Week 2

Week 2

Dag 8, woensdag 6 juni
Great Sand Dunes NM – Colorado Springs.

Vanmorgen stormde het nog harder dan gisteravond, dus wordt de planning weer aangepast.
Om 8:20 reden we het park in, het hokje bij de ingang was nog niet bezet ook het visitorcenter was nog gesloten.
Naar het parkeerterrein gereden en daar eerst een lange broek en een vest aangetrokken het is hier fris, we zitten ook op 8175 feet en de omliggende bergtoppen zien nog grotendeels wit.
Onderweg naar het parkeerterrein onze eerste grotere wildlive gespot, een grote groep van een deer soort (weet niet welke).

302Tot aan de Medano Creek die voor de duinen stroomt gelopen, door de vele sneeuw van afgelopen winter staat hier nog veel water in was ook nog snel stroomt en steenkoud is terwijl hier normaal gesproken volop in gespeeld wordt.
Van hieruit wat foto’s gemaakt, de duinen zelf zijn niet begaanbaar doordat er zo enorm veel zand stuift.

296 299Doorgereden naar de campground van het park in de hoop dat we daar wat dichterbij de duinen kunnen komen maar dat was helaas niet mogelijk.
Na een bezoekje aan het visitorcenter reden we om 9:15 het park al uit.
Via de CO-150 zuid met de wind vol op kop naar de US-160 oost gereden, op de (hoog)vlakte stond wel een heel harde wind maar de laatste mijlen voordat met de I-25 bereikt komt men weer tussen de bergen, hier hadden we veel last van zeer harde rukwinden die van alle kanten leken te komen.
De snelheid maar een stuk omlaag gebracht om ongelukken te voorkomen.
Ook op de I-25 noord bleef er een zeer harde zijwind staan met flinke uithalen zodat het heel de rit goed opletten was.
Later hoorde ik op de campground dat er een paar campers hun luifel verspeelt waren tijdens hun rit over de I-25.
Eenmaal in Colorado Springs op zoek naar een campground, de eerste was vol, de tweede ook en deze meneer vertelde dat er een grote truck-rally in stad was waardoor alle campgrounds wel vol zouden zitten hij rade ons aan om het wat verder op de US-24west richting Woodland Park te proberen hij noemde een aantal campgrounds onderweg.
De eerste was gelijk al raak Lone Duck campground in Cascade een kleine 10 mile buiten Colorado Springs had plek voor twee nachten.
Een geluk bij een ongeluk, deze campground is veel mooier met veel meer ruimte dan de andere twee waar men bijna allemaal site by site stond en dus er dicht op elkaar.
De campground heeft ook een zwembad en een visvijver waar men (tegen betaling) in mag vissen, hengels zijn ter plaatsen te huur.
Wij hebben naast onze camper een mooi groot houten deck met picknickbank en plek zat voor onze eigen stoelen, dit deck is gebouwd over een stroompje wat van de bergen onder de weg doorkomt en de visvijver van vers water voorziet.

379Na deze door de wind vermoeiende rit de rest van de dag niets meer gedaan behalve dan de was gedraaid, dat waren inmiddels ook al drie machines vol.
Er is hier een hele snelle Wifi verbinding maar die werkt niet over de hele campground dus gaan we even het kantoor zitten als we on-line willen, dit geeft als Annie via skype naar huis belt leuke reacties, veel mensen kennen deze manier van bellen schijnbaar nog niet, en als ze horen wat het kost (naar een vast nummer) wordt het www adres gevraagd.
Vandaag gereden 181 mile.
Campground: Lone Duck, een mooie campground met 75 plekken waaronder mooie tent plekken.
Kosten cg: met full hook-up $ 34,72, kosten Wifi $ 3,00 voor de hele periode dat men hier verblijft.

Dag 9, donderdag 7 juni
Garden of the Gods Park.

