Voorbereiding

Voorbereiding

22  juni 2016
We hadden bij Tioga Tours een mooie aanbieding gezien om een nieuwe camper van El Monte op te halen bij de fabriek in Middlebury Indiana en deze in 27 dagen naar Las Vegas te brengen.
Dit hebben we in 2008 ook al eens  gedaan met een Road Bear camper en weten ongeveer hoe een en ander werkt.
We vliegen op Chicago en slapen dan in een hotel bij het vliegveld waar we de volgende dag door een bus van El Monte opgehaald worden.
Zal wel  een bus vol zijn want wij zullen waarschijnlijk niet de enigste zijn die deze reis doen.
We worden dan naar de KOA camping in Elkhart gebracht, waar de campers klaar staan.
Hopelijk hebben we de vroege busreis( 06:00am), zodat we nog tijd hebben om boodschappen te doen en alvast een stuk naar het zuiden kunnen rijden zodat we de camper kunnen de-winterizen en zo alle water voorzieningen kunnen gebruiken.
In eerste instantie wilden we op 21 maart vertrekken we kregen toen echter een vlucht via Frankfurt aangeboden, dat is een stuk langer reizen en bij door LH uitgevoerde vluchten spaar je geen mijlen meer bij UA.
Even bellen met Tioga Tours en daar had men een rechtstreekse vlucht met UA wel een dag eerder maar dat was voor ons geen probleem, bleek nog een paar tientjes p/p goedkoper te zijn ook.

6 augustus 2016
Vandaag  de rekening gehad voor de camper en vliegtickets, het is nu zeker dat we een nieuwe camper gaan ophalen en brengen naar Las Vegas.
Ook de korting coupons die we vorig jaar van E Monte kregen konden we inwisselen, toch weer $ 100,00 uitgespaard.
De aanbetaling is gedaan, daarbij hebben we de vliegtickets in een keer helemaal betaald zodat we geen extra toeslagen meer kunnen krijgen.
Het is dus een feit dat we ook volgend jaar weer naar Amerika gaan.
We zijn we reisverslagen aan het lezen, voor mooie routes en bezienswaardigheden onderweg.
New Orleans gaat weer in de herkansing, dat is de vorige keer helemaal de mist in gegaan omdat we nergens konden parkeren met een camper.
Door het reisverslag van Michelly te lezen zagen we dat zij op een camping met een busverbinding naar de stad stonden, goede tip daar gaan wij ook gebruik van maken.
Op dit moment reizen Rick Nieman en Sascha de Boer, voor RTL 4,op een motor door Amerika en rijden zij de Nanchez Trace Parkway, ook iets wat we nader bekijken en ondertussen in de route hebben opgenomen.

5 november 2016
De eerste vluchtwijziging is binnen, we zouden voor de terugvlucht om 06:45am via Newark vliegen vanaf Las Vegas een onzalige tijd met ook nog een wachttijd van ruim 4 uur op Newark,  er  maar een telefoontje aan gewaagd voor een betere vlucht.
Op de site van United had ik al twee  andere vluchten gezien , een gaat om 09:45am via Houston en een om 11:00am via Chicago, dat zijn toch een betere tijden.
De Chicago vlucht kon niet met onze tickets maar de Houston vlucht wel.
Nu is het even afwachten of dit doorgaat, kan pas na het weekend geregeld worden omdat het callcenter van United waar dit geregeld wordt in het weekend niet bemand is.

9 november 2016
Bevestiging gehad dat we een latere vlucht hebben, we vliegen nu om 09:45am, dat is in iedere geval heel wat beter dan 06:45am.

20 december 2016
Na onze najaarsreis ben ik begonnen om een route voor deze reis te maken die ziet er als volgt uit:
Dag 1 maandag 20/3:     Amsterdam > Chicago
Dag 2 dinsdag 21/3:        Chicago > Elkhart camper ophalen > Columbus
Dag 3 woensdag 22/3:   Columbus > Mammoth Cavens NP
Dag 4 donderdag 23/3:  Mammoth Cavens NP > Natchez Trace Parkway
Dag 5 vrijdag 24/3:          Natchez Trace Parkway
Dag6 zaterdag 25/3:       Natchez Trace Parkway > Natchez > Powwow
Dag 7 zondag 26/3:         Natchez > New Orleans
Dag 8 maandag 27/3;     New Orleans
Dag 9 dinsdag 28/3:        New Orleans > Breaux Bridge Swamp
Dag 10 woensdag 29/3: Breaux Bridge Swamp > Holly Beach
Dag 11 donderdag 30/3:Holly Beach > Freeport
Dag 12 vrijdag 31/3:        Freeport > Port Isabel
Dag 13 zaterdag 1/4:      Padre Island
Dag 14 zondag 2/4:         Port Isabel > San Antonio
Dag 15 maandag 3/4:     San Antonio
Dag 16 dinsdag 4/4:        San Antonio > Bandera > Del Rio
Dag 17 woensdag 5/4:   Del Rio > Big Bend NP
Dag 18 donderdag 6/4: Big Bend NP
Dag 19 vrijdag 7/4:          Big Bend NP
Dag 20 zaterdag 8/4:      Big Bend NP > Las Cruces
Dag 21 zondag 9/4:         Las Cruces > Tucson
Dag 22 maandag 10/4:   Tucson e.o.
Dag 23 dinsdag 11/4:      Tucson e.o.
Dag 24 woensdag 12/4: Tucson > Organ Pipe Cactus NM
Dag 25 donderdag 13/4:Organ Pipe Cactus NM > Needles
Dag 26 vrijdag 14/4:        Needles > Mojave NP > Death Valley NP
Dag 27 zaterdag 15/4:    Death Valley NP > Las Vegas
Dag 28 zondag 16/4:       Las Vegas > camper schoonmaken > auto ophalen
Dag 29 maandag 17/4:   camper inleveren > shoppen
Dag 30 dinsdag 18/4:      Las Vegas e.o.
Dag 31 woensdag 19/4: Las Vegas e.o.
Dag 32 donderdag 20/4: Vliegen Las Vegas > Houston >
Dag 33 vrijdag 21/4:        > Amsterdam > thuis
We leveren de camper al op maandag (17 april) in en zullen voor de laatste paar dagen een auto huren en een hotel nemen.
Zo zijn we wat mobieler in de stad en hebben we ook niet het risico dat het bloedheet is in de camper zoals tijdens de afgelopen reis.

