Voorbereiding

Voorbereiding.

De camper is weer een 31 ft van El Monte en hebben we in september 2010 al geboekt, wederom bij Tioga Tours waar we altijd goed en vlot geholpen worden.
De vliegtickets hebben we in januari pas geboekt omdat de prijzen erg hoog bleven, de aanbiedingen in januari zagen er ook nog niet echt aantrekkelijk uit maar een nieuwkomer in reiswereldland bracht uitkomst.
De vliegtickets zijn geboekt via Tix.nl, we vliegen deze keer met US Airways voor ons een nieuwe maatschappij maar de reviews zijn goed en de vijf centimeter extra stoel/beenruimte ten opzichte van de andere maatschappijen is mooi meegenomen, het feit dat deze maatschappij ook in de Staralliance zit is een meevaller voor het sparen van mijlen bij United.
Maandag 30 mei vliegen we vanaf Brussel via Philadelphia naar Las Vegas om op woensdag 29 juni weer via dezelfde route terug te vliegen, donderdag 30 juni zijn we dan weer thuis.

De route gaat deze keer van Las Vegas via Red Canyon, Capitol Reef NP, Moab, Rocky Mountians NP, South Dakota, Bighorn Canyon NRA, Beartooht Hyway, Yellowstone NP, Cody (Powwow), Grand Teton NP, SLC, Valley of Fire SP terug naar Las Vegas.

Het hotel voor de overnachting bij Brussel is ondertussen ook al geboekt, we hebben omdat er berichten waren dat het parkeren bij het Ibis Hotel in Diegem tegenwoordig € 9,00 per nacht kost gekeken naar het Campanile Brussels Airport in Zaventem hier zou de auto gratis kunnen staan alleen zullen we een dan taxi naar het vliegveld moeten nemen want er rijdt geen shuttlebus, het gratis parkeren kan schijnbaar niet voor zo’n lange periode dus was er wat twijfel om dit te doen.
Ondertussen waren er op het AllesAmerikaforum berichten dat parkeren bij het Ibis hotel toch maar € 1,00 per dag kost dus zijn we gaan informeren en dat bleek inderdaad het geval dus hebben we voor de nacht van 29 op 30 mei een overnachting geboekt in het Ibis Hotel, deze heeft een (gratis) shuttlebus naar het vliegveld.
Staten die we deze reis aandoen: Nevada, Arizona, Utah, Colorado, South Dakota, Wyoming Montana, Idaho.

Update 25 januari

Omdat we verwachten dat het in Cody erg druk zal zijn in verband met het Powwow weekend hebben we besloten om de Ponderosa Campground te reserveren voor de nacht van 18 op 19 juni, middels een reserveringsformulier aangegeven wat we willen en afgelopen maandag kregen we een e-mail dat de reservering in orde was, er werd zelfs geen aanbetaling gevraagd want dat was eigenlijk onze grootste zorg aangezien men daar geen credit card betaling aanneemt, we weten dus dat we in ieder geval een slaapplek hebben voor de nacht in Cody.

Update 31 januari

Vandaag de bevestigings e-mail van Canyonlands Campground in Moab ontvangen voor de drie nachten dat we in deze stad zijn.
We staan er in het weekend en dan is het altijd erg druk in Moab dus is reserveren aan te raden.
Als we in Moab zijn staan we het liefst op deze campground omdat hij midden in het stadje ligt ook is het de enige campground die niet aan de rivier ligt en dat is gezien de vele muggen wel een uitkomst.
Het koste deze keer wel wat moeite om te reserveren omdat de campground voor de winter gesloten is en dus de e-mails niet iedere dag gelezen worden, doordat ze gesloten zijn wordt ook de telefoon niet opgenomen waardoor ik het credit card nummer voor de bevestiging niet door kon bellen.
Na wat heen en weer e-mailen is dat nu opgelost en zat vandaag dus de bevestiging e-mail in de mailbox.