Vanmorgen opgestaan met een strak blauwe lucht, wel staat er nog steeds veel wind.
Op het gemak de berg afgedaald en richting Garden of de Gods park gereden, dit park is in een legaat aan de gemeente Colorado Springs geschonken met de voorwaarden dat het altijd voor het publiek toegankelijk moet zijn en dat het gratis is, ook mag er niet gebouwd worden.
Zelfs het visitorcenter ligt net buiten de park grens.
Eerst de net voor het park gelegen trading post bezocht, dit is (naar eigen zeggen) de grootste souvenirs winkel van heel Colorado.
Hier nog wat leuke varkentjes (Annie) en cactussen (Rob) gevonden.
Door een deel van het park naar het visitorcenter gereden en daar gekeken wat de mogelijkheden hier zijn.
Het grootste deel van de wegen is one-way wat het lekker rustig maakt, wel blijven opletten want er loopt een fietspad naast wat door veel tour fietsers gebruikt wordt.
Er zijn twee grote parkeerterreinen en zo’n 20 kleine wat soms maar met turnouts voor twee of drie auto’s zijn.
Het park was nu mooi frisgroen, hoe dat verder in de zomer is weet ik niet er wordt veel herstelwerk gedaan aan in het verleden stuk gelopen delen van het park.

312 331 332Alles zijn er zeer verzorgt uit en men komt geregeld mensen van het park tegen op de paden die alles schoonhouden maar die ook informatie geven.
Er zijn een aantal trails uitgezet om te wandelen (hikes kan je het niet noemen) twee gaan cross country maar zijn niet moeilijk en één is volledig verhard en rolstoel toegankelijk.

374Het park bestaat uit rode rotsen die voor een deel heel smal zijn en als een mes naar boven steken.
Een paar van deze rotsen mogen (met touwen) beklommen worden alle andere mogen niet betreden worden.

363De vorm van de rotsen is heel anders dan wat men normaal zien, dit maakt het park(je) uniek in zijn soort.
Dat is ook te zien aan een deel van de bezoekers, er waren een aantal studenten van een Art College die verspreid door het park zaten te tekenen.
Vanaf verschillende plaatsen in het park heeft men een schitterend zicht op Pikes Peak, die trouwens nog een witte hoed opheeft.

376‘s Morgens was dit zicht nog mooier omdat de ondergaande maan er naast stond (hopelijk komt dit ook op de foto’s naar voren)
Een hele morgen in het park rondgelopen en veel foto’s gemaakt.
Een park(je) wat zeker een bezoek waard is.
Na de middag boodschappen gedaan en ook weer wat scrapboek spullen gekocht.
Vandaag gereden 37 mile.
Campground: Lone Duck, een mooie campground met 75 plekken waaronder mooie tent plekken. 40 camper, 35 tent en 4 cabins. Iedere morgen van 7:00 tot 10:00 All you can eat breakfast met pancakes voor $3,00 p/p
Kosten cg: met full hook-up $ 34,72.

Dag 10, vrijdag 8 juni
Colorado Springs – Aurora.

Vanmorgen wat later opgestaan en eerst op de campground wezen ontbijten, pancakes met worstjes, koffie en jus de orange.
Nog even met het thuisfront gebeld en daarna op weg.
Onderweg nog even getankt en daarna bij Castle Rock een grote outlet bezocht.

ar119169773410115Daar o.a. een aantal nieuwe Levi’s gekocht a’$ 29,99 p/s en in de food court de lunch gebruikt.
Hierna zijn we op het gemak richting Aurora gereden waar we via de route beschrijving van Loek in een keer naar het huis van Loek en Gepke zijn gereden.
Daar werden we hartelijk ontvangen en hebben we onder het genot van een koud drankje heerlijk in het zonnetjes op het deck nader kennis gemaakt.
Na een rondgang over het terrein en door het huis op het deck gegeten.
De camper op zijn plaats gezet voor de komende twee nachten.

382Nog een paar uur binnen gezellig zitten kletsen en daarna naar bed.
Vandaag gereden 87 mile.
Campground op het erf bij Loek en Gepke.

Dag 11, zaterdag 9 juni
Aurora e.o.

Vanmorgen  buiten op het deck ontbeten en daarna met Loek en Gepke op stap eerst naar de Dinosaur Ridge gereden.
Dit is een klein roadside park in de buurt van Morrison aan de westkant van Denver.
Daar kan men afdrukken van prehistorische planten en dieren kan bekeken vanaf de weg, men loopt langs de kant van de weg waar op verschillende plaatsen (poot)afdrukken van dinosaurussen te zien zijn, afdrukken van planten en (versteende)golf ribbels van prehistorische stranden.

386 387Hierna hebben we Red Rock park bezocht waar we het Amphitheater bekeken hebben, dit is aangelegd tussen de rosten waardoor er een prachtige akoestiek is ontstaan.
Hier worden regelmatig concerten gegeven, de live versie van Sunday Bloody Sunday van U2 is hier ook opgenomen.

