Voorbereiding

 

Voorbereiding

Dit is een dag tot dag verhaal van onze eerste reis naar Amerika in 1999.
We waren hiervoor nog nooit met een camper op reis geweest of hadden gevlogen dus was het een heel nieuwe ervaring.
De droom om een keer naar Amerika te gaan bestond al langer en was voornamelijk ingegeven door mijn hobby namelijk het kweken van cactussen.
Men wil ze dan ook wel eens in het (wild) zien, of te wel op hun natuurlijke groeiplaats zoeken, dat kan natuurlijk van Canada in het noorden tot Vuureiland in het zuiden.
Waarom dan Amerika, ten eerste de taal, Engels spreken we namelijk allebei, ik kan me daarnaast ook nog in het Duits redden maar meer talen beheersen we niet.
Maar ook de natuur in zijn algemeen sprak ons aan en in het zuidwesten liggen de nationale parken dicht bij elkaar toch zeker voor Amerikaanse begrippen.
In 1999 waren we 25 jaar getrouwd en dat was een mooie gelegenheid om de droom werkelijkheid te doen worden, een etentje voor de familie in plaats van een groot feest en ook de financiële middelen waren aanwezig.
Maar dan hoe te beginnen (toen hadden we nog geen Internet) dus eerst naar de ANWB voor reisgidsen en een paar boeken over het zuidwesten.
Hoe gaan we reizen, een bustoer? Nee, we houden van onze vrijheid en als het ergens mooi is moet je langer kunnen blijven.
Auto en hotel/motel? Nee, 4 weken leven uit de kofferbak trok ook niet echt.
Dus werd het een camper, lekker je huis bij je eten en drinken binnen handbereik en slapen waar je het leuk vind.
De vakantiebeurs in Utrecht bezocht en die had dat jaar net Amerika als thema dus daar weer een berg info gevonden en nog meer reisgidsen.
Een deel van deze gidsen vielen gelijk af want geplande reizen met alle campgrounds al geboekt was niet ons idee.
Het werd uiteindelijk Hotelplan, geboekt via het ANWB-reisburo.
Een eis van Annie was een rechtstreekse vlucht, omdat ze toch wel wat angst had om te vliegen, (het zal toch niet haar hobby worden) dus dat werd Martinair (toen vlogen die nog wel op de westkust) want die was de goedkoopste.
Dan een camper, de grote was niet zo moeilijk maar bij welke verhuurder, een viel er af omdat men niet mocht roken in de campers, de andere twee werden prijstechnisch vergeleken en toen bleef El-Monte over, achteraf gezien een goede beslissing want de berichten die we later van Cruise horen en konden lezen in reisverslagen waren niet echt goed te noemen.
Toen was het tijd om de route uit te zetten aan de hand van boeken, Rand McNally atlas, verhalen en adviezen, zo kreeg ik van een medewerker van het reisbureau de tip om met de klok mee de reizen omdat we anders half oktober door Tiogapass kwamen en die was dan mogelijk al gesloten door sneeuwval.
Een oproep in het blad van de cactusvereniging leverde niet meer op dan het contact met een familie in Green Valley bij Tucson om als we daar in de buurt kwamen een paar dagen bij hun te verblijven, hier hebben we ook gebruik van gemaakt.
En dan na bijna een jaar vanaf het eerste idee is het zover.
Staten die we in deze reis aandoen: California, Nevada, Utah, Colorado, New Mexico, Arizona.

     terug   vooruit

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.