoger dan de campers dus draaien we vlug om.
De volgende ziet er beter uit maar toch ook niet echt geweldig.
Omdat het nog vroeg in de middag is en de afstanden hier niet zo groot zijn besluiten we door te rijden richting Butchart Gardens en kijken onderweg wel voor een campground.
Als we het adres voor de campground van morgenavond ingeven blijkt dat we daar om 03:45pm al kunnen zijn dus besluiten we door te rijden en dan twee nachten te boeken.
Een goede keus want we komen op een schitterend aangelegde campground uit, tussen de plekken is het overal aangeplant met prachtig bloeiende struiken.

161 166We boeken een plek voor twee nachten en zetten de camper op zijn plek.
Lekker ontspannen voor we aan het avond eten beginnen.
Jammer genoeg blijkt de wifi er slecht te werken we worden er steeds weer afgegooid misschien omdat er veel mensen online willen, we zien wel wat het wordt en anders zoeken we morgen een Mc D. om de verslagen online te zetten.
Gereden: 127,2 kilometer.
Getankt: niet.
Campground: Oceansite RV Resort, kosten $ 38,85 met full hookup.

Dag 5, donderdag 4 juni
Saanichton – Butchart Gardens – Victoria Butterfly Garden

Annie was weer om 06:00am wakker, ik heb het goede ritme te pakken en kon even voor 07:00am uit bed.
Ontbijten en de gebruikelijke ochtend karweitjes en rond 08:30am rijden we richting Butchart Gardens waar we even voor 09:00am het terrein oprijden wel eerst even $ 30,77 per persoon offeren anders kom je niet binnen.
Deze tuin(en) zijn in de eerste jaren van 1900 aangelegd naar ideeën en onder supervisie van Mrs Jennie Butchart en wel in de limestone groeve die haar man Robert P. Butchart had gemaakt voor zijn Portland cement fabriek.
De tuinen die zo’n 22 hectaren beslaan gingen in 1904 open voor publiek en rond 1920 zaten ze al op 50.000 bezoekers per jaar.
Tegenwoordig zitten ze boven de 1.000.000 per jaar, de tuinen zijn nog steeds in het bezit van de familie zijn, zijn nu een National Historic Site of Canada.
Zo vroeg aanwezig zijn, de tuinen gaan op 09:00am open, heeft het voordeel dat het nog lekker rustig is, jammer alleen dat er ook net een buslading van de kleine gelige mensen met smalle oogjes gelost was.
Die worden steeds vervelender wat het maken van foto’s aangaat, als ze niet in je beeld gaan staan dan struikel je er wel over, omdat ze je de pas afsnijden, omdat ze net aan de andere kant willen/moeten zijn en natuurlijk is er niet een die Engels begrijpt.
De tuinen zijn schitterend, wel met heel veel één jarige planten, niet mijn voorkeur maar om (direct) kleur te brengen voor het publiek een zeer goede oplossing.

172Vooral de Sunken Garden op het diepste punt van de tuin en de Japanse tuin zijn werkelijk prachtig, de Rose Garden staat nog niet in bloei behalve een aantal klimrozen, dit heeft men gedeeltelijk opgelost door tussen de rozenstruiken Delphiniums te planten die al wel in bloei staan.

182 183189 194 198Al bij al hebben we zo’n drie uur genoten van deze tuinen, als we richting de uitgang gaan zien we dat we mooi op tijd klaar zijn, want er komt nu veel publiek binnen.

203 207Volgende stop de Victoria Butterfly Garden, nu dacht ik die op de heenweg al gezien te hebben maar Garmin bracht ons heel ergens anders heen, dat krijg je als je een verkeerde opdracht geeft.
Camper aan de kant en nogmaals de gegevens invoeren en toen zo er naar toe gereden en ook daar waar ik het gedacht had.
Een heel mooie kas met schitterende vlinders, bloemen en struiken met ook nog zowel land- als waterschildpadden, Koi karpers en twee zeer roze flamingo’s een hele grote leguaan en een paar papagaaien waarvan er een mannetje erg hitsig was, ging alleen bij dames op de arm/hand zitten en zat bij Annie op haar hand te rijden.