413 407 411 418Als men ongeveer half verwege de tribune zit heeft men tijdens een uitvoering niet alleen een goed zicht op het podium maar kijkt men over het podium heen het dal in waar men Denver (‘s avonds) prachtig verlicht zien liggen.
Van hier uit konden we zelfs Denver Airport zien liggen wat hemelsbreed toch 60 mile verder is.
Daarna zijn we naar downtown Denver gereden waar we 16th Street bezocht hebben, de winkelstraat van Denver deze is auto vrij er rijdt alleen (een gratis) shuttlebus heen en weer die op elke straathoek stopt om mensen in en uit te laten stappen.

423Onderweg naar huis nog even boodschappen gedaan voor het eten waarna Loek ons een heerlijk gegrilde Zalm voorzetten.
Ook nu hebben we weer lekker buiten gegeten en hebben tot vrij laat buiten gezeten, het was vanavond een stuk warmer dan gisteravond.
Vandaag gereden 0 mile.
Campground op het erf bij Loek en Gepke.

Dag 12, zondag 10 juni
Aurora – Mount Evans – Nathrop.

Vanmorgen eerst weer uitgebreid ontbeten op het deck.
Nadat Loek nog wat foto’s had gemaakt van de camper om op het AA-forum te zetten zijn we na een hartelijk afscheid van Loek en Gepke om 11:00 uur vertrokken.
De 1,5 dag was kort maar heel leuk en gezellig om bij een van de Nederamerikanen te verblijven.
Via de I-75 west zijn we naar CO-103 zuid gereden tot de afslag bij Echo Lake daar begint de CO-5 die Mount Evans Scenic Byway vormt.
Bij de ingang (kosten $ 10,00 of de National Park Pass laten zien) werd al gevraagd hoe lang ons huisje was, 34 ft dan moest ik er rekening mee houden dat het laatste stuk erg krappe bochten waren en dat de takelkosten er hoog zouden zijn als we vast kwamen te zitten.
Op dat moment kwam er net een ranger aanlopen die zei dat het parkeerterrein op de top vol was met nog een file van wachtende auto’s, Summit Lake zo’n 5 mile voor de top zou waarschijnlijk wel lukken dacht hij dus gaan we dat proberen.
De weg naar boven is behoorlijk steil en eenmaal boven de boomgrens ook nog smal maar wat een prachtige vergezichten heeft men daar.
Onderweg kwamen we eerst een Yellow-bellied Marmot tegen maar die had een vrije dag en dus geen zin in foto’s een stukje verder was er een kleine file, Yellowstone bezoekers weten wat dat meestal betekend Wildlive.
Deze keer in de vorm van een Bighorn Sheep, die liep op de weg en wilde wel op de foto, of eigenlijk wilde hij eten.
Deze dieren zijn in het verleden (en misschien ook heden) gevoerd door de bezoekers en nu lopen ze gewoon op de weg te bedelen om eten.
Als je het raam opendraait steken ze gewoon hun kop naar binnen om te kijken of je iets voor ze hebt.
429  Doorgereden naar de parking van Summit Lake, helaas zijn er onderweg erg weinig stop mogelijkheden zeker met een camper, er zijn een stuk of zes plekken waarvan twee plaatsen waar je een camper kwijt kan onderweg.
Op de parking was gelukkig wel plek voor ons huisje, eerst een lange broek en vest aangedaan want het er flink koud boven ( we zitten ruim in de sneeuw) en er staat een stevige bries.

436Na een klein stukje lopen zien we een Moutian Goat of te wel sneeuwgeit, even terug gelopen naar de camper voor de telelens en veerkijker.
Daarna een stuk het pad op gelopen en daar zagen we er nog twee aan de andere kant en veer dichterbij, deze twee kwamen ook nog eens een stuk naar beneden waarna en gingen toen op een uitstekende rots rustig liggen herkauwen.

458 443 459Een hele serie foto’s gemaakt ook nog een paar van de inmiddels twee aan de andere kant van het pad maar die zaten nogal ver weg.
Rustig terug gelopen naar de camper, we zitten op 12.800 ft dus de lucht is niet zo dik hier, stevig doorstappen levert dan ook vlug een hijgend persoon op en dat is ook nog moeilijk foto’s maken.
Vlak bij de camper kwamen we ineens Roland (Coyote) tegen die zo te zien op zoek was naar wat eetbaars ook hier nog een aantal foto’s van gemaakt.

