Week 3

Week 3

Dag 15, woensdag 21 juni
Glacier NP oostkant

Voor we de reis onderlangs Glacier NP gaan maken eerst nog even getankt in West Glacier, hier hebben ze nog niet door dat de prijzen de laatste tijd omhoog zijn gegaan de pomp slaat na $ 50,00 gewoon af maar met de tank ¾ vol is dat genoeg.
We volgen de US-2 oost, de bedoeling was om in East Glacier de MT-49 noord te nemen maar dat mag dus niet met een voertuig langer dan 21 ft of breder dan 8 ft en wij komen boven beide normen, dus doorgereden tot Browning en daar de US-89 noord genomen.
Dit is een redelijk smalle en erg bochtige weg, dat de bochten nog al een gemist worden blijkt uit de vele kruisjes die langs de weg staan.
Op een gegeven moment komen we achter zo’n beroemde Red Bus te zitten die de tours over de Going to the Sun Road verzorgen, het is bekent dat dit oude bussen zijn maar ik dacht toch ook gelezen te hebben dat ze gereviseerd waren en van nieuwe motors voorzien.
Of ze deze vergeten waren weet ik niet maar met 20 m/u over de US-89 rijden is vragen om problemen, de dame achter het stuur wist schijnbaar ook niet waarom men Turn-Outs gemaakt heeft langs de weg.
Toen bij een redelijk lang viewpoint ineens een aantal auto’s langs haar heen schoot begreep ze de boodschap en ging aan de kant, van een toerist kan je dit verwachten maar toch niet van lokale chauffeurs.
Van de week nog een staaltje van gezien met een camper ( ja helaas ook weer van C-A) deze reed over de US-2 waar men 70 m/u mag met een snelheid van 30 á 35 m/u stug voorbij alle Turn-Outs met een hele grote vrachtauto op zijn achterbumper.
Naar mijn idee had de chauffeur van de camper de broek vol, want bij iedere bocht zakte de snelheid naar 20 m/u.
Na het oponthoud met de tourbus wordt de weg even later een stuk breder en rollen we St. Mary binnen, hier rijden we eerst voorbij om in Babb links aan te houden voor het Many Glacier deel van het park.
De weg het park in is op en paar plaatsen waarschijnlijk weggespoeld tijdens de dooi want er zitten een paar stukken puinbaan in, tot het eind van de weg gereden en daar en bij het Many Glacier hotel wat foto’s gemaakt er ligt hier hogerop nog veel sneeuw op de bergen.

Amerika 2006 489Vandaag is er volop zon maar er staat een harde en op deze hoogte koude wind zodat we hier geen hike maken, alle trails lopen op de vlakte en daar waai je af.
Terug gereden naar St. Mary en daar eerst een campsite vast gelegd.
Daarna het park weer in over de Going to the Sun Road, volgens de rangerdame is de weg open tot Logan Pass maar wij mogen maar tot de parking van Sun Point.
Daar rijden we dan ook naar toe en gebruiken eerst de lunch voor we een trail gaan lopen, we kiezen voor een combinatie van de Sun Point Nature Trail en dan via een verbindings-trail naar Baring Falls alles bij elkaar een kleine drie mile die redelijk vlak verlopen we zijn twee uur onderweg geweest met een lange stop bij Baring Falls.

Amerika 2006 516Een mooie wandeling langs Saint Mary Lake waar men zo’n 30 meter boven het meer loopt, Baring Falls is een mooie waterval van zo’n 15 meter hoog.
De oostkant van Glacier NP is heel anders dan de westkant hier is het meer open met veel kortere bomen waar veel Populier en Aspen tussen zit terwijl de westkant meer en veel hogere dennen heeft, dat het aan de oostkant een stuk droger is kan men goed zien aan de mosgroei op de bomen en de grond die is veel minder met veel meer andere wildflower er tussen en weer veel minder varens dan de westkant.

