Voorbereiding

Voorbereiding.

De camper is weer een 31 ft van El Monte en hebben we in november 2011 al geboekt, wederom bij Tiogatours waar we altijd goed en vlot geholpen worden.
Omdat we in het najaar gaan zijn we wat later begonnen met de voorbereidingen maar nog langer wachten gaf voor de camperreservering het risico dat we de vroegboek kortingen zouden mislopen dus de camper toch alvast geboekt.

Voor de vliegtickets hebben we tijd genoeg en ten tijde van de camperboeking konden we ook nog niet boeken omdat de prijzen nog niet beschikbaar waren, die komen altijd vrij op 330 dagen voor de laatste vliegdatum (de terugreis dus).

We gaan deze keer naar het Noordoosten, we willen nogmaals de Fall Foliage in deze regio meemaken hopelijk net zo mooi als in 2008 en dan met beter weer.
De route is voor het eerste deel van de reis hetzelfde als in 2008 omdat we toen door de vele regen een aantal dingen hebben over geslagen, tot de Adirondack Mountians is het ongeveer de 2008 route daarna gaan we naar het noorden om via een stukje Canada naar Michigan te gaan om via de kustlijn van de verschillende meren door Wisconsin en Illinois naar de Amish in Indinana en Ohio te reizen via Pennsylvania komen we dan weer terug in New Jersey.

De staten die we deze reis aandoen zijn: New Jersey, New York, Connecticut, Rhode Island, Massachusetts, New Hampshire, Maine, New Hampshire, Vermont, New York, Ontario (Canada) Michigan, Wisconsin, Illinois, Indiana, Ohio, Pennsylvania en New Jersey.
Wisconsin en Ohio zijn daarbij staten waar we nog niet geweest zijn.

De camper is geboekt van 11 september tot 9 october, dus hebben we 28 dagen om deze reis te doen.

Hoewel het de bedoeling was om met vliegtickets te wachten tot de januari aanbiedingen kwamen gaf een mooie prijs die Annie tegenkwam bij Connections de aanleiding om ook deze al te boeken.
We vliegen nu op 10 september vanaf Brussel (BRU) met United rechtstreeks naar Newark International Airport (EWR) en op 9 oktober vliegen we rechtstreeks van EWR naar BRU waar we dan op 10 october landen.

Update 3 juni

De route is hier en daar een klein beetje aangepast voornamelijk aan het eind van verschillende dagen en dat dan omdat uitgezochte campgrounds slechte reviews hadden en we dus andere campgrounds gezocht hebben.
Voor de walvistocht hebben we ondertussen via Groupon tickets geboekt.

Update23 juli

Afgelopen zaterdagavond de laatste voorbereidingen gedaan, de nacht voor vertrek slapen we altijd in de buurt van het vliegveld dus hebben we een hotel geboekt net als afgelopen voorjaar is dat weer The Lodge geworden.
€ 110,00 en dat is inclusief ontbijt, gratis taxivervoer naar en van het vliegveld en de auto kan gratis op de parking blijven staan.
Boeking rechtstreeks bij het hotel.
De eerste (hotel) overnachting is Amerika is ook geboekt, dat is de Hampton Inn geworden kosten €108,89, met (uitgebreid)ontbijt, wifi en gratis shuttlebus van het vliegveld, dit hotel gekozen omdat het één van de twee hotels is waar El-Monte een PAD-Transfer doet het andere hotel was het Hilton bij het vliegveld maar die was ruim € 200,00.
Hampton Inn ligt maar twee mijl van het verhuurstation van El-Monte.
Geboekt via Hotels.com.
Zaterdagmiddag zat ook de voucher voor de camperhuur bij de post dus ook dat is rond en weer ruim op tijd verzorgt door Tioga Tours.

Update 7 augustus

Gisteren zaten er twee mails in de mailbox van de ESTA.gov site daarin werd gemeld dat onze ESTA toestemmingen per 05-09-2012 verliepen dat is dus net een dag of 6 te vroeg voor onze komende reis.
Vanavond dus de aanvragen opnieuw ingediend en gelijk ook toestemming gekregen, helaas niet voor twee jaar, omdat onze paspoorten binnen die twee jaar verlopen en dus krijg je dan maar toestemming tot de verloop datum van je paspoort.
Voor mij is dat nog dit jaar, maar een nieuwe aanvragen midden in de vakantie periode kan wel eens tot gevolg hebben dat je het te laat krijgt, waarbij je dan ook nog rekening moet houden met de 72 uur regel voor de ESTA toestemming.
Nu kunnen we rustig op vakantie en na de vakantie vraag ik wel een nieuw paspoort aan.
Moet dan ook wel weer een nieuwe ESTA toestemming vragen maar de eventuele problemen met nu nog vervangen is mij die $ 14,00 meer dan waard.

Update 1 september

We zijn weer een stapje dichterbij onze reis, afgelopen woensdag heb ik de Customer Information sheet van El Monte ingevuld en verzonden en vandaag zat de confirmation in de mailbox.
Men weet bij El Monte dus dat we dinsdag 9/11 om de camper komen met een PAD (vroege) Transfer.
We hoeven niet op een shuttlebus te wachten maar worden door de shuttle van het hotel naar El Monte gebracht, bij aankomst in het hotel even melden dat we de volgende morgen naar El Monte willen en maandagmiddag even bellen met het locale verhuurstation om te vragen hoe laat we er dinsdagmorgen terecht kunnen.
De koffers worden ondertussen ook langzaam maar zeker gevuld, deze week alle electronica nog eens nakijken en opladen.
We volgen de ontwikkeling van de fall foliage via foliagenetwork en daar staan redelijk gunstige berichten, door de droogte zal alles waarschijnlijk 1 tot 2 weken vroeger zijn wat voor onze reis dan weer goed uitkomt.

terug   vooruit

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.