475Weer onderweg naar beneden kwamen we nu zelfs twee bedelende Bighorn Sheeps tegen.

480Nog een stop gemaakt op een van de viewpoints waar nu wel ruimte was, van hieruit hadden we eer schitterend zicht op Denver waarbij de hoogbouw van Downtown en het terminalgebouw van het vliegveld goed te zien waren, met de verrekijker konden we ook de vier witte bollen die in de buurt van Loek en Gepke hun woning staan zien.

481483Doordat er zoveel sneeuw is gevallen deze winter en dit plaatselijk nog maar net is gesmolten was er nog maar heel weinig wildflower te vinden, de meeste plantje begonnen net tot leven te komen helaas nog geen bloemen.
Terug beneden de CO-103 zuid weer verder gereden en via de CO-74 en CO-73 naar de US-285 zuid gereden, deze blijven we de rest van de middag volgen.
Dit is trouwens een schitterende route die door Pike National Forest en over een op 9.500 ft gelegen Plain met veeteelt gaat.
In Nathrop een campground gezocht die dicht bij de Arkensas River ligt, dit is een walhalla voor white water rafters wat niet alleen aan de omgeving maar ook aan de prijzen van de campgrounds te merken is.
Vandaag gereden: 203 mile.
Campground: Chalk Creek Campground, mooi cg met ook een flink aantal (heel mooie) tent plekken en drie cabins.
Kosten cg: met full hook-up en Wifi $ 36,32

Dag 13, maandag 11 juni
Nathrop – Black Canyon of the Gunnison NP – Montrose.

Vanmorgen eerst de kaarten voor het thuisfront op de post gedaan , die lagen al een paar dagen klaar, maar als we een brievenbus tegenkwamen hadden we de kaarten niet bij en als we ze wel bij hadden zagen we geen brievenbus, nu lag het postkantoor tegenover de campground.
Via de US-285 zuid naar de US-50 west die we de rest van de dag volgen.
Eerst nog een flinke klim tot boven 11.000 ft naar Monarch Pass waar we de Continental Divide weer passeren, daarna gaat het bergaf en dat behoorlijk steil want langs de weg zijn grindbakken gemaakt voor run a way trucks dat is meestal een teken dat het flink steil is.
In het plaatsje Gunnison getankt en de hoofdprijs betaalt $ 3,499, je kan merken dat hier een duur skioord in de buurt zit, de tank maar niet vol gemaakt.
Langs Blue Mesa Lake een kunstmatig meer wat bij Curecanti NRA hoort gereden waarna het weer flink omhoog ging tot Cimarron waarna het weer bergaf gaat richting Montrose.
De afslag naar de CO-347 genomen deze weg gaat naar Black Canyon of the Gunnison NP zuidrim.
Deze weg is smal een erg steil zodat de maximum snelheid niet veel boven de 30 m/u uit komt een lagere versnelling kiezen is hier aan te raden.
Na een bezoek aan het visitorcenter hebben we de meeste viewpoint bezocht, men moet voor deze viewpoint elke keer tussen de 100 en 800 meter one-way lopen.
De uitzichten zijn prachtig en vaak kijkt met vanaf zo’n punt meer dan 1.000ft recht naar beneden dat is volgens mij meer dan dat men vanaf de Skywalk in de Grand Canyon.

499 510 515 Het park zag er veel anders uit dan in 2003 toen we in september een geel/bruine begroeiing zagen nu is alles mooi frisgroen en staan er heel wat planten in bloei, ook een paar cactussen in bloei kunnen vinden hoewel de meeste nog in knop stonden.

518507Toen we terug liepen van het Devils Lookout viewpoint stak er vlak voor mijn voeten een slang het pad over, het was nog maar een kleintje ( 0,5 meter), ik weet niet wat voor soort het was geen ratelslang in ieder geval want er zat geen ratel aan het eind (die hebben ze al vanaf hun geboorte).
Hij verdween vlug tussen de struiken, maar ik heb nog een paar foto’s kunnen maken.

