Week 2

Week 2

Dag 8 maandag 6 juni
Aspen > Maroon Bells RA > Grand Lake

We zijn weer op de normale tijd uit bed en starten gelijk de generator om ontbijt te maken.
Men mag hier de generator gebruiken tussen 06:00am en 10:00pm liefst voor korte periodes en geen hele dag laten draaien voor de airco, dat werd ons gistermiddag door de camphost verteld.
Komt voor ons goed uit anders moet men eerst een stukje van de campground wegrijden voor de generator aankan.
Om 07:50am rijden we via de CO-82 noord richting Aspen daar de stad door en dan naar de Maroon Creek Road welke ons naar Maroon Bells Recreation Aera brengt.
Ook dit gebied valt onder het White River National Forest.
De weg loopt door Maroon Valley en er zijn nog drie (kleine) campgrounds met een zeer beperkt aantal plekken voor grotere campers.
Of ik was te vroeg en kon nog niet reserveren of de grote plekken waren al vol maar een zoekopdracht op hun site gaf geen vrije plekken in januari toen ik wilde reserveren.
Iets na 08:00am zijn we bij de ingang en zien dat het tolhuisje niet bemand is maar het hek staat open dus kunnen we doorrijden.
Het zal nog voorseizoen zijn, want in het hoogseizoen (half juni tot Laborday) is de weg tussen 08:00am en 05:00pm gesloten voor alle verkeer uitgezonderd de speciale shuttlebus, invalide auto’s en mensen die een reservering op een van de campgrounds hebben.
Er is een selfpaystation voor als het tolhuisje niet bezet is maar de parkenpas is hier ook geldig dus kunnen wij nu gewoon doorrijden en parkeren even later op het parkeerterrein bij Maroon Lake, er staan dan nog maar een paar auto’s.
We lopen naar het begin van het meer of eigenlijk het eind want het water stroomt hier via de Maroon Creek het meer uit.

544 545Als we bij het meer komen zie ik gelijk een Moose lopen langs de waterkant ongeveer half verwegen het meer het blijken er zelfs twee te zijn.
Snel van lens wisselen en richting de twee Moose lopen, het blijken een mannetje en een vrouwtje te zijn die met elkaar aan het spelen zijn.

552 558Het is nog te vroeg in het jaar om al aan paringsdrang te denken maar het gedrag heeft wel veel weg van kalverliefde van een paar basinschoolleerlingen.
We maken dan ook de nodige foto’s voordat ze achter wat wilgenstruiken aan de waterkant verdwijnen.
We lopen verder naar de andere kant van het meer en komen onderweg nog een Beverburcht tegen die in het meer ligt, hij schijn bewoont te zijn maar het zijn nachtdieren en liggen nu waarschijnlijk lekker binnen te slapen.

569Jammer genoeg is er behalve veel paardenbloemen nog geen wildflower te zien, mede door de wildflower is dit zo’n geliefde omgeving.
De planten zijn al wel volop aan het uitlopen maar heb geen idee wanneer ze in bloei zullen staan.
We genieten volop van de schitterende omgeving en maken dan ook de nodige foto’s terwijl we weer op het gemak richting camper gaan.
We aanvaarden de terug rit en spotten al snel twee Deer maar die waren erg schuw, wat verder richting uitgang staan er ineens een drietal fietsers midden op onze weghelft stil.
De dame geeft aan dat er een beer loopt aan de andere kant van Maroon Creek en ook wij spotten hem al vlug.
Jammer genoeg was hij/zij aan de wandel en verdwijnt uit het zicht voordat we een foto kunnen maken.
Iets verder spotten we nog een Deer.
We stoppen even bij de uitgang en ik loop naar het tolhuisje om een parkmap te vragen die ik zonder problemen krijg.
We gaan de CO-82 weer op en rijden de route van gisteren nu in tegengestelde richting, het is nu heerlijk rustig en alle parkeerstroken zijn leeg zodat we de nodige stops kunnen maken voor de uitzichten.
Er worden dan ook de nodige foto’s gemaakt voor we op de US-24 komen, deze volgen we nood tot in Leadville waar we de tank vullen aan $ 2,199 dat is dus $ 1,10 goedkoper dan in Aspen.

598 601 606Het was wel een hééél erg trage pomp, voor 35 gallon had ik bij een kwartier nodig.
Iets verderop vinden we een postkantoor en halen gelijk postzegels voor de hele reis.
We vervolgen via de CO-91 noord waar we nog stoppen voor de lunch en via een klein stukje I-70 oost gaan we in Silverthorne de CO-9 noord op dit is de Blue River Parkway, hier komen we nog in een roadwork met vertragingen die tot 45 minuten kunnen oplopen gelukkig was het bij ons nog geen kwartier.

