Voorbereiding

Voorbereiding

Het idee om een keer in een van de wintermaanden een cruise vanuit Miami te doen bestond al langer maar een folder bij de Lidl bracht alles in een stroomversnelling.
De eerste opzet was leuk, het aanbod viel in een periode waar we allebei al vrij waren, vluchten van en naar Amsterdam, hotel overnachting en zeven dagen met de Norwegian Pearl door de Caraïbische Zee, eventueel uit te breiden met twee extra nachten hotel in Miami.
Maar wij zagen toch wat haken en ogen, de vluchten zouden uitgevoerd worden door Arkefly of Martinair, beide met krappe plekken en geen mijlen sparen, de extra nachten hotel waren behoorlijk aan de prijs en we wilden wel een paar dagen langer blijven dan die twee, dus zijn we gaan zoeken om het zelf te boeken.
Vliegtickets liefst bij een van de Starallliance partners want we zitten tegen de 55.000 punten voor een gratis ticket aan en liefst vanaf Brussel.
Het was even zoeken en wat met de data spelen maar uiteindelijk bij Connections.be tickets gevonden voor een leuke prijs.
De cruise werd door verschillende organisaties aangeboden, eerst geprobeerd bij Expedia.com maar die willen een Amerikaans of Canadees adres en telefoonnummer, CruiseTravel.nl bood dezelfde cruise aan en voor ongeveer dezelfde prijs.
Wat voor hut zullen we nemen, liefst een met een raam zodat je ook nog eens naar buiten kan kijken, omdat we er vanuit gaan dat dit een reis is die we waarschijnlijk maar één keer zullen maken willen we het ook goed doen dus hebben we voor een hut met balkon gekozen.
Na de cruise willen we nog en korte rondreis met een auto door het zuiden van Florida maken dus ziet de planning er voorlopig zo uit.
25 november vliegen we met US Airways van Brussel via Philadelphia naar Miami, daar willen we twee nachten een hotel boeken.
27 november gaan we aan boord van de Norwegian Pearl voor een cruise die ons achtereen volgens langs de Bahama’s, Jamaica, Cayman Islands en de punt van Mexico weer in Miami zal brengen.
4 december halen we een auto op en willen we een paar dagen door het zuiden van Florida rondrijden waarbij we naar Everglades NP en Key West willen, of we hiervoor al hotels boeken of onderweg kijken waar we slapen hebben we nog geen beslissing over genomen.
9 december vliegen we van Miami via Philadelphia weer terug naar Brussel waar we op 10 december zullen landen.

Update 22 augustus

Vandaag hebben we een hotel voor de eerste twee nachten in Miami geboekt, eerst eens gekeken waar we ongeveer willen zitten en daarbij had South Beach een lichte voorkeur.
Na een aantal reviews op onder ander het AllesAmerikaforum lezen en prijzen vergelijken kwam Century Hotel aan Ocean Drive naar voren, een art-decostijl hotel voor een aantrekkelijke prijs.
Na wat speurwerk kwam Hotels.com als voordeligste aanbieder uit de bus dus daar geboekt twee nachten voor € 233,99 inclusief belastingen en toeslagen.
25 en 26 november slapen we dus in het Century Hotel, het ligt ook nog eens dicht bij de cruise terminal waar we op 27 november in moeten schepen.
Volgend project een auto huren voor de dagen na de cruise.

Update 28 augustus

Vanavond de auto geboekt via http://www.drive-usa.de/ dat is de Engelse versie van usareisen.de, het is een midsize SUV (Ford Escape of gelijkwaardig) geworden met het Super-Inclusive-Plus pakket, hier zit de tweede chauffeur en de eerste tank benzine bij in.
Voor vijf dagen zijn we € 195,48 kwijt.
Nu nog een route maken voor deze dagen, zit een beetje te dubben of we Key West eerst doen of als laatste, daar willen we namelijk nog een hotel of B&B reserveren voor de andere overnachtingen zien we ter plaatsen wel waar we uitkomen.

Update 6 november

De reis begint dichterbij te komen, gisterenmiddag zaten de cruise tickets in de mailbox daarbij werd aangegeven dat je voor een snelle afwerking in de cruiseterminal alvast al je gegevens online kon invoeren, dat had ik al gedaan toen we boekten dus even controleren en dat bleek allemaal goed te zijn want het hutnummer wat op de tickets staat stond ook op het online formulier dus dat hadden ze keuring kunnen vinden.
We hebben hut of Stateroom nummer 9008 dat is dus hut 8 op dek 9 weet alleen niet of we nu helemaal van voren of juist helemaal van achter op het schip zitten, als ik uitga van de aanduiding stuurboord (is rechterkant) zou het aan de voorkant van het schip zijn.
Gisterenmiddag bracht de post ook nog een pakje en dat bleek de onderwatercamera te zijn die Annie besteld heeft zodat we ook als we gaan snorkelen onder water foto’s kunnen nemen.
In de informatie van de rederij stonden ook de prijzen voor internet gebruik dat komt op $ 0,75 per minuut dus zullen we naar alle waarschijnlijkheid tijdens de cruise weinig updates plaatsen.

Update 9 november

Gisterenavond een hotel geboekt voor de nacht dat we op Key West slapen, het is Blue Marlin Motel geworden aan Simonton Street.
De planning is om nadat we zondagmorgen van de Norwegian Pearl komen een taxi te nemen naar MIA en daar de huurauto op te halen om vervolgens op het gemak naar Key West te rijden op maandag rijden we dan met de nodige stops weer naar het vaste land van Florida maar als we veel mooie dingen tegenkomen onderweg (er liggen nog een aantal State Parks op de route) slapen we mogelijk nog een nacht op een van de andere eilanden van de Key’s.
Florida City wordt daarna de uitval basis voor de Everglades verder staat er nog shoppen op het programma, Prime Outlets en Sawgrass Mills staan al op de lijst en mogelijk komt daar nog wat bij.
Meer overnachtingen willen we nu niet vastleggen, de laptop gaat mee dus kunnen we altijd in de loop van de dag een hotel online boeken (is meestal veel goedkoper) om er een half uur later op de stoep te staan.

terug vooruit

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.