Update 28 maart

Vanmiddag hebben we de hotelovernachtingen voor de eerste en laatste nacht in Las Vegas geboekt, via verschillende website’s leek het Exalibur hotel niet meer te boeken dus besloten om dit vast te leggen voor de eerste nacht.
Als we in Las Vegas starten slapen we de eerste nacht altijd in dit hotel omdat El Monte hier een PAD-transfer (is vroege pickup) doet.
Via Smart-Vegas konden we het nog boeken, de kosten waren $ 34,05 inclusief tax, hier komt nog wel $ 14,00 (incl.tax) aan resort fee bij, vorig jaar was die resort fee nog $ 9,95 (ex.tax)
Ook voor de laatste nacht hebben we een kamer geboekt en wel in het Flamingo hotel, ook weer via Smart-Vegas, de kosten hiervan zijn $ 43,68 inclusief tax, dit hotel rekent (nog) geen resort fee.
De laatste overnachting is onder voorbehoudt, mocht Planet Hollywood nog met een leuke aanbieding komen dan annuleren we Flamingo dat kan tot 72 uur voor aankomst.
Hiermee zijn de voorbereidingen wat reserveringen aangaat rond dus is het nu wachten tot de datum van vertrek.

Update 30 maart

Omdat er op het AllesAmerika forum een paar personen waren die problemen hadden met de vliegtickets die ze via Tix.nl geboekt hadden heb ik ook voor onze tickets even gekeken of alles in orde was.
Ingelogd op de site van US-Airway en daar stonden onze stoelreserveringen gewoon zoals ik ze had geboekt.
Op de heenreis zaten we ineens aan beide zijden van het gangpad wat vreemd leek maar nadere bestudering van de vliegtuigindeling gaf al vlug duidelijkheid.
Tijdens de boeking ging men er nog vanuit dat deze vlucht met een toestel gedaan zou worden die twee maal drie stoelen naast elkaar heeft (met maar 1 gangpad) nu wordt de vlucht gemaakt met een toestel wat twee-drie-twee indeling heeft met twee gangpaden en maar twee stoelen aan de raamkant, dat vinden wij heerlijk want dan heb je niemand naast je waardoor je wat gemakkelijk je plaats kan verlaten.
Gelukkig nog genoeg vrije stoelen aan de raamkant dus gelijk een paar andere stoelen vastgelegd ook voor de vierde vlucht hebben we een toestel met deze indeling, de twee binnenlandse vluchten hebben wel de drie-drie indeling.
In de vluchttijden zaten wat kleine veranderingen maar dat gaat om een kleine vijf minuten dus dat zal geen problemen geven.

Update 24 april

Eind vorige week zat de voucher voor de camperhuur in de brievenbus weer keurig op tijd verzorgt door Tioga Tours, nu de week voor vertrek nog even een incheckformulier van El Monte invullen zodat men daar weet bij welk hotel men ons op moet halen.
Dat is altijd soepel geregeld je krijgt een bevestigingsmail met daarin ook het tijdstip waarop de shuttlebus bij het hotel staat je hoeft dus niet meer te bellen, alleen maar te zorgen dat je op tijd bij het ophaalpunt staat.
Het ophalen van de camper verloopt door dit fomulier ook allemaal veel vlugger en alle eventuele extra’s die je wilt huren staan ook al klaar.
Vanmorgen ook het ESTA formulier even geupdate met de nieuwe vlucht en hotel gegevens zodat ook daar geen verrassingen meer mogelijk zijn, het bijwerken hiervan is niet verplicht maar ik dek altijd maar “better save then sorry”

Update 21 mei

Afgelopen donderdagavond heb ik het Customer Information Sheet van El Monte online ingevuld vanmorgen zat de comformation e-mail in de mailbox dus aan de andere kan van de ocean weten ze van onze komst en zal de shuttlebus ons dinsdag 31 mei ’s morgens voor 08:00am ophalen bij het Excalibur hotel.
Ondertussen is het verzamelen en gereed leggen van de spullen die mee moeten ook begonnen, komende week de koffers eens open leggen zodat alles er in kan.
Dit weekend de fotoapparatuur eens nakijken en alle batterijen opladen zodat ook hier niets mis kan gaan.
Volgende week zondag nog online inchecken en dan kunnen we die zondagavond vertrekken naar het Ibis hotel in Diegem voor de laatste nacht voor vertrek.
Met Jan en Marjan zijn al afspraken gemaakt, we zullen hen woensdag 1 juni ontmoeten bij het visitorcenter van Red Canyon en dan een kleine week samen optrekken.

terug vooruit

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.