611 614Net voor we Kremmling binnen rijden zit er een behoorlijke afdalen waardoor de snelheid al vlug boven de max komt, als we een politieauto tegenkomen die achter mij omdraait en zijn zwaailampen aanzet denk ik “de klos”en ga naar de kant maar hij vliegt voorbij en zet even later een auto aan de kant die mij net gepasseerd was (waar het niet meer mocht) .
Hoe hij dat gezien heeft weet ik niet want het gebeurde voor een heuvel en dus uit het zicht van die politieagent.
We draaien de US-40 oost op en komen de Colorado River weer tegen en volgen deze gedeeltelijk door zijn eerste Canyon.
Bij Granby gaan we de US-34 Noord op richting Grand Lake waar we willen overnachten.
Omdat we na een paar dagen zonder internet de verslagen bij willen werken slaan we de geplande Stillwater Campground over en kiezen voor een private met hookup en wifi.
Gereden: 199,7 mile.
Getankt: Leadville, 35,570 gallon á $ 2,199
Campground:Winding River Resort, kosten $46,64 met 10% AAAkorting, full hookup en wifi.

Dag 9 dinsdag 7 juni
Grand Lake > Rocky Mountain NP

We starten weer op zoals we gewend zijn, na alle ochtend karweitjes belt Annie nog even met het thuisfront (haar ouders) en vertrekken we om 08:15am richting Rocky Mountain National Park.
Dat betekend campground afrijden, brug over de Colorado River oversteken en we zijn al in het park.
De Colorado River vormt hier namelijk de parkgrens, na 1,5 mijl komen we weer op de US-34 aka de Trail Ridge Road.
Bij de officiële parkingang is het hokje al wel bemand maar de dame wuift ons door, die was er duidelijk nog niet klaar voor.
Ik stop toch en vraag om een parkmap maar ze geeft geen reactie erg jammer, want zo’n map is altijd erg handig onderweg en ook ’s avonds bij het maken van het verslag.
Die map en parkkrant zullen we later op de dag ergens zien te scoren.
Nog maar een klein stukje het park in spotten we ons eerste wildlife een aantal Elk dames met daarbij twee kleintjes.

625We maken een stop bij Beaver Pond en zien daar gelijk al een Moose lopen, Annie ziet er aan de andere kant van het meertje nog een en dat blijken er drie te zijn gaat lekker zo.

636Even later een Elk op de weg en de vijfde Moose in de rivier.

643Bij het Colorado River en Timber Lake trailhead zien we twee schitterende Elk Bull die rustig lopen te grazen, we zijn dan nog maar 50 minuten in het park.
We beginnen aan de klim naar het hoogste punt van de weg, het Alpine Visitorcenter is nog gesloten dat bleek achteraf pas om 10:30am open te gaan.
Om een van de turnouts staat iemand met haar camera naar een vreemde plek gericht, er blijkt een Yellow-Bellied Marmot te zitten.
We maken net op tijd een paar foto’s, want even later rent hij over de sneeuw we naar zijn holletje.

651 653Even verder staat een Elk met jong, beetje vreemd op deze hoogte want er staat nog helemaal geen jong/vers gras.
Na verschillende fotostops slaan we bij Deer Ridge Junction af richting West Horseshoe Park in de hoop om bij Sheep Lakes Bighorn Sheep te zien, helaas helemaal niets.
We rijden door en gaan bij de Fall River uitgang het park uit en gelijk weer terug in, zo krijgen we zowel park map als krant.
Weer terug richting Deer Ridge Junction en daar links als richting Bear Lake Road voor we daar zijn spotten we een zestal Deer allemaal dames.
Bear Lake Road op en gelijk richting Moraine Park zoals de eerste valley heet, de campground heeft het FULL bord al ophangen net als Aspenglen Campground trouwens.
We rijden de weg naar Cub Lake en Fern Lake trailhead en zien weer veel Elk soms een paar maar ook een grote kudde.

656 666Terug op de Bear Lake Road rijden we tot het Park&Ride parkeerterrein dat staat bijna helemaal vol en dat doet ons besluiten de rest van de Bear Lake Road niet te doen, want we zullen de camper dan nergens kwijt kunnen.
Het is trouwens erg druk in het hele park.
Glacier Campground blijkt gesloten omdat men aan de watervoorziening aan het werk is dat zijn wel ruim 150 plekken die niet gebruikt kunnen worden.
We gaan weer richting West Horseshoe Park kijken of er nu wel Bighorns te zien zijn.
We zien onderweg weer wat Deer en een Elk en ook nog twee Elk Bulls.