Amerika 2006 503 Amerika 2006 504Op de terug weg nog een paar fotostops gemaakt langs Saint Mary Lake.

Amerika 2006 524Naar de campground gereden en de camper op zijn plek gezet, ’s avonds zijn we in het bijbehorende café wezen eten, hier werd geen alcoholische drank geschonken en ook mocht men zelf geen alcoholische dranken meebrengen.
Getankt: West Glacier, 17,612 gallon á $ 2,839 de pomp stopt na % 50,00
Campground: Johnson’s Campground en RV Park, kosten $ 26,48 met Goodsam korting en water en stroom hook-up.
Vandaag gereden 172 mile.

Dag 16, donderdag 22 juni
Glacier NP – Great Falls – Helena

Vanmorgen om 8:20 van de campground weggereden, we nemen weer de US-89 maar nu zuid.
In Browning de tank vol gedaan kost hier maar $2,799 terwijl in St. Mary $ 2,999 gevraagd werd dat is toch weer $ 0,20 per gallon, pomp stopt ook hier na $ 50,00 dus de kaart twee keer ingevoerd.
Vandaag wordt een reis en wasdag, we volgen de US-89 tot hij overgaat in de I-15 zuid deze verlaten we in Great Falls even.
We brengen een bezoekje aan Giant Springs State Park, hier kan men een bron bekijken die aan de oever van de Missouri River ontspringt het is wel een flinke bron volgens de informatie borden komt een 134.000 gallon per minuut uit.
Een mooie kraakheldere bron waar prachtige waterplanten in groeien, ook in de Missouri River vind men deze planten terug rond de bron, 30 meter verder is het een modderige stroom water.

Amerika 2006 532 Amerika 2006 533De bron komt langs twee kanten in de rivier en tussen die twee plekken in is er een mogelijkheid gemaakt om te vissen wel uit kijken want ondanks dat het volgens mij dagelijks wordt schoongemaakt glijd men uit over de uitwerpselen van de pelikanen die er zitten.
Van de naastgelegen viskwekerij is alleen een showvijver te bekijken waar een stel moddervette grote vissen in zwemmen, er staat een voerautomaat waar je voor $ 0,05 een handje visvoer uit kan halen leuk voor de kinderen maar het is aan de vissen wel te zien.

Amerika 2006 540Al bij al een mooi park, langs de Missouri River liggen verschillende recreatie parken met volop picknick mogelijkheden maar ook zagen we een skatebaan en verschillende speeltuintjes.
Terug naar de I-15 zuid en op weg naar Helena, onderweg nog een korte stop op een scenic viewpoint en dan op zoek naar de campground.

Amerika 2006 544 Amerika 2006 545Onderweg voor het eerst deze vakantie Yucca’s gezien ze stonden volop in bloei kan je toch aan zien dat we een stuk noordelijker zitten.
Rond 3:00 uur waren we daar camper op zijn plek, stroom aansluiten zodat de airco aan kan en naar de laundry voor drie machines was.
Terwijl die in de droger zat zijn wij nog even het zwembad ingedoken (even want het was steenkoud water) de hottub er na was lekkerder.
De was opgehaald en opgeruimd en nog een paar uur buiten bij de camper gezeten.
Rond 6:30 zijn we boodschappen gaan doen voor de komende week, we gaan zes dagen Yellowstone NP en Grand Teton NP in dus de voorraad eerst even op peil brengen.
Gelijk warme kip en een aardappel salade meegenomen dus voor vanavond hoeven we niet te koken.
De temperatuur was zo lekker dat we buiten gegeten hebben.
Getankt: Browning, 35,726 gallon á 2,799.
Campground: Helena Campground & RV Park, kosten $ 26,95 met Goodsam korting en full hook-up, aan de gebouwen te zien is het een voormalige KOA.
Vandaag gereden: 260 mile.