17 januari 2017
Vandaag toch maar het hotel in Chicago geboekt, Annie zaten al een aantal weken te wachten of het goedkoper wilde worden,  helaas veel goedkoper is het niet geworden.
We zijn min of meer verplicht om deze nacht in  de Comfort Suites Schillerpark te overnachten, omdat we hier de andere dag opgehaald worden door de bus die ons en waarschijnlijk nog vele anderen naar de camping in Elkhart zal brengen, waar we de camper kunnen oppikken.
Echt verplicht is het natuurlijk niet maar als je in een ander hotel gaat zitten moet je er wel voor zorgen dat je ´s morgens om 06:00 bij  de Comfort Suites staat voor de pickup, dat vinden we te veel gedoe dus daar geboekt.
We  moeten nu nog voor de drie laatste nachten in Las Vegas een hotel  en een auto boeken en nog een hotel bij Schiphol voor de nacht voor vertrek.

18 januari 2017
Ook de autohuur heeft Annie geregeld, nadat ze gisteren al wat prijzen had verzameld, kwam ze vanmiddag op een heel mooie prijs bij Alamo.nl  tegen, samen met een kortingscode die ze op internet had gevonden, maakte dat we meteen maar geboekt hebben.
Er zat toch een verschil van € 60,00 met de prijzen van gisteren.

19 januari 2017
Om files en filestress te vermijden op de maandagmorgen boeken we voor vertrek meestal een hotel bij Schiphol.
Net als vorig voorjaar hebben we nu ook weer een kamer bij  Van Der Valk hotel Schiphol geboekt.
Na de eerste boeking deze weer geannuleerd omdat Annie ineens een goedkoper optie tegenkwam waar ook nog eens het ontbijt bij inbegrepen was.
De auto kan hier volgens de boeking 31 nachten blijven staan, vorig jaar waren 33 nachten zonder bijbetaling  ook geen probleem we gaan er maar vanuit dat het ook nu weer mogelijk zal zijn.
We besparen daardoor het parkeergeld van P3,  en op deze manier kunnen we relaxt vertrekken. na een redelijke nachtrust.

10 februari 2017
Ondertussen van Tioga Tours de voucher voor de camperhuur en de E-tickets ontvangen.
Daarna het gebruikelijke bevestiging formulier van El Monte ingevuld en verzonden en gelijk een bevestiging ontvangen.
Ook een mail naar het Factory Team van El Monte gedaan met de vraag waar en hoe laat de shuttlebus komt, hierbij een copy van de bevestigings mail gedaan daarin stond ook dat we graag een camper met slideout willen.
Dat betekend een C-31 of een A-32 want de ander3 hebben geen slideout.
De pickup tijd voor de shuttlebus krijgen we tien dagen voor vertrek per mail zal waarschijnlijk 06:00am zijn, de rit duurt tussen de 2,5 en 3 uur, de camper uitgifte start echter pas om 01:00pm, voor de middag wordt eerst het administratieve deel afgehandeld.
Hopelijk kunnen we dit nog wat bespoedigen want we willen nog een eind rijden en moeten ook nog boodschappen doen.
De aanvraag voor een C-31 of A-32 hebben ze genoteerd en proberen ze rekening mee te houden maar geven geen garantie dat dat ook lukt.

18 februari 2017
Gisteren weer een update over de wildflower gekregen van http://www.desertusa.com/ die ziet er erg gunstig uit, er is behoorlijk wat regen/sneeuw gevallen op veel plekken en men verwachten een mooi wildflower seizoen, hopelijk kunnen we daar een en ander van meepakken.

16 maart 2017
Gisteren maar eens een mailtje gedaan naar El-Monte, volgens een eerder mail van El Monte zouden we  7 dagen voor de afreis  bericht krijgen hoe laat we worden opgehaald bij het hotel in Chicago, die mail hebben we niet gekregen.
Er kwam al snel antwoord, we worden dus om 06:15am opgehaald en zijn dan rond 10:15am in Elkhart.
Het is een rit van 3 uur maar we verspelen onderweg nog een uur, doordat we in een andere tijdszone komen.
Volgens de mail krijgen we de camper pas om 02:00pm hopelijk kunnen we daar ter plaatsen regelen dat het wat vroeger is,als we rond de middag weg kunnen dan houden we onze planning aan anders zullen we waarschijnlijk na het boodschappen doen terug komen op de KOA camping voor de eerste overnachting.
Zoals de weersverwachting er nu uit ziet, mogen we officieel nog geen water innemen, in de nacht vriest het er nog licht.
Als de wateraansluiting op de campgound al werkt zullen we toch water innemen, er wordt een graad of 3 vorst voorspeld  en we hebben in het verleden al rond de 10 graden vorst gehad zonder problemen, kwestie van de verwarming aan laten op een kleine +10 graden.
De eerste week is wat planning aan gaat redelijk ruim dus die halve verloren reisdag halen we gemakkelijk in.

vooruit

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.