554 555Het park is al wel bekender en dus meer bezocht dan in 2003, dat was te merken aan het aantal mensen vorige keer waren we vaak alleen op een viewpoint nu eigenlijk bijna nooit.
Helaas is het ook aan de natuur te zien, er is nu eenmaal een slag mensen die niet over de uitgezette paden wil lopen, een grote groep Soaptree Yucca die er in 2003 nog stond bij het begin van het Rock Point viewpoint was helemaal vertrapt.
Ook waren er verschillende stukken afgezet met borden er bij dat het gebied gesloten was voor natuurherstel, iets wat in 2003 nog nergens in het park voorkwam.
Op het gemak het park uit en naar Montrose gereden waar we nog wat boodschappen gedaan hebben en een campground voor de nacht geboekt.
Vandaag gereden: 169 mile.
Campground: Montrose RV Resort, een kleine campground met 39 plekken en 4 cabins voor zo ver ik kon vinden geen tent plekken.
Kosten cg: met full hook-up en wifi $ 28,25 met Goodsam korting.

Dag 14, dinsdag 12 juni
Montrose – Colorado NM – Moab.

Vannacht heeft het bijna heel de nacht licht geregend, vanmorgen was het droog maar eenmaal goed en wel op weg begon het weer licht te regenen.
De US-50 richting Grand Junction via een klein stukje van de I-70 bus naar de CO-340 gereden die ons het park in zal brengen.
Net voor Grand Junction werd het droog en toen we via de oost ingang het park inreden begon de bewolking wat open te breken en even later kwam het zonnetje voorzichtig te voorschijn.
Colorado NM kent maar 1 weg door het park de Rim Rock Drive deze is 23 mile lang en hiervan is 19 mile nieuw, de laatste 4 mile van het visitor center tot de west ingang zijn ze nog aan bezig.
Het Colorado NM is nog erg onbekend bij het grote publiek een voordeel hiervan is dat we heel de weg niet harder dan 15 m/u gereden hebben en ondanks deze lage snelheid niemand tot last waren.
Er zijn op de route 17 viewpoints, de ene nog mooier dan de andere.
Een voordeel van oost naar west te rijden is dat 15 viewpoint aan de goede kant van de weg liggen.
Een aantal viewpoints vragen een korte wandeling maar een deel is zo naast de auto te bekijken.
Het is echt een schitterend park met schitterende vergezichten in de vele canyons met prachtige rotsformaties, soms kijkt men door zo’n canyon tot voorbij de stad Grand Junction.

573569 567571620Er zijn verschillende trails uitgezet die flink wat inspanning vragen, men daalt af in de canyon met hoogte verschillen van 600 tot 900 ft maar die moet men dus ook weer naar boven.
Wij hebben zo’n 4 uur in het park rondgekeken en hem het stempel voor herhaling vatbaar gegeven.
Via de I-70 west naar de UT-124 west gereden, hier ging even wat mis we wilden via Cisco en volgens de Rand McNalley moet men dan exit 212 nemen dus de borden Cisco exit 214 voorbij gereden in de gedachte dat er nog een exit naar Cisco ging.
Ook het exit # voor de UT-124 klopte niet volgens de R.M. 202 maar in praktijk de 204, gelukkig geen ezel dus nu wel de afslag genomen.
Na een saai stukje weg wordt de UT-124 echt scenic zodra hij met de Colorado River mee gaan lopen.

660Op het gemak de weg gevolgd tot hij op de US-191 uitkomt en deze zuid op naar Moab.
Doorgereden naar de campground waar Marjan al een plekje voor ons had vastgelegd dus even naar de office om te betalen en we konden de camper op zijn plek gaan zetten.
Op dat moment kwamen Marjan en Jan ook net aanlopen, dus toen het huisje op zijn plek stond eerst even bijkletsen.
Annie ging een grote pan nasi maken, toen ik even bij Marjan en Jan stond om te zeggen dat ze niet hoefden te koken kwamen Frederique en Romin net aanlopen om te kijken waar de andere forumleden stonden, ook hen gelijk uitgenodigd voor de maaltijd.

mini_meeting-moabZo werd het heel gezellig en laat, rond 12:00 uur ging iedereen naar zijn/haar eigen slaapplaats.
Vandaag gereden: 181 mile
Campground: Canyonlands Campground een mooie campground midden in Moab met 100 Rv-sites, 24 tent sites en 8 cabins.
Kosten cg: met full hook-up en Wifi $ 23,35 met Goodsam korting

terug   vooruit

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.