Dag 17, vrijdag 23 juni
Helena – Yellowston NP – Beartooth Hyway

Vanmorgen weer op de normale tijd van de campground vertrokken na een klein stukje I-15 zuid gaan we de US-12/US-287 zuid op en als deze wegen zich splitsen blijven wij de US-287 volgen onderweg komen we nog in een roadwork maar behalve een aangepaste snelheid (25 m/u) levert dit geen problemen als we bij de I-90 komen gaan we oost en ook hier zijn ze aan het werk er worden een paar bruggen vervangen dus moet alles over 1 baan met 35 m/u omdat het niet druk is geeft het ook hier geen oponthoud, bij Livingston gaan we van de weg af bij de exit naar Yellowstone NP.
Voor we aan de US-89 zuid beginnen wordt eerst de tank nog even gevuld en dan gaan we richting Gardener.
Even na twaalf uur rijden we de poort van de noord ingang van Yellowstone NP onderdoor, gelijk na de ingang staan aan allebei de kanten cactussen volop in bloei de eerste van deze vakantie en we zijn al over de helft.

Amerika 2006 548Even later rijden we Wyoming binnen onze zesde staat deze reis.
Het is erg druk in het park, bij Mammoth is er bijna filevorming wij nemen de afslag naar Tower-Roosevelt op dit stuk is het ook wel redelijk druk met verkeer maar voornamelijk in tegenovergestelde richting.
Bij Tower draaien we richting Canyon om op de campground bij Tower Falls te kijken of er plek is, die is er wel maar waar wij inpassen is erg ongelijk zodat we de camper nooit vlak kunnen zetten ook het feit dat men hier geen generator mag gebruiken doet ons besluiten om het elders te proberen.
Ook bij Tower Falls is het druk als ik het zo vlug zag was er geen parkeerplek meer vrij.
Na eerst even gegeten te hebben overleggen we even wat te doen, alle campgrounds in de noordoost hoek zijn generator verboden, Canyon Village en Mammoth zijn waarschijnlijk vol (weekend) dus gaan we buiten het park kijken daar zijn verschillende campgrounds van de National Forest.
We rijden terug naar Tower-Roosevelt en nemen de weg naar de noordoost uitgang.
Voor we bij Lamar Valley komen zien we een flinke groep Pronghorns maar die lopen zo ver weg dat ze zelfs met de verrekijker maar net te zien zijn, op verschillende plaatsen zijn we een eenzame Bison Bull liggen.
Langs de Lamar River lopen verschillende kleine groepen Bison met jonge maar ook allemaal ver weg.

Amerika 2006 553Langs de Soda Butte Creek loopt wel een groep dicht bij de weg dus even een stop voor wat foto’s ook zien we geregeld Deer lopen meestal maar 1 of 2 geen kuddes.
Vlak voor de uitgang komen we weer in Montana, buiten het park word het wegnummer US-212, net na de uitgang ligt Silver Gate, 3 schuren en een huis, iets verder ligt Cooke City dit is echt op de toeristen gericht veel motels en souvenirshops en twee pompstations die morgen rijk willen zijn ($ 3.309 voor een gallon)
Net na Cooke City komen we weer in een roadwork en ook hier moeten we weer over een puinfundering rijden, het werk is state gebonden want op de grens met Wyoming is het over.
Wat verder een site vastgelegd op een campground van het National Forest en daarna nog een stuk doorgereden over de US-212 of te wel de Beartooth Highway.
Op een gegeven moment gestopt en omgedraaid, dit is echt een heel mooi gebied er lag nog volop sneeuw en waar deze net was gesmolten stonden de plantjes net in bloei, hier moet je dus echt voor op de knieën want hoger dan 3 á 4 centimeter zijn de meeste niet.