678Schijnbaar wordt het aan de oostkant van het park later voorjaar, want daar waar de bulls aan de westkant al in hun mooie glanzende zomerkleed lopen zitten ze aan de oostkant nog in hun ruige vale, lange winterjas.
We hebben geluk, want nu lopen er vijf Bighorn Sheep te grazen, ook de kudde Elk is in de verte te zien.

689 687We gebruiken de lunch bij de Bighorns en besluiten dan weer richting het westen te gaan, de twee Elk Bulls hebben gezelschap gekregen van een derde (jonge) Bull.
Onderweg nemen we nog een paar viewpoint mee die we op de heenweg hebben over geslagen.

690 693 698We spotten een tweede Yellow-Bellied Marmot die boven op een rost van de zo zit te genieten.
Als we weer beneden zijn aan de westkant kijken we nogmaals bij Beaver Ponds maar nu geen Moose wel een eenzaam Elk vrouwtje.

700Verder nog verschillende Elks en dan toch weer een Moose deze keer wat verder weg.
We slaan nog even af naar het Coyote Valley trailhead en rijden daar zo op onze zevende Moose van vandaag, deze staat precies aan de andere kant van de Colorado te grazen.
Er zit maar vijftien meter tussen dier en mensen maar dat is wel vijftien meter snelstromend en ijskoud water.

713Terwijl we het laatste stukje richting campground rijden zien we nog verschillende keren Elk grazen.
Op de campground stoppen we bij de laundry en vullen de twee machines die er staan met onze vuil was, ruim anderhalf uur later ligt alles weer schoon en droog in de kasten.
Een zeer geslaagde dag met enorm veel wildlife, jammer dat het ’s middags helemaal dicht trok en soms licht regende, wat het fotograferen wat minder mooi maakte.
Gereden: 115,4 mile.
Getankt: niet
Campground:Winding River Resort, kosten $46,64 met 10% AAAkorting, full hookup en wifi.

Dag 10 woensdag 8 juni
Grand Lake > Rock Springs WY

Na het ontbijt rijden we om precies 08:00am van de campground weg, we worden uitgezwaaid door een eenzaam Elk vrouwtje en draaien de US-34 zuid op.
Bij Granby gaan we rechtsaf de US-40 west op die we over een afstand van 120 mijl zullen volgen.
Deze weg is aangegeven als Scenic Byway en voor een groot gedeelte klopt dat ook wel.
Het eerste stuk volgt de weg de loop van de Colorado River en we komen door de eerste canyon die deze rivier heeft uitgesleten.
In Kremmling wordt de tank gevuld waarbij de pomp weer om een zipcode voor creditkaart vroeg wat niet werkte met de debitkaart kon ik wel tanken wel met een maximum van $ 75,00.
Na Kremmling begint de weg steeds meer te stijgen en komen we weer in de sneeuw uit.
Op de Muddy pass 8772 ft en aansluitend de Rabbit Ears Pass 9429 ft ligt nog behoorlijk wat sneeuw, de Alpen weide daar zijn nog niet begaanbaar door de sneeuw en waar die gesmolten is door het water wat nog op de weide staat.

sam_4487Van de top van Rabbit Ear Pass ( zo genoemd omdat hij twee toppen heeft) gaat het redelijk steil naar beneden er is weer een Runaway Truck Ramp.
We rollen Steamboat Springs binnen wat zo te zien voornamelijk van het toerisme leeft.
We volgen nu de Yampa River vroeger Bear River genoemd ook deze zit tot aan de rand vol, hij komt uiteindelijk uit in de Green River.

sam_4488Tussen Steamboat Springs en Craig spotten we de eerste Pronghorn van deze reis, deze antelope achtige zullen we vandaag regelmatig zien.