213 215 232 239 242Na een goed uur hadden we het wel gezien en dus op naar het volgende doel.
Een Walmart, die was vlug gevonden maar daar hield het dan ook mee op, de enige parkeermogelijkheid was een parkeerkelder maar met een inrijhoogte van 7’6” ben je met een 12’ camper iets te hoog.
Garmin opdracht gegeven richting campground te rijden en dan zien we onderweg wel waar we wat kunnen eten, dat werd dus een Mc D. op een paar kilometer van de campground.
Zo waren we redelijk vroeg terug op de campground maar dat was gezien het weer helemaal geen straf, het is voor het eerst lekker zonnig met een goede temperatuur en dus kunnen de campingstoeltjes naar buiten en werken we een beetje aan ons kleurtje.
Wat vandaag opviel in Butchart Gardens was dat we veel Nederlands (en Vlaams) hoorden spreken maar ook hier op de campground lijkt het wel een Nederlandse kolonie.
Er staan zes huurcampers, 1 Go West, 2 Cruise Canada en 3 Canadream en in alle zes zitten Nederlanders.
Gereden: 54,6 kilometer.
Getankt: niet.
Campground: Oceansite RV Resort, kosten $ 38,85 met full hookup.

Dag 6, vrijdag 5 juni
Saanichton – Sooke – French Beach Provincial Park

Wij zitten allebei in het goede ritme en komen pas uit bed als de wekker afloopt, eerst ontbijten en opruimen en rond 08.30am rijden we van de campground af.
Richting Victoria via de hwy 17 maar voor we deze stad ingaan staan we af richting het noorden naar de hwy 1 om na een paar kilometer west te gaan over de hwy 14.
We komen door Hardford waar we weten dat er een Walmart zit, blijkt ook nog een supercenter of zoals ze het hier schrijven een supercentre te zijn, het is wel een supercentertje maar op vers brood na kunnen we alle benodigde boodschappen vinden dus kunnen we weer een paar dagen vooruit.
Volgende stop Sooke Potholes Regional Park, een klein park wat bekend is door de potholes die in de Sooke River zitten, ze zijn waarschijnlijk ontstaan door grote rotsblokken die door de rivier rolden en daarbij de zachtere delen weggeslagen hebben.
Het zijn nu geliefde zwemplekken, helaas is een deel van het park afgesloten waardoor men met een voertuig niet overal kan komen, wel te voet, maar we kunnen geen informatie vinden over de lengte of moeilijkheid van de trail’s en beperken we ons tot een wel bereikbaar viewpoint waar men een aantal van de potholes kan zien en een plek waar men bij de rivier kan komen, dat noemen ze dan een beach maar denk dan niet aan een zandstrand maar aan een grof grind bedding.

247 248 249Net aan de andere kant van de Sooke River zit een informatiecentre en daar stoppen we om informatie te krijgen van deze regio.
Als ik aangeef dat we morgen de tidepools van Botanical Beach bij Port Renfrew willen bezoeken pakt de jongedame achter de balie gelijk de getijde tabel er bij om te kijken wanneer het laagwater is.
Verder geeft ze een leuke wandeling in Sooke aan en raad ze aan om gezien het vrijdag is niet te laat een plek vast te leggen op de campground omdat die erg geliefd is bij de eilanders om het weekend door te brengen.
In Sooke vullen we ook de tank, want we gaan vannacht naar een campground zonder hookup en de jongedame van het informatiecentre gaf aan dat de eerstvolgende mogelijkheid pas in Lake Cowichan is en dat is 150 kilometer verder.
Net als bij de meeste pompen in Nederland kan men ook hier de handel niet vastzetten, met een luxe auto niet zo erg maar bij een camper maar over de 100 liter ingaat niet zo gemakkelijk.
De wandeling is een heen en weertje over Whiffin Spit een natuurlijke landtong die Sooke Harbour en daarachter liggende Sooke Basin beschermt tegen de woeste golven van de Pacific of eigenlijk Juan de Fuca Strait zoals het hier nog heet.