Amerika 2006 555 Amerika 2006 556 Amerika 2006 559De doorsnee van de plantjes is soms maar de grote van een muntstuk.
Op de terugweg verschillende fotostops gemaakt voor de flora maar ook voor de omgeving, ook kwamen we nog twee mooie watervallen tegen.
Amerika 2006 568 Amerika 2006 581 Amerika 2006 582Om 6:30 waren we weer op de campground, toen de camper eenmaal op zijn plek stond en we eens goed rond keken bleek dat we zicht hadden op twee watervallen naast elkaar hoog op de berg, 1 grote in twee trappen en een kleinere in drie trappen.
Voor de andere dagen in Yellowstone kijken we naar de drukte om ons plan te maken voor het spotten van wildlive, is het druk dan doen we eerst de geysers en komen na het weekend weer naar de noord hoek voor de dieren.
Getankt; Livingston, 26,795 gallon á $ 2,799
Campground: Fox Creek is een National Forest campground met stroom hook-up
Vandaag gereden: 307 mile

Dag 18, zaterdag 24 juni
Yellowstone NP

Om 8:10 uur zijn we weer richting Yellowstone NP gereden, binnen het park met een slakke gangetje gereden om mogelijk wildlive te spotten, dit kan ook rond dit tijdstip want druk is het nog niet.
Op het stuk tot Tower Junction maar vijf auto’s gezien.
In Lamar valley nog een stop gemaakt en een praatje gemaakt met een ranger die bij ons stopte, hij vroeg of we de Coyote’s gezien hadden, nee maar wel net gehoord we stonden bij hun den (nest), maar de familie was niet thuis waarschijnlijk op zoek naar ontbijt, de jongen gingen sinds een dag of veertien me op jacht.
Door gereden naar Tower Junction onderweg veel Bizon gezien meer als gister en ook korter bij de weg.
De weg richting Canyon Village een stukje opgereden, bij Calcita Springs overlook vloog er een Osprey langs en toen we iets verder doorliepen zag ik dat ze aan de andere kant van de Canyon een nest had bovenop een rotspunt, de ouder was al weer weggevlogen maar van het jong op het nest konden we mooi foto’s maken.
Er waren in de buurt geen rangers te vinden dus waarschijnlijk ook geen beren.
Terug gereden naar Tower Junction onderweg zagen we bij een klein meertje een karkas en een vers dood beest liggen op zo’n 10 meter van de weg dus geen roadkill.
Bij Tower stonden net voorbij de weg naar de noordoost uitgang twee rangers het verkeer te regelen, dat betekend beesten in de buurt.
Aan de noord kant van de weg zat tussen een paar bomen een blonde Black Bear, geen parkeer mogelijkheid maar ik moest stoppen voor tegemoet komend verkeer dus uitgestapt.
De ranger zei, ik laat je zo gaan rijden dus als je vlug bent kan je een paar foto’s maken, het waren er ook maar en paar (twee) en toen moesten we doorrijden.

Amerika 2006 602Net voorbij de afslag naar Petrified Tree stonden een paar auto’s in de berm en mensen met verrekijkers, gestopt en ja weer prijs nu een zwarte, binnen vijf minuten was er ook een ranger aanwezig die een berg uitleg gaf.

Amerika 2006 617 Na een half uurtje verdween de beer tussen de bomen en zou volgens de ranger daar de rest van de dag ook wel blijven.
Omdat beren hun lichaamstemperatuur niet zo kunnen regelen als de mens zoeken ze overdag de schaduw op om koelte te vinden, tegen de avond komen ze dan (meestal op dezelfde plek) weer tevoorschijn.
Op het gemak verder gereden en tussen de afslag naar Hellroaring en Phantom Lake was het weer raak, weer een zwarte deze keer aan de zuidkant van de weg en wij waren de eerste die hem zagen.
De beer liep op een heuvel op het gemak wat te eten, ook deze verdween na een half uurtje tussen de bomen, hier hebben we geen ranger gezien.

Amerika 2006 619Doorgereden naar Mammoth Hot Spring daar was weer enorm druk dus doorgereden richting Norris ook op deze weg weer goed rondgekeken, hoewel we nu geen beer meer verwachten.