sam_4491In Craig gaan we de CO-31 noord op en rijden richting Wyoming onze vijfde staat deze reis.
Op de staatsgrens verandert de wegnaam/nummer naar WY-789 en komen daar gelijk in het plaatsje Baggs uit.
Verder naar het noorden tot we de I-80 tegen komen die gaan we west op en komen er midden in een roadwork op.
De i-80 oost is over een goede 20 mijl afgesloten en van de I-80 west heeft men een weg met tegemoet komend verkeer gemaakt, er is dus voor beide richtingen een rijstrook beschikbaar.
Het geeft gelukkig geen vertraging want het verkeer rij goed door.
Het raakt tegen lunchtijd dus besluiten we om de volgende afslag te nemen om een plekje te zoeken.
Dat was een goede beslissing want de volgende afslag is Wamsutter en daar zit een Love pompstation met een Subway.
Schijnbaar geven ze de diesel hier weg want alle vrachtwagens gaan hier van de interstate af om te tanken het is gewoon een file.
We kunnen er mooi tussendoor laveren en halen een lekkere footlong.
Na de lunch weer door richting Rock Springs daar rijden we naar de Walmart, de voorraden moeten nodig aangevuld worden na een week onderweg.
Ook gaan we na vandaag voor bijna anderhalve week de parken in zonder fatsoenlijke winkel mogelijkheid, de eerst volgende mogelijkheid is waarschijnlijk volgende week vrijdag in Cody.
Na de boodschappen geef ik het adres van de campground in en rijden we een klein stukje terug (van exit 102 naar exit 104) dat komt goed uit want daar zit ook een Flying J pomp die $0,05 goedkoper dan de andere pompen in de buurt.
De campground ligt twee mijl verder het zijn de Fairgrounds van Rock Springs.
Het Sweeetwater County Events Complex, waar allerlei evenementen gehouden worden, voor de deelnemers en bezoekers is er een campground met 1.200 plekken
Wat opvalt is dat er maar een beperkt aantal plekken zijn met een 30amp stroom aansluiting het overgrote deel is 50amp en dus voor de echt grote jongens onder de campers.
Het is een grote grindvlakte waar de plekken zijn aangegeven met hekwerken, geen mooie campground maar als doortrek plek voor een nacht geen probleem en $ 25,00 met full hookup en wifi, zal je niet vlug tegenkomen
Gereden: 319,7 mile.
Getankt: Kremmling CO, 31,263 gallon á $ 2,399 en in Rock Springs WY, 33,626 gallon á $ 2,259
Campground:Fairground Rock Springs, kosten $ 25,00 full hookup en wifi

Dag 11 donderdag 9 juni
Rock Springs WY > Dubois WY

Ook vandaag rollen de wielen weer op 08:00am, we rijden terug naar de US-191 die we noord volgen en dan de WY-28 oost op.
Hier moeten we weer flink klimmen en komen schitterend bloeiende meadows tegen en een mooie canyon, Red Canyon, deze bestaat aan een kant uit rode rotsen, de andere kant is minder steil en gewoon begroeid.

714 718Het is een gebied wat beschermd is voor de overwintering van wildlife, in eerste instantie voor Elk maar omdat er niet gejaagd mag worden profiteert ook het andere wildlife hiervan.
De Wy-28 houd op en gaat verder als de US-287, in Lander slaan we af naar de WY-131 zuid en deze weg brengt ons naar het Sinks Canyon State Park.
Dit park is gekend om een vreemd fenomeen, de Popo Agie River die door deze canyon stroomt verdwijnt onder de grond om een kwart mijl verder weer tevoorschijn te komen.
Men heeft er lang over gedaan om te ontdekken of het water wat ondergronds gaat wel hetzelfde is en hoe lang het duurt voor het water weer boven de grond komt.
Als het water in The Sinks verdwijnt duurt het duurt het ruim twee uur voor het bij The Rise weer tevoorschijn komt.
Onder normale omstandigheden verdwijnt er 150 cubic feet per seconde, bij hoog water tijdens de het voorjaar door smeltwater gaat er ruim 550 cubic feet per seconde doorheen.
Er komt trouwens meer water boven de grond als dat er verdwijnt dus moet er ondergronds nog ergens water vandaan komen wat zich met het water van de Popo Agie River mengt.
Tijdens ons bezoek dendert er een enorme hoeveelheid water door de canyon, het is een kolkende witte massa, schitterend natuurgeweld maar daardoor mist men ook een deel van de schoonheid van water stromend over mooie rotsen.

724 726 729Van The Cave, een in de rotswand uitgesleten grot is niet te zien door de hoge waterstand.
We rijden de WY-131 nog een stuk bergop maar dat voegt niet veel toe en we draaien net voor de sneeuwgrens terug.
Bij de Popo Agie campground lopen we nog een deel van een Nature Trail waar we nog wat wildflower fotograferen.