251 256 260Bij helder weer is aan de overkant Washington State (USA) zichtbaar nu hing er lage bewolking of mist voor.
Na een goed uur zijn we weer bij de camper en zetten koers naar onze volgende en voor vandaag laatste stop, het French Beach Provincial Park waar we op de campground willen overnachten.
Dus weer verder over de hwy 14 nu noordelijk, erg mooie route trouwens.
Het park is vlug gevonden ook de campground rijden we zo naar toe, de informatie aan de ingang is, voor ons in ieder geval, wat onduidelijk.
We schrijven de nummers van de gereserveerde plekken op en rijden de campground op, daar blijkt dat het opschrijven helemaal niet nodig was want alle plekken zijn voorzien van een bordje gereserveerd of vrij.
We zoeken een mooie ruime plek uit en zetten de camper neer, men komt hier langs om je in te schrijven en voor de betaling, wanneer men dat doet is nog niet duidelijk, want tot op heden 09:30pm is er nog niemand geweest ondanks dat men al minimaal twee keer is langsgereden.
Eenmaal de camper op zijn plek is het tijd voor de lunch, daarna genieten we eerst een poosje van de zon zolang die nog op onze plek schijnt, want we staan in een (regen)woud met hoge dennenbomen.
Als de zon van onze plek verdwijnt doen we de wandelschoenen aan en gaan naar het strand wat maar een kleine tien minuten verder is.
Onderweg door het bos zien we nog een grote naaktslak die we al kennen uit het regenwoud van Washington.

263Op het strand liggen veel grote en kleine boomstammen en een paar enorme boomstronken allemaal prachtig gebleekt door zon en zee en door de golfbeweging zo glad als een babyhuidje.
Verder weer de kiezelstenen van grof naar fijn en onder de vloedlijn zwart zand, bij hoogwater is er dus geen zand te zien alleen maar kiezels.

264 268Het is opkomend water dus maken we vlug een wandeling over het strand voordat dit helemaal verdwenen is want over die losse kiezels lopen is niet goed voor de enkels en erg vermoeiend.
Terug naar de campground en daar omkleden naar wat warmere kleding, want het koelt hier erg vlug af.
Vanavond hebben we voordat we gingen douchen de kachel dan ook aangedaan om het wat aangenamer te maken.
Gereden: 91,8 kilometer
Getankt: Sooke, 109,417 liter á $ 1,239
Campground: French Beach Provincial Park, kosten ?? geen hookup alleen een pit toilet.

Dag 7, zaterdag 6 juni
French Beach Provincial Park –Lake Cowichan

Vanmorgen wat later uit bed en gelijk van de campground weggereden omdat we niet weten of en vanaf hoe laat de generator gebruikt mag worden.
Terug op hwy 14 zien we gelijk een dumpstation met parkeerruimte dus maken we daar een stop voor het ontbijt.
Daarna volgen we de hwy 14 verder richting Port Renfrew, bij het plaatsje Jordan River rijden we een stukje op zeeniveau.
Deze plek is erg gelieft bij surfers omdat er mooi golven zijn nu is er een eenzame surfboy aanwezig die wist waarschijnlijk niet dat het afgaand water was en dus geen mooie golven.
We slingeren en stuiteren verder het slingeren komt door de vele bochten wat normaal is, het stuiteren komt door de slechte conditie van de weg wat mede veroorzaakt wordt door de vele loggingtrucks die de boomstammen naar de zagerijen brengen.
Nog een korte stop op een viewpoint waar we aan de overkant Cap Flattery en het eilandje met de vuurtoren herkennen van een eerdere reis.
Een paar kilometer verder staat ons eerste grote wildlife in de berm een deer, zo te zien een jonge bok, door verkeer achter ons helaas niet kunnen stoppen.
De weg naar Botanical Beach staat goed aangegeven dus rijden we zo naar het parkeerterrein.
Daar wordt gewaarschuwd voor diefstal uit auto’s iets wat hier waarschijnlijk een plaag is, want er lopen drie vrijwilligers rond om de boel in de gaten te houden.
We doen de wandelschoenen aan en beginnen aan de kilometer naar de beach naar ons idee wel een lange kilometer maar dat kan aan ons liggen.
De beach is een rotsplateau met daarop grote losse rotsblokken en veel gaten of te wel de getijde poelen.

