Week 3

Week 3

Dag 15, dinsdag 23 september
Badlands NP – Sidney

Vanmorgen om 09:00 uur gaan rijden, het zou weer een reisdag worden, over heel saaie wegen.
Het enige wat de saaiheid onderbrak was zo’n 1000 stuks cattle die verhuisd werden door echte cowboys, daar hebben we een poosje achter moeten rijden gewoon op de hyway, want opzij gaan die beesten niet en al gaan ze opzij je weet nooit of er 1 zo stom is om voor je auto te gaan lopen.

4d47010346431.preview-300Waar we ook heel veel last van hadden onder weg waren sprinkhanen en niet van die hele kleintjes.
De camper zag er niet uit van al de lijken die aan de voorkant bleven kleven.
Via de S-44 en S-73 zuid naar, Nebraska onze achtste staat deze reis gereden, via de S-61 zuid tot Ogallala en daar de I-80 west op.
Het waaide flink onderweg.
Naar mate de dag vorderde werd het steeds warmer, toen we op de campground kwamen was het 29 graden.
De campground hoorde bij een grote winkelketen die gespecialiseerd is in outdoor sport, dus vissen jagen enz. als je inschreef voor de campground kreeg je gelijk een prijslijst voor de winkel we zijn wel geschrokken van de prijzen die daar in stonden.

16931Na het eten hadden we zin in een milk shake, de Mac. was dicht bij, alleen moesten we dan de rijweg oversteken,
Je zag de automobilisten denken, welke stomme toerist gaat er nu lopen en dan ook nog op een rijweg, ze deden dan ook niks anders dan toeteren en met de lichten knipperen.
De shake smaakte er niet minder om.
Campground Cabela’s, kosten $ 22,00 met GS korting en full hook-up
Vandaag gereden 311 mile
Hoogte 4000 feet = 1200 meter

Dag 16, woensdag 24 september
Sidney – Rocky Mountain NP

Om 09:00 uur weg gereden van de camping richting Rocky Mountains, onderweg goed uit gekeken naar Albertsons, omdat we nodig boodschappen moesten doen, alleen geen Albertsons gezien.
We zagen onderweg wel billboards met teksten over goedkope sigaretten, die hebben we dan ook gevonden, gelijk maar veel ingeslagen, kostten 2 dollar per pakje, anders ongeveer 4 dollar.
De benzine is in Wyoming ook een stuk goedkoper dan in Nebraska, we moesten maar een klein stukje door Wyoming, maar hebben er wel getankt $ 1.479 per gallon de goedkoopste van deze reis.
Weer over de I-80 west tot Cheyenne en daar de I-25 zuid genomen, zo komen we in Colorado onze negende staat deze reis, tot exit 257 de US-34 west op om via Loveland en Estes Park naar Rocky Mountain NP te rijden.
Vlak voor we de Rocky’s in gingen waren er winkels genoeg in Loveland, konden alleen niet zo vlug een Albertsons vinden wel een Wal Markt, toen we de afslag naar de Wal Markt namen zagen we ineens een Albertsons, daar toen maar naar toe gereden en een flinke voorraad ingeslagen.
Even later reden we in de bergen, daar eerst een rustige plek op gezocht waar we konden eten en van het uitzicht genieten.

353353-01 354354-01Daarna door gereden naar de campground binnen het park waar we weer zelf een plek moesten uitzoeken en door middel van het envelop systeem moesten betalen, we hebben voor 2 nachten gereserveerd.
Daarna zijn we nog een stukje door het park gereden toen we op een turnout stonden om van West Horseshoe Park te genieten kwamen er een stuk of 5 eksters die zich te goed deden aan de sprinkhaanlijken die aan de bumper en grill van de camper zaten.
Daarna op het gemak terug naar de campground, op de weg van het Moraine Park Museum naar de campground stonden inmiddels wel 100 auto met mensen te wachten tot de kudde met Elk uit de bosrand kwamen om in de valley te grazen, gedurende de avond hoorden je de bullen roepen met een hoge fluittoon.
Omdat wij in Yellowstone NP al een grote groep van dichterbij hadden gezien zijn we er niet meer naar toe gegaan.
Morgen komt het echte werken, lopen op ruim 8000 feet.
Campground Moraine Park kosten $ 18.00 geen hook-up
Vandaag gereden 229 mile
Hoogte 8150 feet = 2445 meter

Dag 17, donderdag 25 september
Rocky Mountain NP

Van morgen met de camper naar het parkeerterrein bij Glacier Basin Campground om daar de Park & Ride shutllebus te nemen die ons verder naar boven zal brengen.
Er waren grote wegwerkzaamheden in het park en daarom hadden ze de weg af gesloten en reed er een gratis bus.
Boven gekomen eerst naar de Albertafalls gelopen, een leuke route naar een mooie waterval, die klim viel nog al mee, daarna weer naar beneden.

