Voorbereiding

Voorbereiding

Dit wordt onze zevende reis naar Amerika en onze vijfde camper reis, met de voorbereiding zijn we na onze New York City trip in september 2005 begonnen.
Na een offerte aanvraag bij verschillende reisbureaus te hebben gedaan kwam deze keer Tioga Tours als meest gunstige uit de bus, begin oktober waren vluchten en camper dan ook al besproken.
Deze keer vliegen we met United Airlines naar San Francisco met een tussenlanding in Chicago, de terugvlucht is vanuit Las Vegas met een tussenlanding in Washington DC.
De camper komt weer van El-Monte
We hebben weer voor een Padpak pick-up gekozen zodat we vroeg op pad kunnen.
Ook nu hebben we voor wat meer luxe gekozen en een 29 feet met slaapkamer achterin gehuurd.
De route heb ik weer vastgesteld met behulp van de Rand McNally roadatlas en later nog wat verder uitgewerkt nadat we tijdens een meeting van het allesamerikaforum een versie van Streets & Trips 2005 over konden nemen.
Ook voor deze reis hebben we weer veel tips gekregen via http://www.allesamerika.nl/ waar de forumleden met tips en ideeën komen als je de geplande route bekent maakt, hierdoor kan je op plaatsen uitkomen waar je zelf niet aan zou denken.
De campgrounds zijn uitgezocht in de campground directory van Trailer Live hierbij hebben we zoveel mogelijk gekeken of deze campgrounds ook aangesloten zijn bij de Good Sam Club omdat dit campgrounds zijn met een goede beoordeling en we daar als lid 10% korting krijgen.
We hebben er voor gekozen om deze keer begin juni te vertrekken omdat we het noordwesten gaan bezoeken en er daar in verschillende parken wegen gesloten zijn gedurende de winter en pas eind mei of nog later open gaan.
De site van de Nationale parken wordt dan ook tot vlak voor vertrek in de gaten gehouden om te kijken of de parken die in de route zitten al open zijn, zodat we eventueel een andere route kunnen kiezen.
Staten in deze reis: California, Oregon, Washington, Idaho, Montana, Wyoming, Utah, Nevada

terug   vooruit

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.