Amerika 2006 631Hier en daar zie je een Bison Bull liggen of lopen, vlak voor Roaring Mountian zagen we aan de andere kant van het watertje wat daar loopt een groepje Elk vrouwtjes liggen er was maar 1 jong bij.
Bij Roaring Mountian liep een Bison die zin had in een stofbad hij ging liggen en begon om en om te rollen door het stof, even van de vliegen verlost zijn denk ik.

Amerika 2006 637Een stukje verder een plekje gezocht voor de lunch, toen we weer weg reden zagen we vier Bison Bullen in slagorde schuin achter elkaar over de weg aan komen lopen alle verkeer achter zich houdend, een mooi gezicht.
Vlug gaan rijden voordat we er ook achter zouden komen, ondertussen het tegemoet komende verkeer gewaarschuwd door met de arm op en neer te bewegen.
Bij Norris campground eerst een plek vastgelegd en daarna naar Norris Geyser Basin gereden.
In 2003 konden we maar een deel hiervan doen omdat er verhoogde activiteit was, nu konden we wel alles doen maar het viel een beetje tegen, met wat geborrel en wat stoom gaten was het wel bekeken.
Wel zijn we allebei nog flink verbrand, nee niet van de geysers maar van de zon.

Amerika 2006 642 Amerika 2006 643Amerika 2006 660 Amerika 2006 662We vonden het te vroeg op naar de campground te gaan dus rijden we nog door naar Canyon Village, wie weet wat we nog zien onderweg, in Canyon nog een beetje brandstof getankt is vrij duur dus maar 10 gallon morgen kijken we even in West Yellowstone dus kunnen we daar ook tanken.
Over Dunraven Pass richting Tower gereden, net na Chittenden Road stonden weer een heleboel mensen met telescopen dus daar moet wat zitten.
Er zit een roedel Wolven maar die zitten zo ver weg dat wij ze niet kunnen zien ook al omdat ze stil zitten en je dus precies moet weten waar te zoeken.
Vlak voor Antelope Creek is een echte traficjam met 1 ranger die met een auto heen en weer rijdt en twee aan de kant van de weg, er zit een zwarte berin met twee jongen.
Bij het langs rijden krijgen we een compliment van de ranger die we vanmorgen ook al zagen dat we met die grote bak zo netjes langs het volk rijden zonder iemand te raken met de spiegels.
Er net voorbij, de camper in de kant en uitstappen, de andere ranger zegt parkeren met alle wielen van het asfalt, ja dat kan daar dus niet, iets verder is een turnout zegt hij maar die is dus vol, een stuk verder is er nog een met een afgesloten dirtroad het bos in, er staan al een paar auto’s maar het hek is zover weg dat ik hem op de dirtroad kan zetten, ging net tussen twee auto’s door je moest alleen niet je vingers er tussen houden maar hij staat.
Teruggelopen met het statief, Annie was al uitgestapt en had ook mijn camera meegepakt.
Buitenadem weer bij Annie gekomen, 800 meter bergop valt niet mee als je dat vlug wil doen.
Een heleboel foto’s van mama beer gemaakt, de kleintjes hebben we niet gezien want mama had ze een boom ingejaagd, omdat er een wolf of coyote dichterbij kwam.
De mensen zeiden een wolf maar de ranger hield het op een coyote.
De berin was twaalf jaar oud en volgens de ranger een dochter van Rosie.

Amerika 2006 681 Amerika 2006 704Op een gegeven moment verdween ze uit zicht en dus moesten alle mensen naar de andere kant van de weg tot de rangers konden bepalen waar ze was.
Ze was dus het bosje doorgelopen en kwam aan de ander kant weer tevoorschijn, ze liep rustig te eten en dus mochten we weer foto’s maken en hoe we stonden nog geen 50 meter bij haar vandaan, (onze) ranger had alles goed onder controle voortdurend op de beer lettend en de mensen steeds vooruit sturend als ze verder liep mochten we er zo kort op blijven, gelukkig werkte iedereen mee anders was het feest vlug afgelopen denk ik.
Ik heb geen idee hoeveel foto’s ik gemaakt heb maar wel veel.
Toen de berin wat dieper de heuvel afging zijn wij naar de camper terug gelopen en verder gereden.
Op de turnout/overlook tussen Calcite Springs Overlook en Tower zagen we aan de andere kant van de canyon een hele groep Bighorn Sheep, wel een stuk of tien waaronder twee jongen dus waren we ook hier weer flink wat tijd kwijt.