366366-01We konden kiezen of we gaan met de bus mee naar Bear Lake of we gaan lopen, wij kozen er voor om te gaan lopen.
De wandeling was op zich niet zo zwaar, maar op 9627 feet = 2888 meter was het een stuk moeilijker, de lucht was erg ijl en een inspanning kostte veel energie.
We hebben ook het rondje rond Bear Lake gelopen, een korte wandeling rond een schitterend meertje, niet echt moeilijk want met wat hulp was het zelfs met een rolstoel te doen, wel met de klok mee want anders zat er nog een klein klimmetje in.

368368-01Daarna weer lopend richting Bierstad Lake dat viel zeker op het eerste stuk tegen we moesten nog behoorlijk klimmen dus de hikesticks kwamen weer goed van pas.
Rond Bierstad Lake kon je ook weer een rondje maken, maar we hadden besloten om het toch niet te doen omdat je alsmaar in het bos liep met nu en dan een doorzicht op het meertje, het was daarna nog een heel eind naar beneden tot de parking.

371371-01Door het bos, waar beren moesten zitten, verder gelopen, de pad was redelijk begaanbaar tot we flink moesten gaan dalen, dat was lopen in een spoor waar in het voorjaar het smeltwater door heen raast, grote en kleine keien lagen hier los, het was goed uitkijken waar je liep om niet uit te glijden.
Annie keek dus niet goed uit en gleed weg, resultaat een geschaafde arm en een beschadigt ego.
Na ongeveer 5 uur lopen kwamen we weer op het parkeerterrein waar de camper stond.
De afstand die we gelopen hadden was 6.8. mile = 10.940 meter.
Terug op de camping nog buiten gezeten tot er meer wind kwam en het te fris werd.
Campground: Moraine Park kosten $ 18.00 geen hook-up.
Vandaag gereden 11 mile
Hoogte 8150 feet = 2445 meter

Dag 18, vrijdag 26 september
Rocky Moutain NP

Vannacht niet zo goed geslapen, het was hard gaan waaien en de camper stond nogal te wiebelen, daardoor al om 07:30 uur op gestaan.
Om 08:45 uur al van de camping gereden, letterlijk de bergen over naar de andere kant van de Rocky’s.
Eerst het stuk weg naar Fall River Entrance gereden en het stuk asfaltweg naar Endovalley daarna teruggereden, want de rest van de Old Fall River Road is dirtroad en verboden voor campers ook willen we nog een trail lopen en die ligt aan de Trail Ridge Road.

378378-01Het hoogste punt waar we geweest zijn lag op 12.183 feet = 3713 meter, het was daar erg koud, toch groeien hier ook planten, maar dan wel heel dicht bij de grond, we hebben nog een wandeling gemaakt, de Tundra Communities Trail, over een Alpentoendra.
Zeker voor mij een schitterende wandeling met al die miniatuur alpenplantjes met o.a. een gentiaan die alleen in dit gebied groeit en wilgensoorten van maximaal 5 centimeter hoog. 382382-01 384384-01 391391-01Het was een zware wandeling, hoewel hij staat aangegeven als rolstoelvriendelijk maar dan wel met 3 potige hulpjes om te duwen want er zat toch nog een flinke klim in, en dan met de kou en de ijle lucht, heel vermoeiend, het was ook te koud om eens lang te rusten.
Een voordeel van mijn hobby is dan weer dat je heel vaak stopt om plantjes te bekijken en te fotograferen, dat laatste vraagt dan toch ook weer dat je ademhaling rustig is anders krijg je van die aardbeving foto’s.
Daarna nog even gestopt bij het Apine visitor center maar daar was niet zo veel meer te vinden, de toiletten waren er zelfs al gesloten, alleen de pit toiletten op de parking waren nog open, het kon ieder moment gaan sneeuwen en als het daar sneeuwt dan sneeuwt het ook een paar meter en dat kan dan gemakkelijk tot mei blijven liggen.
Terug naar beneden werd het steeds warmer, onderweg nog twee wandelingen gemaakt, eerst een stukje van de Colorado River Trail gelopen en op de parking de lunch gebruikt.

