Week 2

Week 2

Dag 8, maandag 23 april
Chiricahua NM – Apache Junction

Vannacht wakker geworden door het koolmonoxide alarm, dit ging af omdat de accu bijna leeg was door het gebruikt van waterpomp, licht en kachel, de batterij er maar uitgehaald en verder geslapen.
De accu was zo ver leeg dat de kachel vanmorgen niet meer werkte, het was maar 4 graden, om 07:00 uur opgestaan, even een bakje koffie gedaan en gaan rijden tot de camper warm was en toen pas aan het ontbijt.
Dan verder op weg, via de S-186 noord naar Willcox hier de I-10 oost tot exit 352 daar de US-191 noord op tot Stafford, om dan de US-70 west op te gaan naar Globe, hier hebben we boodschappen gedaan.
Ze hadden er geen Albertson’s maar wel een Fry’s, een tip voor reizigers die geregeld boodschappen doen, als je in de winkel komt ga dan eerst naar de klantenservice en vraag om de kortingskaart deze heet in elke winkel anders maar dat staat meestal aangegeven bij Fry’s is het de VIPClub kaart.
Je vult een formulier in gewoon met je eigen adres en je krijgt een kaart daarmee krijg je korting op heel veel dagelijkse boodschappen, deze korting kan op de eindafrekening wel oplopen tot 40% dus zeker de moeite waard.
Hierna verder de US-60 west op richting Phoenix, maar we hebben eerst nog een stop gemaakt bij Superior om het Boyce Thompson Arboretum SP te bezoeken, ook in 1999 hebben we dit park bezocht, alleen stonden de cactussen nu in bloei dus was het een heel ander zicht, hier stond ook nog veel wildflower in bloei hieraan kon je zien dat we al een heel stuk noordelijker zitten.

226 Barrel met rode bloem231 tot 1 m per dag232 HedgehogBij de ingang werd ons verteld dat er een bijzondere plant in bloei stond, het was de eerste keer dat deze plant in dit park bloeide, een Puya berteroniana, een Yucca achtige plant met een 1,5 meter hoge bloemaar donker groene klokvormige bloemen, ook voor mij was het de eerste keer dat ik deze bloemen in het echt zag dus weer een mooie ervaring rijker.

236 Puya berteronianaDoorgereden tot Apache Junction naar de Koa campground deze kende we van de vorige reis en dus reden we er zo naar toe, op de campground een was gedraaid en lekker in het zwembad gelegen, het was vandaag 30 graden.
Kosten campground $ 23.98 incl. 10% Kaocard korting, deze card krijg je van het reisbureau en anders van El-Monte.
Vandaag gereden 212 mile.

Dag 9, dinsdag 24 april
Apache Junction – Cottonwood

Vanmorgen om 07:00 uur opgestaan, het was toen al 21 graden, na het ontbijt richting Cottonwood, onze volgende halte.
De US-60 west op tot exit 154, hier de I-17 noord tot Camp Verde en hier de S-260 west naar Cottonwood.
We moesten hierbij wel dwars door de ochtendspits van Phoenix maar dat leverde weinig problemen op, de carpoulebaan levert hier zijn voordelen, je mag deze gebruiken als je met 2 of meer in de auto zit en dan zoef je zo langs de file.
Om 11:00 uur waren we al op de uitgezochte campground, de Turqouise Triangle RV Park, mooie campground met heel veel Cottonwoods (Populier), het eigenaarsechtpaar waarschuwde ons om de horren dicht te houden i.v.m de cottonwood (het zaadpluis van de populieren)dit lag dan ook in dichte wolken overal op de grond, wel mooi om te zien.
Eerst geïnformeerd of we via de campground een rit konden boeken voor de volgende dag met de Verde Canyon Railroad, de eigenaresse is gelijk gaan bellen en kon 2 kaartjes vastleggen, gelijk voor 2 nachten een site geboekt.
’s Middags zijn we eerst naar Sedona gereden, daar waren ze een nieuw recreatiepark aan het aanleggen hier wat rondgekeken en verschillende kleine cactussoorten gefotografeerd.