Amerika 2006 708Amerika 2006 720De blonde beer bij Tower was nergens te zien, ook de zwarte bij Phantom Lake was er niet, de zwarte bij Pertified Tree was er weer wel maar erg ver weg.
Via Mammoth terug gereden naar Norris, onderweg kwamen en nog een Ranger tegen met alle zwaai lampen aan, weer beesten?
Nee dus in de buurt van Nymph Lake was een Ford Pickup met een trailer (caravan) er achter waarschijnlijk in de berm geraakt en daarna aan twee kanten van de weg in de bomen gevlogen, er stonden een paar rangers en een ambulance bij.
De chauffeur heb ik niet gezien, vrouw en kind zaten huilend in de berm.
De trailer zijn wielen stonden helemaal uit het lood en de achterkant lag volledig in puin.
Doorgereden naar de campground waar we om 7:35 pm aankwamen.
Getankt: Canyon Village, 10,047 gallon á $ 3,099
Campground: Norris Campground binnen het park, kosten $ 14,00 geen hook-up.
Vandaag gereden 156 mile.

Dag 19, zondag 25 juni
Yellowstone NP – Madison

Vanmorgen willen we eerst West Yellowstone bezoeken dus zakken we richting Madison, onderweg nog even een stop gemaakt bij Artist Paintpot door werkzaamheden is een groot deel van de trail afgesloten dus hebben we hier maar vanaf gezien.
Wat verderop nog een stop gemaakt bij de bokkenwei  hier lagen en liepen namelijk een stuk of tien Elk Bulls bij elkaar.

Amerika 2006 724Bij Madison de West Entrance Road genomen, onderweg nog een groep Bisons gezien, bij het Bald Eagle nest stonden twee rangers om het verkeer door te sturen, men mag niet stoppen binnen een bepaalde afstand van het nest, het was er erg druk vooral men auto;s die het park inkwamen dus konden we niet stoppen.
Het park in was het bijna filerijden zo druk je kan merken dat het zondag is.
In west Yellowstone eerst wezen tanken dat was toch weer $ 0,10 goedkoper dan in het park.
Terwijl ik aan het tanken was keek Annie of ze WIFI kon vinden, ja dus maar heel zwak.
Toen ik ging afrekenen vroeg de man zit uw vrouw op WIFI, nee ze is aan het zoeken zei ik.
Er zijn drie netwerken hier zei hij dus rij maar even rond dan lukt het wel.
We zijn daarna richting Grizzly Bear RV Park gereden en daar kregen we verbinding, je kon als gast inloggen en dan kon je één kwartier gratis internetten, even een berichtje naar het thuisfront en het reisverslag bijgewerkt.
Nog wat in het stadje rondgekeken en wat souvenirs gekocht, best een leuk stadje trouwens.
Terug het park in ging redelijk vlot maar alles kassa’s waren dan ook open, Annie zei dat de campground van Canyon Village al als vol stond aangegeven op het bord bij de ingang en het was nog maar 11:30 dat belooft wat.
Bij het Bald Eagle nest was niemand thuis, het jong waarschijnlijk wel maar dat was niet zichtbaar.
Bij Madison eerst een campsite vastgelegd zodat we vanavond in ieder geval een plek hebben.
Daarna een deel van de geysers bezocht, daar was het overal zoeken naar een parkeerplekje zo druk ook was het erg warm vandaag dus niet te grote wandelingen uitgezocht.