400400-01 411411-01Daarna naar een nederzetting die boeren zo rond 1930 hadden gebouwd de Never Summer Ranch, ook hier waren de huisjes ook afgesloten voor de winter zodat je alleen de buitenkant maar kon bekijken.
Ook hier zijn we de Continental Divide weer gepasseerd, iets wat we op deze reis wel een keer of zeven gedaan hebben.
Dat is de scheidingslijn die over het hele contingent loopt van noord naar zuid, al het water wat aan de westkant valt gaat naar de Grote oceaan en al het water wat aan de oostkant valt loopt naar de Atlantische oceaan.
Nog even hoop gehad dat we nog een Moose konden spotten want die moeten hier lopen maar helaas dat is weer iets voor een volgende trip, samen met beren en wolven die we ook nog niet gezien hebben.
Zodoende waren we al om 15:00 uur op de campground.
De camper van binnen maar eens schoongemaakt en nog een poosje buiten gezeten en nog een beetje bij de campground langs de Colorado gelopen en foto’s gemaakt.
Campground, Winding River Resort Village $ 26.64 met GS korting en full hook-up.
Vandaag gereden 52 mile
Hoogte 8672 feet = 2601 meter

Dag 19, zaterdag 27 september
Rocky Mountain NP – Black Canyon of the Gunnison NP

Vandaag was het weer een reisdag, zo rond 09:30 uur van de camping weg gereden.
De route ging bijna helemaal over binnenwegen, hebben maar een klein stukje Interstate gehad, dat ging wel bergopwaarts hebben zelfs nog een stuk in de sneeuw gereden.
Het afdalen ging flink steil naar beneden, voor vrachtauto’s waren er grind bakken bergopwaarts aan gelegd, zodat ze daar in konden rijden als de remmen het zouden begeven.
Eerst een stukje US-34 zuid langs Grand Lake naar Granby, daar de US- 40 zuid op waar we flink moesten klimmen en weer dalen.
Daarna via de exit 232 de I-70 west op daar rij je door de Eisenhower memorial tunnel wat ook weer goed omhoog en omlaag ging via exit 195 naar de US-91 zuid.
Om 12:00 uur in Leadville naar huis gebeld, alles was daar oké, werd ons verteld, de kat (Puck) was ook weer terug gekomen naar haar logeeradres, ze was weggelopen en na 4 dagen weer terug gekomen, ook nog wat boodschappen gedaan en getankt.
Daarna de US-24 zuid op tot Poncha Springs en daar de US-50 west op een route door een mooi en afwisselend gebied gereden, mooie bergwanden met de beplanting in herfstkleuren.
Via de S-347 noord kom je dan in Black Canyon of the Gunnison NP.

414414-01We waren om 16:45 in het visitor center, konden daar net nog terecht, ze sloten om 17:00 uur, meteen het krantje en de plattegrond mee genomen.
Daarna de campground in het park op gezocht, we konden weer kiezen en betalen met het beroemde envelopje.
Je kon wel merken dat het nog een redelijk onbekend park is want ondanks dat het weekend is staan er maar 6 campers en 2 tenten.
Het was er lekker weer ongeveer 25 graden.
Campground Black Canyon of the Gunnison kosten $ 10.00 met Electra hook-up.
Vandaag gereden 317 mile.
Hoogte 8320 feet = 2536 meter.

Dag 20, zondag 28 september
Black Canyon of the Gunnison NP

Vandaag op het gemak de Black Canyon of the Gunnison bekeken, de canyon is klein, maar je kon er veel korte wandelingen maken op de rim naar de viewpoints, als je wat wilde zien van de canyon kon dus niet anders op een paar viewpoint na die gelijk aan de weg lagen.
We hebben dan ook gelopen van 9:30 uur tot 16:30, de stukjes die we moesten rijden waren heel kort.
Bij het visitorcenter ligt 1 van de 2 wat langere hikes de Oak Flat Trail niet zo moeilijk redelijk vlak dus een goede om de spieren los te maken
De canyon is smal maar heel diep, de vegetatie is heel verschillend, niet alleen dennenbomen maar ook eik, wat een heel mooie kleur rood aan het landschap gaf.