280 Pincushion 284 mini Wildflower274 Sedona Recreation Area 286 SedonaOok nog in het stadje zelf gekeken, schitterend met mooie art gallery’s maar wel erg duur, alles is rood in deze omgeving, ook de huizen met als contrast kleur turqouise, dat is verplicht, zelfs het machtige Mc Donalds heeft hier de huiskleur in moeten leveren anders mochten ze er geen fastfood restaurant vestigen.

289 SedonaTerug via Cottonwood naar Gerome een New Age stadje, ooit een mijnwerkersstad, bijna spookstad tot in de jaren 60 de hippies het overname, je vindt hier veel zweverige kunst.
Op de terug weg kwamen we nog een botanische tuin tegen, althans volgens de borden want het bleek gewoon een commerciële kwekerij te zijn.
De temperatuur zat ook vandaag weer rond de 30 graden.
Kosten campground $ 22.00
Vandaag gereden 198 mile.

Dag 10, woensdag 25 april
Verde Canyon Railroad.

We konden vandaag wat later opstaan want de treinreis is vanmiddag en voor vanmorgen hebben we niets gepland.
Om 09:00 uur eerst naar het thuisfront gebeld, daarna naar Fry’s om boodschappen we hebben die VIPcard niet voor niets, gelijk voor 4 dagen ingekocht want hierna gaan we naar de Grand Canyon en daar is het toch een stuk duurder.
Naar een postoffice gezocht en gelijk alle postzegels voor de rest van de reis gekocht, hoeven we daar niet meer achteraan, je komt die dingen altijd tegen als je ze niet nodig hebt maar als je ze moet hebben zoek je jezelf een ongeluk.
Hierna op het gemak richting Clarkdale gereden en de tickets voor de treinrit opgehaald, om 12.45 uur mochten we instappen.

IMG_1831Aan boord kregen we eerst de huisregels te horen, dat was tenminste de bedoeling maar er zat een groep in de wagon die niets anders deden dan chips eten uit van die grote kraakzakken en dus ging het stemgeluid van de wagondame verloren in het lawaai.
De trein is samengesteld met 2 locs en dan om en om een dichte en een open wagon,
Men moet instappen in de dichte wagon deze zijn allemaal voorzien van namen zodat je precies weet waar je in moet stappen, na de huisregels kan je er voor kiezen om op een open wagon te gaan zitten, dit hebben we dan ook gedaan want daar heb je veel meer zicht, let wel op als het warm weer is want je verbrand levend als je eenmaal in de Canyon bent.

309 Verde River 311 Verde Canyon 313 Verde CanyonHet is moeilijk voor te stellen dat de rotsen waar je tussendoor rijdt miljoenen jaren oud zijn een schitterende rit voor een deel langs de Verde River, na 2 uur kom je bij het gehucht Perkinsville, wat nog wel bewoond is, hier worden de locs afgekoppeld er weer naar de andere kant gereden waarna de terugreis begint, onderweg nog een eaglesnest met 1 jong er in gezien op een steile rotswand.

320 beide ouders zijn thuisOnderweg kom je over een paar heel oude bruggen en een tunnel die met de hand is gemaakt.
De spoorlijn is aangelegd ten behoeve van de mijnindustrie voor de aanvoer van hout voor de mijn tunnels en eten voor de mijnwerkers en voor de afvoer van het gewonnen kopererts.
Al bij al een prachtige middag met veel flora en fauna onderweg wat door de lage snelheid ook goed te bekijken was.
Op de trein was ook een indiaan die de mensen bezig hield met liedjes en uitleg over de geschiedenis van de omgeving, de mijnbouw en de railroad, dus ook nog wat geleerd onderweg.
Kosten treinrit $ 39.95 p.p. en zijn geld meer dan waard.
Temperatuur weer rond de 30 graden.
Kosten campground $ 22.00.
Vandaag gereden 14 mile.