Amerika 2006 737 Amerika 2006 739 Amerika 2006 743In de loop van de middag begon de lucht weer dicht te trekken en toen we bij Grand Prismatic Spring liepen hoorden we verschillende donderklappen.
Op weg naar Old Faithful begon het dan ook te regenen dus zijn we maar doorgereden.
Op het gemak tot Bridge Bay gereden en daarna weer op het gemak richting Campground.
Onderweg hier en daar nog wat wildlive gezien maar geen bijzondere beesten (we moeten uitkijken dat we niet verwend raken)
Getankt West Yellowstone: 32,087 gallon á $ 2,999
Campground: Madison Campground, is binnen het park, kosten $ 18,00 geen hook-up
Vandaag gereden: 154 mile.

Dag 20, maandag 26 juni
Yellowstone NP – Canyon Village

Omdat de generator pas na 08:00 uur gebruikt mag worden zijn we na het opstaan op 07:20 uur gelijk weggereden, eerst richting Norris eenmaal op deze weg een turnout opgezocht en daar het ontbijt genuttigd.
Doorgereden naar Canyon Village om daar een plekje op de camground vast te leggen.
We waren hier om 09:00 uur, de dame van de registratie zei dat ze nog niet kon zien wat er vrij kwam, kom over een haf uurtje nog eens terug zei ze, stipt 09:30 uur stonden we dan ook weer voor haar neus, gelukkig had ze een plekje waar onze camper inpaste dus werd die vlug geclaimd men kan namelijk ook vanaf de andere campgrounds en via internet of telefonisch een plek vastleggen. Daarna even de plek bekeken die was niet helemaal vlak maar met de leveling blokken kon het wel.
Nog even langs het postkantoor om wat kaarten te posten en daarna de weg richting Tower Junction genomen, onderweg een paar fotostops gemaakt en de Chittenden Road naar de parking genomen, dit is een gravelroad maar goed te rijden.
In de buurt van de parking wat rondgekeken voornamelijk om bloemen te fotograferen.

Amerika 2006 768 Amerika 2006 770 Amerika 2006 773Verder gereden richting Tower, op de locatie waar zaterdag de wolven gezien waren zaten nu weer mensen men telescopen zo te zien voor heel de dag want ze hadden zelf een generator naast de auto staan.
Doorgereden en toen we vlak voor Calicite Springs Overlook kwamen stond er een waarschuwingsbord langs de weg, dat kan wel eens beren betekenen.
We waren de parking van de overlook eigenlijk net voorbij toen we een heleboel mensen en drie rangers zagen, gelukkig net niemand achter ons en plek op de parking dus achteruit en parkeren.
Fototoestel en statief mee en naar de groep mensen lopen, even goedemorgen gezegd tegen de ranger (was dezelfde als zaterdag) die stond nu het verkeer te regelen, een andere ranger had dienst als vraagbaak een hele aardige man (George) die veel wist te vertellen.
En de beer was Rosie met haar twee jongen.
De ranger vertelde dat hij al vanaf 08:00 met haar op stap was en dat ze al zo’n twee mile verhuist waren, dat betekend volgens mij dat ze ongeveer bij Tower campground zijn begonnen.
Rosie was haar jongen aan het zogen en daarna was ze van plan om een dutje te gaan doen, toen ze net klaar was met zogen reed er een auto langs waar een blaffende hond uit het raam hing hiervan schok Rosie zo dat ze bijna haar jongen een boom in wou sturen maar verder dan de voorpoten tegen de boom kwamen ze niet.
Mama ging op haar gemak liggen met een van de jongen naast haar uitzicht het andere jong ging een paar meter verder op een omgevallen boom liggen slapen.

Amerika 2006 785 Amerika 2006 800 Amerika 2006 801De naam Rosie heeft ze trouwens gekregen van de bezoekers van het park omdat ze altijd in de omgeving van Roosevelt te vinden is.
Nog een heel poosje staan kijken maar er was weinig beweging in de drie beren te zien dus hebben we onze weg vervolgd.
Bij Mammoth Hot Spring nog een stukje van de terrassen bekeken.