730 734 736 742 745747We rijden terug naar Lander en rijden dan via de WY-789 oost naar Riverton.
Hierbij komen we in het Wind River Indian Reservation, wat daarbij opvalt is dat Garmin in dit gebied alleen de te rijden weg laat zien, de omgeving is grijs.
Zodra we het bord wat de grens van het reservation aangeeft passeren wordt de omgeving weer groen en zien we ook weer meren en zijwegen op het scherm.
Wat hier de reden van is weet ik niet.
In Riverton nemen we de US-26 noord richting Dubios.
Een rit door voornamelijk weide gebied met weinig vee, althans zichtbaar het is veel op en af heuvels waarbij we meer klimmen dan dalen we komen dus steeds hoger te zitten.
We volgen de Wind River stroom opwaarts ook deze is weer flink gevuld met chocolade kleurig water.
De campground is vlug gevonden, hier kiezen we voor een plek midden op de campground we konden ook een plek aan de rivier krijgen maar met zoveel watergeweld zal het de nachtrust niet ten goede komen.
We draaien nog twee machines met wasgoed zo hebben we weer een fris bed en kunnen we wat kleding aangaat door tot we in Cody staan.
Gereden: 246,9 mile.
Getankt: niet
Campground: The Longhorn Ranch RV Resort, kosten $ 48,07 met AAAkorting, full hookup en wifi.

Dag 12 vrijdag 10 juni
Dubois WY > Grand Teton NP

Het is ook vandaag weer 08:00am als we van de campground wegrijden, we pakken de US-26 noord weer op.
In Dubois word de tank gevuld want waarschijnlijk wordt het alleen maar duurder hoe dichter we bij het park komen.
Het eerste deel van de route is nog door agrarisch gebied, we volgen nog steeds de Wind River en we gaan langzaam maar zeker steeds hoger.
Ineens zien we een Moose en die heeft een jong bij haar, gelukkig geen verkeer achterons dus op de rem en een stukje achteruit zo kunnen we wat foto’s nemen.

749Mooi begin van de dag.
De weg begint meer te stijgen en we komen weer in de sneeuw uit.
De omgeving wordt mooier en we komen op de Togwatee Pass en zitten dan op 9658 ft er staat hier behoorlijk wat wind die zo vroeg op de dag nog fris is.

750We gaan naar beneden en komen in Moran uit waar de benzine gelijk $ 0,20 meer kost.
Hier ligt in de redelijk vlakke vallei ook weer een argrarisch gebied voornamelijk grasland we volgen nu trouwens de Buffalo River, deze komt verderop in de Snake River uit.
Bij Moran Junction net voor de US-191 zich bij de US-26 voegt ziet Annie een Coyote lopen net bij de afslag naar het postkantoor dus kan ik nog net van de weg afdraaien.
Het lukt nog net om een paar foto’s te maken voor het dier de weg oversteekt en in de struiken verdwijnt.

753Even verder komen we bij de ingang, de dame wil naast de parkenpas ook een I.D. waar ze naar kijkt geen idee want ze kijkt er nauwelijks naar.
We krijgen een parkmap maar geen krantje, die waren schijnbaar op, jammer want er staat altijd veel informatie in.
We rijden in een keer door naar Colter Bay campground, voornamelijk omdat we geen wildlife zagen onderweg want daar stoppen we echt wel voor, die dieren wachten niet tot je later terug komt.
Het is druk bij de campground ingang maar omdat ze met nogal wat personeel staan gaat het wel vlot.
We vragen een plek voor twee nachten op een van de generatorloops en dat is geen probleem.
Sinds de campgrounds in Grand Teton niet meer door de NPS zelf beheerd worden maar door een consortium is de prjs wel flink omhoog gegaan.
Men betaald nu $ 25,00 per site ongeacht het kampeermiddel ook voor een tent dus, er zijn nu ook sites met electra die kosten maar liefst $ 51,00 dat is dus $ 26,00 alleen voor de electra.
We rijden even naar de toegewezen plek, deze is redelijk vlak vraagt iets levelen aan een kant maar dat is te doen.
We gaan het park in en rijden terug richting Jackson Lake Junction ondertussen de viewpoints meenemend.

754Bij Willow Flat Overlook kan men normaal gesproken een trail lopen door het wilgenbos maar nu staan er borden dat het gebied gesloten is wegens beeractiviteiten, jammer genoeg is er echter geen beer te zien.
We slaan af naar de Teton Park Road en brengen een bezoek aan de Jackson Lake Dam ook hier geen Moose te zien.

758760We rijden heel op het gemak de Teton Park Road naar het zuiden maar behalve af en toe een Pronghorn in de verte ook hier geen wildlife.
Eigenlijk niet zo vreemd want het is midden op de dag en (zeker voor dieren) behoorlijk warm.
We nemen de Jenny Lake Road daar is het behoorlijk druk en bij de Jenny Lake Overlook staan de auto’s in file te wachten op een parkeerplekje.
Bij het Jenny Lake Visitorcenter zijn ze volop aan het bouwen en is er maar beperkt parkeren mogelijk, vooral voor campers, omdat er een hoogtebeperking is van 10’1” waardoor en maar een paar plekken overblijven.
We rijden door mogelijk doen we dit morgenochtend als het nog niet druk is.
Een klein stukje dirtroad naar Lupine Meadows waar vaak een kudde Elk te vinden is maar niet vandaag.