271 272273 Wij dachten net als bij Rialto Beach in Washington veel anemonen en zeesterren te vinden maar die zien we hier niet.
Wat we wel heel veel zien zijn allerlei schelpdieren verschillende soorten zeepokken en grote velden met soms zeer grote mosselen.
Verschillende soorten zeewier onder andere grote kelpvelden.

278 279286In de poelen zien we verschillende soorten koraal, heremiet kreeftjes met een schelp op hun achterlijf en in de diepere poelen ook mooie paarse zee-egels en een rode zee-egel.

298 316 346Er zitten hele diepe poelen tussen hier, bij een ervan worden we door een meneer gewezen op een inktvis van ongeveer een meter lang, volgens deze heer is het dier waarschijnlijk gewond of ziek, want het is niet normaal dat ze bij eb in een poel achterblijven.

343p een gegeven moment komen we ook nog een aantal flinke grote zeeanemonen tegen en in een van de laatste poelen die we bekijken een groepje kleine pijp-anemonen.
Iets na 12:00pm verlaten we het strand en klimmen richting parkeerterrein, daar aangekomen zit er een folder in de deurgreep met uitleg over de beveiliging van de parkeerterreinen door de Juan de Fuca Regional Park Watch.
Opgezet in 2001 naar aanleiding van de vele autodiefstallen en inbraken op de vele Regional en Provincial Parks terreinen.
Jammer dat het op de beach en de ocean erg mistig was, zodra we landinwaarts rijden trekt de mist op en hebben we een strak blauwe lucht.
We gebruiken eerst de lunch en geven dan garmin het adres van de campground maar dat kent hij niet dus geven we Lake Cowichan in dan wil hij ons helemaal terug via Victoria laten rijden maar als we eenmaal op weg zijn de andere kant op pakt hij toch de goede route die is wel bijna drie uur korter.
Het is geen brede weg en ook weer erg ongelijk maar we hebben geen haast dus op het gemakje rijden.
Ondanks dat houd de camper enorm veel lawaai, vooral de eettafel bonkt erg hard en de slideout piept en kraakt.
Onderweg komen we verschillende eenbaans bruggen tegen die soms niet zo heel veel breder zijn dan de camper dus even goed mikken voor je er op rijdt.
De campgound missen we in eerste instantie, omdat er alleen maar een bord staat wat vanaf de andere kant leesbaar is, gelukkig keer ik bij het passeren van dat bord achterom en zag dat we daar moesten zijn.
Bij de eerste mogelijkheid draaien en terug rijden, er was gelukkig wel plaats dus voor een nacht geboekt.
Camper op zijn plek en stoelen naar buiten, het is hier zelfs heet ruim 30 graden dus ook de airco gaat aan.
Later op de middag nog even naar het naast gelegen meer gewandeld en even een voet in het water gestoken, dat viel helemaal niet tegen wat temperatuur aangaat.

352 353Gereden: 124,4 kilometer.
Getankt: niet
Campground: Beaver Lake Resort, kosten $ 39,90 met full hookup, wifi tegen betalen $ 5,00 per 24 uur en voor 1 apparaat wat je ook nog niet kan wisselen en erg traag met erg veel onderbrekingen.

terug   vooruit

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.