Amerika 2006 821Terug gereden naar Canyon Village een bezoek gebracht aan Lower Falls en daarna doorgereden naar Fishing Bridge en hier de weg naar de oost ingang genomen tot de Lake Butte Overlook.

Amerika 2006 856 Amerika 2006 859 Amerika 2006 864Op de terugweg zagen we bij Steamboat Point nog een Coyote die een stukje met ons opliep langs de weg.

Amerika 2006 851Om 06:00 pm waren we weer op de campground.
Campground; Canyon Village Campground, is binnen het park kosten, $ 18,35 geen hook-up
Vandaag gereden: 158 mile.

Dag 21, dinsdag 27 juni
Yellowstone NP – Grant Village

Ook vanmorgen zijn we na het opstaan gelijk van de campground vertrokken, zodoende waren we op 07:25 al aan onze eerste korte wandeling bezig bij Inspiration Point boven aan de rim van de Grand Canyon of the Yellowstone River.

Amerika 2006 830 Amerika 2006 836Daarna eerst ontbeten en daarna nog een aantal viewpoint bezocht, op een er van zagen we weer een Ospreynest zitten boven op een rostpunt, het ineengedoken jong was nauwelijks zichtbaar, en toen onderweg richting Fishing Bridge.

Amerika 2006 596Natuurlijk weer goed rondkijkend voor wildlive, op dit uur van de dag zie je dat veel mensen doen je kan het al merken aan de snelheid waar men mee rijdt.
Tussen de 30 en 35 m/u terwijl verder op de dag meestal tegen de 45 m/u gereden wordt.
Op een turnout in een grote valley net voor Elk Antler Creek stonden wat mensen met telescopen (altijd verdacht J) dus even stoppen en een praatje maken.
De twee heren waren nog niet helemaal zeker maar dachten een Grizzly gezien te hebben, dus werd gezamenlijk de heuvelwand afgezocht Bingo!! Op een kaal (onbegroeid) stuk heuvel was een Grizzly bezig met naar het leek graven naar iets eetbaars.
Hoewel het zeker 600 tot 700 meter weg was toch een serie foto’s gemaakt in de hoop er wat herkenbaars op te kunnen zien als ze op de PC staan.

Amerika 2006 878Doorgereden naar Fishing Bridge om te tanken, daarna een kort bezoek aan Lake Village waar behalve een paar mooie gebouwen weinig te zien is.
Bij Grant Village een campsite vastgelegd voor de komende nacht.
De middag wilden we benutten om een deel van de geysers te bekijken dus richting Old Faithful gereden.
En toen werd de lucht weer zwart.
Eerst Black Sand Basin en Biscuit Basin bezocht, onderweg naar Fountian Paint Pot begon het te regenen en toen we op de parking stonden om eerst de lunch te gebruiken gingen de hemelsluizen pas echt open.

Amerika 2006 893 Amerika 2006 901 Amerika 2006 904 Amerika 2006 908 Amerika 2006 912De rest van de middag zomaar wat rondgereden, het weer was halen en brengen dus een lange hike maken leek ons niet zo verstandig.
Terug naar de campground waar ik eerst naar de showers ben gegaan om mijn haar te wassen, moesten we in Forks WA nog 0,25 voor 5 minuten warm water betalen hier moet de dus
$ 2,00 betalen voor 6 minuten warm water, je kan jezelf goedkoper in de naastgelegen wasmachine persen kost maar $ 1,25 maar goed de haren zijn weer schoon.
Vanavond heeft het op de campground ook nog verschillende keren geregend, morgen hopelijk beter.
Getankt: Fishing Bridge, 24,201 gallon á $ 3,099.
Campground: Grant Village Campground, is binnen het park, kosten $ 18,00 geen hook-up.
Vandaag gereden: 184 mile.

terug   vooruit

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.