776Bij het Menors Ferry Historic District gebruiken we eerst de lunch en gaan daarna naar de kerk, nee niet voor een dienst, de Chapel of the Transfiguration is een mooi kerkje en dan vooral door het raam achter de preekstoel waardoor men een schitterend zicht op de Tetons heeft.

780 781 782De kerk wordt trouwens nog wel gebruikt voor diensten en trouwerijen, toen we aankwamen was er net een trouwerij klaar en toen we vertrokken stond een tweede op punt van beginnen.
Tijdens zo’n dienst is de kerk voor publiek gesloten.
We bekijken de rest van de Menors Ferry gebouwen en gaan dan weer verder.

786 790Bij Moose Junction gaan we linksaf de US-191, US-89, US-26 noord op, geen geintje de weg heeft hier gewoon drie nummers.
We nemen de viewpoint weer mee en maken nog een zijstapje naar Schwatbacher road daar zitten in een zijarm van de Snake River verschillende bever dammen, gedeeltelijk manmade, want een bever gebruikt bij mijn weten geen rotsen om zijn dam te bouwen.

793 794 795Bij Cunningham Cabin Historical Site zien we heel in de verte nog een groepje Elk lopen en bij Elk Ranch Flats Turnout lopen een aantal Bisons.
Daarmee hebben we het wildlife voor vandaag gehad.
Bij Moran Junction passeren we de ingang weer en rijden richting campground.
Nog een stop bij Oxbow Bend Turnout want daar stonden een aantal mensen met lange lenzen maar dat bleken allemaal vogelaars te zijn die naar een eend stonden te kijken.
Gereden: 136,5 mile.
Getankt:Dubois, 23,269 gallon á $ 2,499
Campground: Colter Bay, kosten $ 25,00 geen voorzieningen behalve toiletten.

Dag 13 zaterdag 11 juni
Grand Teton NP

Om 07:00am uit bed en gelijk weggereden van de campground, de generator mag alleen maar tussen 08:00am en 08:00pm gebruikt worden.
We rijden naar de Willow Flats Overlook en starten daar de generator om het ontbijt te maken.
Na het ontbijt gaan we de Teton Park Road op in de hoop een en ander aan wildlife te spotten maar er beweegt helemaal niets.
Bij de Jenny Lake overlook staan nu maar twee auto’s dus parkeren we er om wat foto’s te maken.

804 805 806Ook bij het South Jenny Lake visitorcenter is nu genoeg ruimte om te parkeren, het is even zoeken waar men nu wel en niet kan komen en we komen tot de conclusie dat er behalve als men een trail wil lopen erg weinig te doen is.
Waarom de hoogte beperking voor het tweede parkeerterrein is ingesteld zijn we nog steeds niet achter, want behalve de plastic balk met daarop de maximum hoogte vermelding die men over de weg heeft gespannen is er nergens een opstakel te vinden zelfs geen laag hangende takken.
We gaan weer verder en slaan bij Moose Junction links af om even verder weer rechtsaf de Antelope Flats Road op te gaan, deze wordt halverwege doorkruist door Mormon Row en dat is onze volgende bestemming.
Langs Mormon Row staan en aantal oude Homesteads die daar eind 1800 begin 1900 gebouwd zijn door Mormoonse families.
In die periode kon men door de Homestead Act van 1862 160 acres land krijgen van de regering als men er een huis op bouwde en het land gedurende minstens vijf jaar in cultuur bracht.
Er stonden in het verleden veel meer boerderijen en ook een kerk en een school, nu staan er nog 7 gebouwen die langzaam weer door de natuur ingenomen zullen worden, op een na want die wordt nog steeds bewoond en verhuurd ook cabins op zijn terrein.
We maken te voet een rondje rondom de homestead van John & Bartha Moulton, een in roze gestuukt huis waar de zwaluwen onder de dakoverstekken een heel nieuw bouwwerk van nesten gemaakt hebben, op de grond struikelt men bijna letterlijk over de Uine Ground Squirrels die het hele erf ondergraven.

808 820De naast gelegen schuur is waarschijnlijk de bekendste schuur van Amerika als men naar het aantal foto’s hiervan kijkt.
De ander gebouwen rijden we langs steeds uitstappend voor foto’s ook komen we een flinke kudde Bison tegen en een paar Pronghorns.