415415-01 426426-01436436-01Ook cactussen en yucca’s gezien, alles was wel klein en laag bij de grond, hieraan kon je zien dat de winters daar koud zijn.

420420-01427427-01Onze laatste wandeling was aan het einde van de South Rim Road, deze was berg op het was de moeilijkste hike op de rim, er zijn ook een paar mogelijkheden om af te dalen tot bij de river maar die zijn alleen aan te raden voor ervaren bergwandelaars en is echt zwaar bijna 800 meter stijl naar beneden.442442-01 443443-01Op het eindpunt van de Warner Point Nature Trail hebben we nog een poos van het uitzicht zitten genieten, je kijkt op de North Rim die een stuk lager ligt, omdat je op dit punt in een bocht van de canyon zit kan je richting het noordwesten de canyon langzaam zien afbouwen tot een breed dal, kijk je naar het zuidwesten dan kan je Montrose bijna zien liggen.
De North Rim is alleen bereikbaar over een gravelroad vanuit Crawford ook daar is een kleine campground, de North Rim is alleen in de zomer geopend, en erg in trek bij mensen die van lange meerdaagse hikes houden, overigens is de campground op de South Rim ook ’s winters gesloten.
Het weer was fantastisch, we konden nu eindelijk een kleurtje op doen.
Terug op de camping heb ik onze wandelstokken versierd met plaatjes van de canyon en van Amerika, deze rage die in Europa al jaren bestaat begint nu ook in Amerika te komen.
Campground Black Canyon of the Gunnison, kosten $ 10.00 met Electra hook-up.
Vandaag gereden 15 mile
Hoogte 8320 feet = 2536 meter.

Dag 21, maandag 29 september
Black Canyon of the Gunnison – Moab

Vandaag in onze zomerkleding naar Moab gereden, waar we 3 dagen zullen blijven.
Dus eerst het park uit terug naar de US-50 west en via Montrose naar Grand Junction gereden, onderweg tussen Montrose en Delta waren ze de weg aan het verdubbelen maar dat gaf weinig vertraging.
In Grand Junction nog boodschappen gedaan, deze keer niet bij Albertsons maar in de City Market, ook hier hadden ze weer een value card, deze gehaald bij de klantenservice.
Bij het afrekenen, bleek dat we met deze kaart 21.18 dollar bespaart hadden, dat was 32% van het totale bedrag.
In Amerika geeft de kassabon aan hoeveel je bespaart hebt en hoeveel procent dat is van het totaal, de caissière omcirkelt dat nog eens met rood en verteld het je ook nog eens een keer.
Na een stuk I-70 west verder over een toeristische route, door de bergen en langs de Colorado River tot bij Moab.
Bij exit 202 er af naar de S-128 west dit kan ook al bij exit 212 maar het stukje weg tussen deze exit en Cisco is erg slecht.
Zodra de S-128 met de Colorado River mee loopt word het echt een schitterende Scenic Route, onderweg op een turnout met zicht op de river van onze lunch genoten om daarna de route te vervolgen. 449449-01448448-01 450450-01Vooral het laatste stuk vanaf Castle Valley tot Moab is schitterend men rijd er op rivierniveau tussen al die mooie rode bergen met aan de andere kant van de river zicht op Arches NP, ook vanaf deze kant kan men verschillende Arches zien, doordat het pas had geregend waren de bomen en struiken fris groen en dat tegen het rode gesteente heel mooi.
Aan het eind kom je op de US-191 deze zuid genomen richting Moab en na 1 mile kramen we de uitgezochte campground al tegen.
De Good Sam pas die we in het begin van de reis gekocht hadden heeft zich al terug betaald.
We konden hier ook meteen de jeep/vaartocht reserveren, die staat nu voor morgen gepland.
Het weer was hier heel lekker, het was zelfs heet 32 graden.
Zijn nog wezen zwemmen, alleen was het water ijskoud, hebben toen lekker in de bubbelbad gelegen.
Konden heel de avond buiten zitten.
Campground, Slickrock kosten $ 25.56 met GS korting en full hook-up
Vandaag gereden 184 mile
Hoogte 4000 feet = 1200 meter

terug   vooruit

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.