Dag 11, donderdag 26 april
Cottenwood – Grand Canyon NP

Om 07:00 uur wakker omdat ik gestommel hoorde, Annie had uit Nederland slingers meegenomen en was de camper aan het versieren, omdat ik vandaag 50 word, leuk maar niet de bedoeling ik had niet voor niets zo geboekt dat we nu in de USA zitten, 50 worden in de Grand Canyon dat is een feest op zichzelf.
Dus om 08:10 uur weer onderweg, via de S-89A noord door Sedona en Oak Creek Canyon naar de I-40 west tot Williams, hier de S-64 noord op deze gaat over in de US-180 noord naar de Grand Canyon, om 11:00 uur waren we al op de campground, Trailer Village daar gelijk voor 3 nachten besproken.

322’s Middags met de shuttlebus naar het nieuwe Visitorcenter gereden en daarna via Yavapaipoint terug gelopen richting campground dat is ongeveer 2.5 mile, onderweg in the Village nog wat rondgekeken en verschillende cactus souvenirs gekocht.

323 oostrimIn de supermarkt nog wat energierijk voedsel gekocht omdat we morgen een stuk naar beneden willen hiken de Canyon in.
Temperatuur vandaag rond de 25 graden veel bewolking en 3 X 3 spetters regen gehad.
Kosten campground $ 26.36
Vandaag gereden 133 mile.

Dag 12, vrijdag 27 april
Grand Canyon NP

Om 07:00 uur opgestaan, eerst een beetje housekeeping gedaan en om 08:45 uur de shuttlebus genomen naar de South Kaibabtrailhead, hier willen we een stuk naar beneden gaan hiken tot Cedar Rigde, een mooie maar moeilijke tocht, naar beneden was goed te doen, onderweg veel foto’s gemaakt van de omgeving maar ook veel van planten, het was schitterend weer, blauwe lucht en hoe lager je kwam hoe warmer het werd.

335 Phlox subulata 336 bijna weggespoeld 340 ingeklemdBeneden wat rondgekeken en wat gegeten, boven de Rim zagen we de lucht betrekken eerst een beetje maar al vlug werd het steeds donkerder en ging het wat rommelen in de verte, volgens een ranger die ter plaatsen wat aan het opruimen was zou het allemaal wel meevallen.

343 345 onweer boven de southrimDat gebeurt wel meer in deze tijd van het jaar wat gerommel en boven op de Rim een beetje regen, maar nu was het toch anders, een bliksemschicht was zo dichtbij dat ik de elektriciteit kon voelen mijn haar ging er van overeind staan, gelijk een grote klap dat was dus echt dichtbij, en gelijk begon het te regenen en niet zo’n klein beetje.
Door dezelfde ranger werden we gewaarschuwd om niet op het plateau te blijven maar tegen de rotsen te gaan, omdat het er niet naar uitzag dat het vlug droog zou worden en de temperatuur zakte naar een graad of 10 zijn we gelijk aan de terugtocht begonnen.
Dat was nu wel naar boven normaal staat er voor die trip ongeveer 3 uur met veel rustpauze, we waren in 1,5 uur boven met korte rustpauzes, we waren er ook niet op gekleed, korte broek en T-shirt en ook niets in de rugzak.
Al doende leert men nu zitten er altijd lange broek en trui in en ook een regencape, gewoon een goedkoop ding van de Wibra voor €0.50 per stuk die passen in je kontzak en gooi je na gebruik weg.
Terug boven de eerste bus genomen om naar de campground te gaan helaas had de chauffeur niet door dat bijna al zijn passagiers nat waren en dus had hij de airco nog vol aan staan, gelukkig was de tweede bus van de Village naar de Campground wel warm.
Eenmaal terug in de camper kachel aan dikke kleren aangedaan en een paar blikken soep warm gemaakt.
’s Middags weer met de shuttlebus weg maar nu naar de West Rim, daar uitgestapt bij Pimapoint, je kan daar de Colorado River goed zien met drie stroomversnellingen, van hier uit doorgelopen naar Hermit’s Rest, daar wat rondgekeken en weer met de shuttlebus terug naar de campground.

351 Colorado River 352 mooie groep op de westrimTemperatuur vandaag tussen de 10 en 20 graden met regen en onweer.
Totaal gelopen 4.5 mile waarbij we 1156 feet = 347 meter onder de Rim zijn geweest.
Kosten campground $ 26.36.
Vandaag gereden 0 mile.