821 824 828De weg (dirt) ligt er erg slecht bij daar is na de winter nog niets aan gedaan zo te zien.
We draaien de Gros Ventre Road op richting het plaatsje Kelly en vervolgens verder naar Lower Slide Lake.
Hierbij verlaten we Grand Teton en komen in Bridger-Teton National Forest uit dat is gelijk te merken de weg wordt ineens een heel stuk slechter.
Lower Slide Lake is in 1925 ontstaan door een grote landslide die de Gros Ventre River afdamde, hierbij zijn geen slachtoffers gevallen.
In 1927 kwam het meer zo hoog dat hij weer over de top van de ontstane dam stroomde daarbij is er op een gegeven moment een grote vloedgolf ontstaan die door het dal raasde, hierbij zijn zes slachtoffers gevallen en is er vlak bij Kelly spontaan een warme bron vrijgekomen.

829 834Deze bron stroomt nog steeds en toen wij er langs reden waren er twee kinderen aan het zwemmen.
Na de Atherton Creek campground wordt de weg dirt en een stukje smaller, we rijden nog een stukje door maar zien niets meer wat iets kan toevoegen aan de rit en draaien weer om.
We gaan langzaam aan richting Jackson waar we eerst het huisje wat te drinken geven en vervolgens zelf wat gaan eten bij de DQ een heerlijke hamburger gegeten.
Doorgereden naar de andere kant van de stad en daar de Albertson’s, daar hebben we afgesproken met Albert en Lyan van het AllesAmerika forum die ook in de buurt waren.
Daar afgesproken omdat het voor beide bekend gebied is en wij er de camper redelijk gemakkelijk kwijt kunnen.
Nog een paar boodschappen gedaan en toen Albert en Lyan aankwamen eerst even bijgepraat en vervolgens met hun auto de stad in om te eten.
Na wat zoeken kwamen we uit bij Town Square Tavern een goede keus, heerlijk eten, lekkere muziek en netjes geprijsd.
Na een heerlijke en gezellige maaltijd de camper weer opgezocht en afscheid genomen van Albert en Lyan.
Op weg naar de camground, het begon al te schemeren, door het donkere weer bijna een uur vroeger dan gisteren.
Onderweg nog wat Pronghorn en een redelijk grote groep Elk gezien alleen was het al te donker voor foto’s.
Om 08:30pm waren we weer op onze plek.
Gereden: 117,2 mile.
Getankt:Jackson, 29,259 gallon á $ 2,489
Campground: Colter Bay, kosten $ 25,00 geen voorzieningen behalve toiletten.

Dag 14 zondag 12 juni
Grand Teton NP > Yellowstone NP

Ook vanmorgen zijn we om 07:00am gelijk gaan rijden en hebben een paar mijl van de campground op de eerste turnout de generator gestart om het ontbijt te maken.
Vanmorgen ging dat op een of andere mannier heel vlot zodat we om 07:40am al aan de rit naar Yellowstone National Park begonnen.
We zien nog een deer staan in de bosrand en rijden verder langs Jackson Lake zodra we dat achter ons laten rijden we ook Grand Teton National Park.
De volgende acht mijl rijden we over de John D. Rockefeller Jr. Memorial Parkway ook hier spotten we vlak voor we Yellowstone National Park binnen rijden een deer.
Ik rem af voor een foto, het deer blijft keurig staan, totdat een bus vol met haastige spleetogen die achter ons zat voorbij dendert, dan springt het best vlug het bos in.
Bij de ingang vraagt de dame specifiek om een I.D. van de pashouder en reikt mij daar na een parkmap en een bundel krantjes aan, naast de parkkrant ook een over de Ranger Programma’s en over de viering van het 100 jarig bestaan van de National Park Service (NPS) en een waarschuwings folder over de dieren en hoe die (niet) te benaderen.
We gaan verder en maken een fotostop bij Lewis Falls.
Daar weigert mijn camera, gistermiddag had ik die boven mijn hoofd in de cabover gelegd toen we uit eten gingen, daar ligt hij namelijk uit het zicht.
Natuurlijk heel die camera vergeten toen we terug reden en kwam hij in en bocht naar beneden gezeild, alles leek heel dus verder niet naar gekeken.
Het leek of de sluiter bleef hangen ik moest twee keer klikken voor je de sluiter hoorde maar hij nam geen foto, balen zeker met een week in het park voor de boeg.
We besluiten om eerst de campground te boeken en dan naar Cody te rijden voor reparatie of een nieuwe body.
Terwijl Annie buiten is voor een foto neem ik een drastische maatregel, hij wil toch niet dus ram ik hem met de onderkant een keer op de grond en druk weer op de sluiter en hij doet het weer, probleem opgelost hopelijk blijft hij het deze reis doen dan kan ik thuis eens op het gemak gaan kijken voor vervanging deze is tenslotte al van 2005.

847We rijden verder en slaan bij West Thumb af richting Fishing Bridge, onderweg zien we op een landtong in Yellowstone Lake twee Elk dames met een jong staan, vervolgens richting Canyon Village waar we weer afslaan richting Norris.
Daar rijden we rechtstreeks naar de campground waar we rond10:30am aankomen.
Waar men vroeger zelf een plek uit moest zoeken moet men zich nu melden en wordt er een plek toegewezen,voordeel is dat er geen tent gaat staan op een plek waar een grote camper oppast wat voorheen wel voorkwam.
Men werkt hier nog maar kort met dit systeem wat verzorgd word door de camphosten die er duidelijk nog niet aan gewend zijn, we zijn dan ook een half uur verder voor we een plekje hebben wat geschikt is voor ons huisje.
Ondertussen staan er zoveel mensen te wachten dat de campground aangeeft FULL te zijn.
Wij hoeven de komende vijf nachten niet naar een plekje te zoeken.
Om 11:15am gaan we op stap en wel richting Mammoth Hot Springs met de bedoeling de noordelijke cirkel van de acht te rijden.
Eerste stop is Roaring Moutian voor een paar foto’s daar is een volledig nieuwe parking gemaakt, men is bezig de weg tussen Norris en Mammoth te vernieuwen en tussen de campground en Roaring Mountian is hij al klaar.

849We gaan weer verder en komen bij Swan Lake in een file terecht, eerst denken we aan roadwork want daar werd voor gewaarschuwd maar als we mensen met lange lenzen zien lopen weten we dat er wat anders te zien is.
Ik vraag het aan een man die met een grote telelens terug naar zijn auto loopt en hij zegt er loopt een Grizzly met twee cubs.
Als we bij een turnout komen gaan daar net twee auto’s weg en ik zet de camper gelijk aan de kant, na een paar foto’s vanaf de wegkant klim ik op het dak van de camper om een beter zicht te hebben.

856Na de nodige foto’s gaan we weer verder en rollen Mammoth binnen daar is het erg druk maar de plaatselijke Elk familie trekt zich daar weinig van aan en staat gewoon te grazen tussen al dat volk.
We gaan nu richting Tower bij Blacktail Deer Creek zit een Bald Eagle in een boom zo aan de kant van de weg, er is daar een parkeerterrein waar we vlug opdraaien en dan foto’s maken, hier gebruiken we gelijk de lunch waarna we weer verder rijden.

873 875De Eagle is ondertussen ook weg gevlogen.
Vlakbij Hellroaring trailhead komen we in de volgende Bearjam, deze keer een Blackbear die ook echt zwart is.

881Vlak na de zijweg naar Petrified Tree is het weer raak maar deze wordt net opgeheven omdat de beer uit het zicht is.
Van Tower naar Canyon dan en daar veroorzaken we zelf een Bearjam, er komt twintig meter voor de camper ineens een Blackbear de weg op om over te steken, een blonde deze keer.
Alarmlichten aan en foto’s maken als de beer het bos ingaat kan ik op een turnout parkeren en nog een aantal foto’s maken terwijl het dier een helling opgaat.

890 895Bij Tower Falls is het weer enorm druk we rijden rustig verder en komen dan bij Antelope Creek alweer in een Bearjam uit.
Nu is het een Grizzly die op zijn gemak op een helling zit op nog geen 50 meter van de weg ook hier weer de nodige foto’s gemaakt.

905We maken verder op de weg naar Canyon nog een paar korte fotostops en rijden vervolgens op het gemak naar de campground.

908913910Ter hoogte van de Virginia Cascade zien we ineens zwaailampen en een lange file richting Canyon, er blijkt een kudde Bisons richting Canyon te wandelen waarbij ze op de weg lopen.
De Rangers hebben ze net van de weg af kunnen krijgen en laten ze nu over een groenstrook parallel aan de weg lopen, de file die ze veroorzaakt hebben was toch een kleine twee kilometer denken we.
Rond 03:45pm zijn we op de campground en zetten een bakje koffie.
Mooie dag vandaag met twee Blackbear, twee Grizzly’s en twee Grizzly cubs, heb er niets op tegen als dat morgen weer zo gaat.
Gereden: 158,5 mile.
Getankt: niet
Campground: Norris, kosten $ 20,00 geen voorzieningen behalve toiletten.

terug vooruit

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.