Dag 13, zaterdag 28 april
Grand Canyon NP

Weer om 07:00 uur opgestaan, na het ontbijt bij het kantoor van de campground getracht naar huis te bellen, dat kon niet collect wel met creditcard en die lag in de camper, dus terug en eerst maar naar Tusayan gereden net buiten de South Entrance om te tanken daar gelijk even naar huis gebeld.
Terug het park in en doorgereden naar Desert View aan de andere kant van de East Rim, op het gemak terug gereden langs alle viewpoints onderweg weer veel cactussen gefotografeerd waarvan vele in bloei.

354 vanaf Desert View 358 vanaf Desert View 359 WildflowerOm 14:00 uur waren we terug op de campground en om 14:30 uur hebben we de shuttlebus naar het begin van de West Rim genomen, van hier uit over de Rimtrail die langs de Village loopt tot het oude Visitorcenter gelopen onderweg een heleboel winkeltjes bekeken. De natuur is hier wat minder doordat veel bezoekers alleen maar het Village deel van de Canyon bezoeken, wel was men op veel plaatsen bezig om de natuur te herstellen alleen jammer dat ze dat dan weer met een heleboel hekwerk moeten beschermen om vertrapping te voorkomen.

375 Bright Angel Trail 376 Village 377 Village TrailAlles bij elkaar zo’n 2.5 mile gelopen.
Temperatuur vandaag weer rond de 20 graden ook veel meer zon vandaag.
Kosten campground $ 26.36.
Vandaag gereden 62 mile.

Dag 14, zondag 29 april
Grand Canyon NP – Bryce Canyon NP

Weer om 07:00 uur uit bed, om 08:15 uur zijn we gaan rijden het word een lange reis vandaag.
Eerst weer over de S-64 oost over de East Rim richting Cameron, buiten het park de Little Colorado nog bezocht, dat was maar een klein modderstroompje, bij dat viewpoint staan een heleboel verkoopstalletjes van de Navajo indianen, we hebben er nog verschillende sieraden gekocht.
Bij Cameron de US-89 noord genomen, bij Bitter Springs gaat de 89 naar rechts richting Page, wij gaan links de US-89A (Alt) noord op je rijdt hier dwars door Painted Desert, in het voorjaar is dit best een groen gebied.
Bij Marbel Canyon kom je over de Colorado River, naast de verkeersbrug ligt de oude Navajobrige nu een monument aan de noordkant van de rivier is een klein Visitorcenter, het is best de moeite waard om hier een uurtje te stoppen, iets verder kan je Lees Ferry dat bij Glen Canyon NRA hoort.

383 Colorado River bij Navajo Bridge 386 BeavertailDoorgereden over de US-89A noord bij Jacob Lake nog gekeken of de North Rim al open was helaas de weg was nog afgesloten, dus weer iets voor een volgende reis, via Fredonia naar Kanab we zijn nu in Utah (onze derde staat deze reis) en dus mogen we de klok weer een uur verzetten.
In Kanab wordt de US-89A weer US-89 we blijven noord gaan tot de S-12 deze rijden we oost door Red Canyon naar Bryce Canyon NP.
De campgrounds in het park liggen nog onder de sneeuw er zijn nog maar een paar plaatsen te gebruiken dus boeken we een site bij de campground van Ruby’s Inn dan hebben we ook een hookup wat met de nachttemperaturen toch wel lekker is.
Daarna zijn we het park ingereden, na een bezoek aan het Visitorcenter doorgereden naar het eindpunt bij Rainbow Point, hier lag buiten de wegen die schoongemaakt waren nog zeker een meter sneeuw, dus eerst in de camper de korte broek maar vervangen door een lange.

391 Bryce NP 395 Bryce NPOp het gemak alle viewpoints gedaan tot Paria View toen werd het tijd om de campground op te zoeken, voor het eten nog even wezen zwemmen in het overdekte zwembad van het bij behorende hotel.
406 Bryce NP 409 Bryce NP Temperatuur 25 graden behalve dan op de eerste drie viewpoint waar nog volop sneeuw lag.
Kosten campground $ 24.20.
Vandaag gereden 322 mile.

terug   vooruit

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.